Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Το τελευταίο πωλητήριο Κόκκαλη *«Ένεση» 424 εκατ. ευρώ από Ελλάδα στην Enel *Γιατί θυμήθηκε η e-fresh το ΓΕΜΗ

INTRACOM: Την τελευταία από τις παραδοσιακές της δραστηριότητες πωλεί η Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη, μετά το SPA που υπογράφηκε με την Israel Aerospace Industries. Πωλητής είναι η Intracom Technologies, η οποία κατέχει το 90,91% της Intracom Defense.

Οι διαπραγματεύσεις με τους Ισραηλινούς ξεκίνησαν εντός της περσινής χρονιάς και τον περασμένο Δεκέμβριο ολοκληρώθηκε το due diligence. Ακολούθως, οι συζητήσεις εστιάστηκαν στην αποτίμηση των κυοφορούμενων projects, που θα αρχίσουν να αποδίδουν το 2025. Τελικώς, η συμφωνία για το 90,91% «κλείδωσε», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Intracom, σε περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Εκλογές: Τα δύο σενάρια και το «ντεμαράζ» - Πάει ταμείο για 92,1 εκατ. η Alpha Bank - Καραμανλής: Στήριξη αλλά με... μούτρα

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ: Στήριξη στην παράταξη και στον Κυριάκο, κριτική στην Ευρώπη αλλά -διακριτικά- και στις ΗΠΑ από τους δύο πρωθυπουργούς. Περισσότερο προωθημένος ο Αντώνης Σαμαράς σε θέματα wokeness αλλά και στα ελληνοτουρκικά, εμμέσως πλην σαφώς επικριτικός για την απόλυτη στάση των ΗΠΑ στο ουκρανικό, ο Κώστας Καραμανλής. Ο οποίος υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ειρήνευσης. Γενικώς το επίπεδο των τοποθετήσεων -και των προβλημάτων που θίγονταν- ήταν μια όαση μέσα στην προεκλογική ατμόσφαιρα.

Βαρουφάκης: Το σχέδιο για την… Ουκρανία! - Γαλλικό δίδυμο ετοιμάζει κίνηση μετά τον ΒΟΑΚ - Υποκλοπές: Ο βραχνάς και το... ξεχείλωμα

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Πέρα από τα λοιπά σχέδια τύπου «Δήμητρα» και «Οδυσσέα», ο Γιάνης έχει και άλλο, πιο μεγαλεπήβολο σχέδιο, που ίσως δεν γνωρίζετε. Πρόκειται για το σχέδιο ειρήνευσης στην Ουκρανία, το οποίο παρουσιάστηκε από το πανευρωπαϊκό κομμάτι του κόμματος «DIEM 25», πλην όμως δεν έτυχε ανάλογης προβολής στην επικαιρότητα της χώρας μας, ούτε τώρα ενόψει των εκλογών.

Το σχέδιο έχει πέντε σημεία:

1. Άμεση κατάπαυση του πυρός που θα ακολουθήσει ταχεία απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων πίσω από τη συνοριακή γραμμή 24-2-2022.

Νέα κίνηση από Β. Κάτσο - Καθαρή ενέργεια: Οι σκληρές αλήθειες - ΙΝΤΕΑΛ: Νέο υψηλό και προσδοκίες

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΟΣ: Έτοιμη για την επόμενη επενδυτική της κίνηση είναι, όπως μαθαίνει η στήλη, η VNK Capital των Βασίλη (φωτ.) και Νέλλης Κάτσου.

Οι συζητήσεις με το ενδιαφερόμενο μέρος -πρόκειται για εταιρεία από τον κλάδο της τεχνολογίας- βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ωστόσο η ολοκλήρωσή τους δεν πρέπει να αναμένεται πριν τις αρχές φθινοπώρου.

Από τις αρχές της χρονιάς η VNK Capital, μέσω των εταιρειών Innovis, Cafetex και Παλίρροια Σουλιώτης, στις οποίες έχει θέση, ενεπλάκη σε τρεις εξαγορές.

Υ.Γ. Μιας και αναφερθήκαμε στην Παλίρροια Σουλιώτης, οι πληροφορίες που θέλουν να υπάρχει mandate για πώλησή της διαψεύδονται τόσο από στελέχη της VNK όσο και της βιομηχανίας από τα Ψαχνά.

ΑΝΕΚ-ATTICA: Ο ανταγωνισμός και η… μαύρη νύχτα - Αραβικό χρήμα 151 εκατ. στο Καλό Λιβάδι - Σφηνάκια για ΠΕΙΡ, Φουρλή, ΠΛΑΚΡ

ΑΝΕK-ATTICA GROUP: Μπορεί η μετοχή της κρητικής ακτοπλοϊκής εταιρείας να έπεσε την Παρασκευή κατά 14%, επηρεαζόμενη από διάφορες ερμηνείες της προχθεσινής ανακοίνωσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού (φωτ. ο επικεφαλής Γ. Λιανός), ωστόσο η Attica Group φαίνεται να έχει εντελώς διαφορετική οπτική για το θέμα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, η ανακοίνωση ουδόλως εξέπληξε, καθώς εκτιμούν ότι η Επιτροπή σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να εξετάσει το ζήτημα προσεκτικά, προκειμένου να δώσει την έγκρισή της, για μια σημαντική εξέλιξη στον «πολλαπλώς ευαίσθητο χώρο της ακτοπλοΐας».

v