Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ενέργεια: ΡΑΕ και επενδύσεις χωρίς… απόδοση - Tips για Jumbo, ΠΛΑΘ και ΟΛΥΜΠ - «Tουρκοφιλίες» από Ισπανία, Πολωνία

JUMBO: Νέο υψηλό για τη μετοχή που τις τελευταίες συνεδριάσεις τραβά εκτός από τα βλέμματα των επενδυτών και αυτά των αναλυτών. Την Παρασκευή η στήλη σημείωσε την έκθεση της Eurobank Equities που ανέβασε την τιμή-στόχο στα 26,4 ευρώ (τρέχουσα στα 24,42 ευρώ) αλλά και τα πολλά πακέτα που άλλαξαν χέρια την Πέμπτη. Ακολούθησε η Alpha Finance, που έβαλε τον πήχη ακόμα υψηλότερα, στα 27,3 ευρώ.

Η τελευταία περιμένει από την εταιρεία του Απόστολου Βακάκη (φωτ.) τζίρο άνω του 1 δισ. ευρώ, διατήρηση υψηλών περιθωρίων και νέο μέρισμα το τέταρτο τρίμηνο.

Ο ΣΚΑΙ, το χαμένο αυτοκίνητο και τα βέλη Τριανταφυλλόπουλου-O Κατρούγκαλος της Νέας Δημοκρατίας

ΣΚΑΙ: Απροσδόκητα απόνερα φαίνεται να προκαλεί η υπόθεση της διπλής δολοφονίας με Καλάσνικοφ, την περασμένη Τετάρτη στον Κορυδαλλό, με θύματα δύο φερόμενους ως μπράβους της νύχτας, τον Βασίλη Ρουμπέτη, γνωστό και ως «Ράμπο» ή «ταρίφα» και τον Διονύση Μουζακίτη, γνωστό ως «Νιόνιο».

Με μια λακωνική ανακοίνωση της η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ΣΚΑΙ, «Ειδήσεις Ντοτ κομ» γνωστοποίησε αργά προχθές ότι επιβεβαιώνει πως «το όχημα που φέρεται να εμπλέκεται με τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Κορυδαλλό ανήκει στην εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε., από το 2010. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν παροπλισμένο και δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με της Αρχές για κάθε περαιτέρω πληροφορία και συνδρομή».

Εκλογές: Ο Κασιδιάρης μπερδεύει τα προγνωστικά- Τσίπρας: Ως άλλος… Παπανδρέου και στο λάθος!

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Μπερδεύει αρκετά το εκλογικό σκηνικό η κίνηση του φυλακισμένου στελέχους της Χρυσής Αυγής, να δώσει πλήρη υποστήριξη στο περίπου ανύπαρκτο έως τώρα κόμμα «Σπαρτιάτες» κάποιου Βασίλη Στίγκα. Ήδη τα «κανάλια» του Κασιδιάρη και του κόμματος «Ελληνες» στα social media, τα οποία αριθμούν πάνω από 140.000 χρήστες, έχουν αρχίσει και προμοτάρουν αυτή την στήριξη.

Το ερώτημα είναι τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην εκλογική αριθμητική. Παρότι μένουν περίπου 15 μέρες ως τις κάλπες, οι οπαδοί του θέλουν να πιστεύουν ότι θα περάσει το όριο του 3%, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο -για πρώτη φορά- και για οκτακομματική Βουλή.

Ο Μυτιληναίος, η επενδυτική βαθμίδα και ο επόμενος στόχος - Τέλος εποχής για EDF - Tips για ΜΠΕΛΑ, ΠΑΠ, ΠΛΑΘ

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ο ηγέτης του φερώνυμου ομίλου έφτασε ως εδώ βλέποντας μακρύτερα από τους περισσότερους. Ίσως για αυτό στο πλαίσιο της πρόσφατης γενικής συνέλευσης έθεσε τον επόμενο στόχο, όχι μόνο για την εταιρεία του αλλά για τη νέα κυβέρνηση (εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη) και το επενδυτικό κλίμα στη χώρα, τώρα που η επενδυτική βαθμίδα είναι πλέον «ο στόχος των επόμενων 25 μέτρων», όπως λένε οι Αγγλοσάξονες.

Κι αυτός ο στόχος αφορά την ένταξή μας στις ανεπτυγμένες αγορές, ώστε να επενδύουν στην ελληνική αγορά, όχι τα funds που κοιτούν τις αναδυόμενες αλλά τα πολλαπλάσια σε αριθμό και επενδυτικά κεφάλαια που «παρακολουθούν» τις 23 ανεπτυγμένες αγορές ανά τον κόσμο, εκ των οποίων οι 15 είναι ευρωπαϊκές.

Εκλογές, «γκάφες» και… ασθενοφόρα - Η Βαρβαρέσος και ο εκατομμυριούχος - Σφηνάκια για Centric, Λάμψα

ΕΚΛΟΓΕΣ: Από 39,2% έως 43,2% δίνει η φρέσκια δημοσκόπηση της MRB στη Νέα Δημοκρατία και αυτοδυναμία με περίπου 160 έδρες, σε μια Βουλή που εμφανίζεται επτακομματική.

Όπως γράψαμε και χθες, απόλυτα νούμερα δύσκολο να βγουν από τους δημοσκόπους καθώς υπάρχει πάντα το περιθώριο στατιστικού/δειγματοληπτικού λάθους. Ουσιαστικά πάντως από τα μεσοδιαστήματα των ποσοστών που έδωσε, ωφελημένο έστω και ελαφρά (41,2 αντί 40,8%) βγαίνει κυρίως το έως πρότινος κυβερνών κόμμα. Μαζί με Πλεύση και Νίκη βεβαίως βεβαίως, που φαίνεται να μπαίνουν στη Βουλή με τα… τσαρούχια.

v