Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αριάδνη: Οι μνηστήρες, η «κρησάρα» της ΡΑΕ και το… παρελθόν! - «Mίνιμουμ» μέρισμα από ΤτΕ - Με γεμάτη τσέπη η Eurobank

ΑΡΙΑΔΝΗ: Ως γνωστόν, τέσσερις μεγάλοι παίκτες έχουν ενδιαφερθεί να αγοράσουν το 20% της «Αριάδνη Interconnection», της θυγατρικής εταιρείας του ΑΔΜΗΕ, για τη μεγάλη σύνδεση της Αττικής με την Κρήτη, η TERNA SpA, διαχειριστής του ιταλικού δικτύου και 2ος μεγαλύτερος παίκτης στην Ευρώπη, μια κοινοπραξία με ηγέτη την πασίγνωστη πλέον και στην Ελλάδα Macquarie, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του Γιώργου Περιστέρη και η κινέζικη State Grid, που είναι και μέτοχος στον ίδιο τον ΑΔΜΗΕ.

Από αυτούς όμως ένα ερώτημα είναι αν θα μείνουν οι… μισοί, καθώς σε δύο περιπτώσεις λένε οι πληροφορίες μας (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Macquarie), οι ενδιαφερόμενοι έχουν και δραστηριότητα παραγωγής ενέργειας, θέμα το οποίο θα εξετάσει η ΡΑΕ, προκειμένου να αποφανθεί αν αποτελεί κώλυμα, πριν προχωρήσει η υποβολή οικονομικών προσφορών.

Τέμπη: Οι επόμενες καρατομήσεις, οι εκλογές και το πολιτικό κόστος - Τα «τρελά αγόρια» της Attica Bank - Στο στόχαστρο ΕΚ η Frigoglass

ΤΕΜΠΗ: Με τον πιο τραγικό τρόπο τέλειωσαν οι φανφάρες περί εκσυγχρονισμού των σιδηροδρόμων, πίσω από τις οποίες κρυβόταν η έλλειψη ακόμη και των πλέον στοιχειωδών υποδομών ασφαλείας, με ευθύνη κυβερνητικών υπευθύνων, κρατικών φορέων και της ιδιωτικής εταιρείας Hellenic Train, που λειτουργεί τα τρένα.

Το ντόμινο των παραιτήσεων εύλογο… ιεραρχικά (υπουργός, επικεφαλής ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ), μάλλον θα έχει και συνέχεια. Ο επικεφαλής της Hellenic Train, Maurizio Capotorto (φωτό), θα δυσκολευτεί να εξηγήσει πώς δεχόταν να εκτελούνται τα δρομολόγια, διαφημίζοντας μάλιστα ότι ταξιδεύει τον κόσμο «με σεβασμό στον πολίτη, με ποιότητα και ασφάλεια», υπό αυτές τις συνθήκες! Ασχέτως αν, στην πραγματικότητα, τουλάχιστον μέρος της ευθύνης αυτής ίσως ανήκει και στη μητρική (και κρατική βεβαίως) εταιρεία Ferrovie dello Stato Italiane.

ΜΙG: Το διπλό «χάντικαπ» Ηλιόπουλου - Τι βλέπει η Euroxx στον ΟΤΕ - Σφηνάκια για Solidus, Mermeren και Καστανιώτη

ΜIG: Έσπευσε χθες να μας επιβεβαιώσει ο Μάριος Ηλιόπουλος (στο... timing πέσαμε δύο μέρες έξω), καταθέτοντας αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και έκτακτου ελέγχου εναντίον της MIG και της απόφασής της να προχωρήσει στο deal για την ATTICA GROUP.

Ομοίως η πορεία της μετοχής χθες επιβεβαιώνει απολύτως ότι στο ταμπλό η υπόθεση έχει τελειώσει, όπως γράφουμε εδώ και μέρες. Στην τιμή της δημόσιας προσφοράς 0,2170 ευρώ έγιναν ξανά πάνω από τα 2/3 των συναλλαγών, με αγοραστή προφανώς την Πειραιώς.

Σήμερα θα ξέρουμε αν οι προσωρινές διαταγές που επιδιώκει η ομάδα Ηλιόπουλου (ώστε να αναβάλει την έγκριση από τη Γενική Συνέλευση, έως ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα), θα έχουν τύχη στο δικαστήριο.

MIG-ATTICA GROUP: Νομικές αψιμαχίες και σφάξιμο με το... γάντι - Ζητούνται εργάτες για εισαγωγή! - Μαθηματικά του rebalancing

MIG: Το ταμπλό δείχνει ξεκάθαρα ότι η μετοχική «μάχη» μήπως και μπλοκάρει η συμφωνία για τη μεταβίβαση της ΑΤΤΙCA στη STRIX μάλλον έληξε πριν… ξεκινήσει. Δεν είναι λίγοι οι «πονηροί» της αγοράς που εκτιμούν τώρα ότι ουδέποτε ο Μάριος Ηλιόπουλος πίστεψε πως μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στη MIG και ότι απλώς έγιναν κινήσεις προκειμένου να «ματώσει» λίγο παραπάνω η Πειραιώς, αυξάνοντας την τιμή προσφοράς, ώστε να βγάλουν οι ίδιοι περισσότερα χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση, διάχυτη είναι πλέον η αίσθηση ότι η πλευρά Ηλιόπουλου θα χρησιμοποιήσει κάποια νομικά όπλα, προκειμένου να επιχειρήσει... παρακώλυση του εγχειρήματος. Που σημαίνει ότι η συνέλευση της MIG θα εγκρίνει το deal και οι αντιφρονούντες θα προχωρήσουν π.χ. σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ή ακυρότητας της συνέλευσης.

Τράπεζες-ΤΧΣ: «Σπεύδε βραδέως» - Ο Πολάκης, το «κέντρο» και ο... Σταθάκης - NΔ: Πέντε βουλευτές εκτός… κάλπης

TΡΑΠΕΖΕΣ-ΤΧΣ: Εφόσον η χώρα οδεύει προς την επενδυτική βαθμίδα κι αν συμβεί αυτό θα υπάρξει θετική επίδραση στο Χρηματιστήριο και στις ξένες επενδύσεις, ποιος ο λόγος να μην περιμένει και το ΤΧΣ του Ηλία Ξηρουχάκη (φωτ.), μήπως και πάρει κάτι παραπάνω για τα μερίδιά του στις συστημικές τράπεζες;

Αυτό υποστηρίζουν εκείνοι που θεωρούν περιττή την πολλή βιασύνη, σημειώνοντας μάλιστα ότι κάποιες απρόσκλητες προσφορές από ξένους, προ μηνών, (όπως της ιταλικής ION για την Πειραιώς), που δημιούργησαν τότε σούσουρο στην αγορά, αποδείχτηκαν εκ των πραγμάτων προσφορές… κοψοχρονιά!

v