Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Κυβέρνηση: Η (πολιτική) γεωγραφία και το κοπίδι *ΑΤΤΙCA-ANEK: Κλείνει το πρώτο επεισόδιο *Σφηνάκια για ΑΛΦΑ, Reds, ΙΝΚΑΤ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Eπιβεβαιώθηκε το «κλισέ» του buy the rumor, sell the fact, στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση, ενώ την ίδια μέρα, χθες, βγήκε και το report της Αlpha Finance, με τίτλο «Ωρα για διάλειμμα».

Πέρα από το ότι μεγάλο μέρος των παραγόντων της αγοράς προσδοκούσε ακόμη μεγαλύτερη νίκη Μητσοτάκη (σε έδρες και ποσοστό), η αλήθεια είναι ότι το ταμπλό ανεβαίνει σχεδόν «απνευστί» εδώ και πολύ καιρό.

Κατά συνέπεια, ένα διάστημα πλάγιας ή και πλαγιοκαθοδικής κίνησης δεν ανατρέπει τα ευρύτερα δεδομένα και την ανοδική τάση.

Τα ντεσού και οι εκπλήξεις στα «αγοραία» υπουργεία - Το στοίχημα ΑΝΔΡΟ σε Κέκρωψ - Ο πονοκέφαλος της CVC

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ: Θα επικεντρωθούμε σήμερα στα υπουργεία που αφορούν περισσότερο την αγορά, σημειώνοντας βεβαίως ότι περιμένει τώρα τις προγραμματικές δηλώσεις και τις πρώτες κινήσεις.

Ξεκινάμε από το Οικονομίας και Οικονομικών: Γνωστή «ποσότητα» για την αγορά ο Κωστής Χατζηδάκης, με μακρά υπουργική θητεία, ήταν επόμενο να αναβαθμιστεί σημαντικά λόγω της στενής σχέσης με τον πρωθυπουργό, αλλά και της περιπέτειάς του με τις υποκλοπές, στην οποία τήρησε κομματικά υποδειγματική στάση.

Αναπληρωτής του ο Νίκος Παπαθανάσης, που πριν τις πρώτες εκλογές απασχόλησε την επικαιρότητα με τα προσωπικά του οικονομικά προβλήματα και την υπόθεση Δομόπολις, έχει ωστόσο αρκετούς φίλους στην αγορά. Θα είναι αρμόδιος, λένε οι πληροφορίες, για το Ταμείο Ανάπτυξης και τα διάφορα προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ. Μεγάλη ευθύνη, όταν μοιράζεται χρήμα και μάλιστα με τη... σέσουλα.

Πώς τα funds δικαιώνουν τον... Σημίτη - ΑΜΚ υπέρ Μαρινάκη στον ΟΣΦΠ - Μια ιστορία με ζημιές αλλά και εύκολο χρήμα

FUNDS: Κλασικό παράδειγμα του πόσο φθηνά αναγκάστηκαν Ελληνική Δημοκρατία και τράπεζες να πωλήσουν περιουσιακά τους στοιχεία, προκειμένου να συμμορφωθούν σε μνημονιακές υποχρεώσεις, καθίσταται η περίπτωση της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης, όπως αποτυπώνει το σημερινό δημοσίευμα του Euro2day.gr.

Η περίπτωση της Αστήρ παραπέμπει, επίσης, στον πυρήνα της κριτικής που διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για τον χαρακτήρα της πλειονότητας των ως τώρα άμεσων ξένων επενδύσεων, καθώς η εξαγορά χρηματοδοτήθηκε από εγχώριες τράπεζες και το fund βγάζει γρήγορα την απόδοσή του, πουλώντας οικόπεδα για βίλες.

«Κόμμα Κασιδιάρη»: Στερνή μου γνώση! - Ποιοι ψωνίζουν μανιωδώς Alpha - Σφηνάκια για AVAX, EΚΤΕΡ, Cosmote, ΟΠΑΠ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μπορεί το κλίμα στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς να ήταν πανηγυρικό μετά το σημαντικό εκλογικό αποτέλεσμα, όπως το μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν στην επόμενη μέρα και τα στοιχήματα που θα πρέπει να κερδίσει στη συνέχεια.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και κατά τον χαιρετισμό του προς τους Νεοδημοκράτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, διαμήνυσε ότι από σήμερα αρχίζει «σκληρή δουλειά» και προσδιόρισε τους επόμενους εκλογικούς στόχους: «Για όσους έχετε... "σύνδρομο στέρησης" από την εκλογική διαδικασία, σας θυμίζω ότι σε λίγους μήνες έχουμε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και σε έναν χρόνο ευρωεκλογές».

Εκλογές: Ποιοι θα είναι στα «κουμάντα» την επόμενη μέρα - Πληροφορίες και... ψίθυροι

ΕΚΛΟΓΕΣ: Τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου σήμερα, θα ασχοληθούμε με αυτά που «καίνε» την επιχειρηματική αγορά, που έχει προεξοφλήσει την (άνετη) αυτοδυναμία κι έχει περάσει στο επόμενο στάδιο. Ποιοι θα είναι στα «κουμάντα», ήτοι επικεφαλής της δόμησης του «επιτελικού κράτους», αλλά και στα επιμέρους υπουργεία.

Το πιο βασικό είναι ποιος θα γίνει «Γρηγόρης στη θέση του Γρηγόρη», καθώς κατά γενική ομολογία ο ανιψιός του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης ήταν ικανότατος σε μια σειρά από ακανθώδη ζητήματα, ενεργώντας συχνά ως «αντ' αυτού». Έως ότου έσκασε η υπόθεση των υποκλοπών.

v