Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
MIG: Η Πειραιώς, το μαξιλάρι και το… μεροκάματο - Κλειδί το μέρισμα για τις τραπεζικές μετοχές - Το ντιλ της Helleniq Energy στην Αίγυπτο

MΙG: «Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε» χθες στη μετοχή, καθώς η εικόνα του ταμπλό έδειξε -και οι πληροφορίες το επιβεβαιώνουν- ότι η Πειραιώς δεν αγόραζε. Η τιμή κάποια στιγμή έφυγε πολύ ψηλά πάνω από 20% και μετά μαζεύτηκε κλείνοντας στο +6%, με συνολικό όγκο συναλλαγών που αντιστοιχεί στο 0,92% της εταιρείας.

Ωστόσο, φαίνεται ότι εκτός από τους αγοραστές που προσπαθούν να κοντράρουν το deal για την ΑTTICA GROUP, εμφανίστηκαν και άλλοι παίκτες, οι οποίοι, βλέποντας την πλειοδοσία που έχει προηγηθεί, μάλλον προσπαθούν να βγάλουν «μεροκάματο».

Αttica Βank-Thrinvest: Το προαπαιτούμενο και το «μούδιασμα» *Tι δίνει στη ΔΕΗ το deal με Piraeus Equity Partners *Μετά τις εκλογές πάνε οι κορβέτες

ATTICA BANK: Όταν η Thrinvest (Μπάκος-Καϋμενάκης-Εξάρχου) ξεκίνησε την περιπέτεια της Attica Bank, έθεσε μια σειρά από προαπαιτούμενα. Το βασικότερο εξ αυτών ήταν να ξεκινήσει η τράπεζα την πορεία εξυγίανσης, αναλαμβάνοντας τη ζημιά για τα πρώτα προς πώληση χαρτοφυλάκια.

Μετά από αρκετά μπρος-πίσω, ως προς τον χρονισμό και τη χρήση IFRS 5 ή IFRS 9, το τελευταίο Δ.Σ της τράπεζας, όπως αποκάλυψε η στήλη, αποφάσισε τη στρατηγική διαχείρισης/μείωσης των NPEs και «κλείδωσε» τη ζημιά που θα πάρει για την πώληση μέρους αυτών.

ΜIG: Τα τρία σενάρια και το «βαρύ πυροβολικό» *Κυβερνητικό U-Turn με την Πτολεμαΐδα V *Τράπεζες: Αλλού το promotion κι αλλού τα κέρδη!

MIG: Χθες στο ταμπλό της μετοχής «έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα» αφού ουδείς γνώριζε ποιος αγόραζε πόσα και σε ποια τιμή. Προοδευτικά η μετοχή έφτασε στο limit up (0,217 ευρώ), με όγκο 11.645.000 τεμάχια και ανεκτέλεστο αγοράς σχεδόν 31 εκατ. τεμάχια.

Το ότι έγιναν αγορές από την πλευρά «Μάριου Ηλιόπουλου και Σία» θεωρείται δεδομένο. Το ερώτημα είναι αν έγιναν αγορές και από την Πειραιώς, σε υψηλότερη τιμή από τη δημόσια προσφορά. Εάν κρίνουμε από τις εντολές «τούβλα» που εκδηλώθηκαν στη μετοχή από ένα σημείο και μετά -και το κάρφωμα στο limit up- ωσάν να παρενέβη ξαφνικά το… βαρύ πυροβολικό, η απάντηση φαίνεται θετική. Όπως αντιλαμβάνεστε, όμως, όρκο δεν μπορούμε να πάρουμε.

Αttica Βank: Οι βουτιές της μετοχής και ο «μεσαντζέρος»  -Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Βαφτίζοντας το κρέας... ψάρι

ATTICA BANK: Δεύτερο -30% σε δύο ημέρες, με τη μετοχή να κλειδώνει με ανεκτέλεστες εντολές πώλησης σχεδόν 2,2 εκατ. τεμαχίων, περίπου όσος ήταν και ο όγκος συναλλαγών που πραγματοποιήθηκε χθες. Ήδη έχει χάσει το 51% της αξίας που είχε στο κλείσιμο της Παρασκευής. Παρ' όλα αυτά, η κεφαλαιοποίηση είναι στα 234,5 εκατ. ευρώ, πριν την αύξηση!

Οταν είναι επισήμως γνωστό ότι τα 300 από τα 473 εκατ. ευρώ της αύξησης θα πάνε για να καλύψουν προβλέψεις, την κοινώς λεγόμενη «τρύπα», που σημαίνει ότι μένουν 173 εκατ. ευρώ νέα κεφάλαια για να «μοιραστούν» σε περίπου 45 εκατ. μετοχές, μετά την αύξηση και το reverse split.

ΜIG-ΑΤΤΙCA GROUP: Πάμε για... τρεις δημόσιες προσφορές! *Ο επιχειρηματίας, το family office και η… έξοδος *Το «30 σε 30» της Aegean

MIG: Κάποιες φορές η υπερβάλλουσα ανταγωνιστικότητα του χαρακτήρος βλάπτει το σχέδιο. Όταν στη χθεσινή γενική συνέλευση υποστηρίχθηκε από την πλευρά της διοίκησης ότι η Attica Group είναι η κορυφαία εταιρεία του κλάδου, ο Μάριος Ηλιόπουλος (φωτ.) αντέδρασε έντονα, λέγοντας: «Με κριτήριο τον υψηλό της δανεισμό; Η εταιρεία περπατάει σε τεντωμένο σκοινί (!). Η αγορά ξέρει ποια είναι η κορυφαία εταιρεία στην Ελλάδα». Εννοούσε όντως τη «δική του» Seajets, όπως αρκετοί υπέθεσαν; Δεν ξέρουμε.

Oπως και να έχει όμως, δεν τα λες δημοσίως αυτά, όταν ταυτόχρονα υποστηρίζεις ότι το deal με τη STRIX, που αποτιμά το 100% της Attica Grοup στα... 560 εκατ. ευρώ, δεν είναι αρκετά καλό, ή όταν στην επιστολή προς τη διοίκηση χαρακτηρίζεις ο ίδιος την εν λόγω εταιρεία ως «ηγέτιδα» στον χώρο της ακτοπλοΐας!

v