Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ταμείο Ανάκαμψης: Πρωτιές, καθυστερήσεις και... μεταγραφές - Δύο ντιλ ψήνονται στις ασφάλειες - To timeline για Ηρακλή

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο «Ηρακλής ΙΙ» αλλά και ο «Ηρακλής ΙΙΙ» απασχόλησαν τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας μεταξύ του Κωστή Χατζηδάκη και των επικεφαλής των τραπεζών.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι περιέγραψαν την ανάγκη ένταξης στο Ηρακλή των «έτοιμων» τιτλοποιήσεων Frontier II, Sunrise III και Solar. Είπαν στον υπουργό ότι έχουν δεσμευτεί στους μετόχους για τους όρους και ζήτησαν την επίσπευση της διαδικασίας, καθώς η όποια πρόσθετη καθυστέρηση θα επιβαρύνει τα κεφάλαια.

Για τον Ηρακλή ΙΙΙ επεσήμαναν ότι θα ήταν προς το συμφέρον όλων να έρθει πριν την επενδυτική βαθμίδα, διότι μετά την ανάκτησή της θα αλλάξουν πολλά, όπως, θα μειωθούν τα CDS και άρα θα αυξηθεί το κόστος.

Αvramar-τραπεζίτες: Ο Θεός να βάλει το χέρι του *Πρώτη διαφωνία Βορίδη με Μητσοτάκη *Το ραντεβού και η απογείωση Aegean

ΒΟΡΙΔΗΣ: Στα ψιλά φαίνεται να πέρασε η διαφωνία του υπουργού Επικρατείας στην προοπτική νομοθέτησης του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, στην οποία αναφέρθηκε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλλον την επισκίασε το αυτογκόλ… Φλωρίδη

Δεν θα έπρεπε όμως, διότι τέτοιου είδους «ταυτοτικά» θέματα, μαζί με τα εθνικά, αποτελούν καύσιμο για την ακροδεξιά πτέρυγα της Βουλής, αλλά και για όσους συντηρητικούς έχουν απομείνει στη Νέα Δημοκρατία -και δεν είναι λίγοι.

Ο Μάκης λοιπόν, που ούτως ή άλλως δεν φημίζεται για τον κοινωνικό προοδευτισμό του, έσπευσε να δηλώσει στο Mega, σε σχέση με την εξαγγελία του πρωθυπουργού: «Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική και το είχα ξαναδηλώσει και όταν είχε έρθει το σύμφωνο το είχα καταψηφίσει. Ο πρωθυπουργός είπε πως θα γίνει σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Θα δούμε πότε θα είναι αυτό».

ATTICA-ANEK: Να σου και ο Γκριμάλντι - Ο Κυριάκος και η… ρόμπα της Μυκόνου - Σφηνάκια για Ηρακλή, Coca Cola, AVAX, Revoil

ΑΤTICA-ANEK: Τσουπ, στο «και πέντε», λένε πληροφορίες της στήλης από τη λεβεντογέννα Κρήτη, πετάχτηκε και ο όμιλος του Εμανουέλ Γκριμάλντι (φωτ.) να κάνει παρέμβαση ενόψει της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Από όσα μάθαμε, προκύπτει ότι ο όμιλος δεν αμφιβάλλει πως η ΑΝΕΚ είναι failing firm, ζητάει όμως να αγοράσει ένα βαπόρι της που κάνει δρομολόγια στα Χανιά. Όπου, μας ενημέρωσαν, ο όμιλος Γκριμάλντι διέθετε δικό του βαπόρι αλλά το… απέσυρε τον Φεβρουάριο, όταν άρχισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού να μελετάει το Attica-ANEK (πρόκειται ασφαλώς για… σύμπτωση), έχει δηλώσει όμως ότι θα το ξαναβάλει το Νοέμβριο (που δεν είναι παχιές οι μύγες).

Ο… σκόρερ Φλωρίδης και οι υπουργικές ντρίμπλες - Κόβει «φέτες» και πουλά NPEs η Intrum - Αντί μπινελίκια… μέτρα

ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Αυτογκόλ ιστορικού μεγέθους «με το καλημέρα», για το νέο υπουργό Δικαιοσύνης, που έσπευσε να δηλώσει ότι θα καταργήσει το ιδιόμορφο ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, που ψήφισε η… κυβέρνηση στην προηγούμενη θητεία της.

Δύσκολο να υπερασπιστεί κάποιος το επιχείρημα που πρόβαλαν κυβερνητικοί κύκλοι ότι πρόκειται για «προσωπικές απόψεις», άνευ ουσίας, όταν αυτές εκφράζονται από τον αρμόδιο υπουργό, στη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων! Ορθά το επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέσα στη δυστυχία του, βρήκε αφορμή να κάνει ένα μικρό πάρτι με το περιστατικό.

Κυριάκος: Τα μισά να κάνει, θα αλλάξει η χώρα - Βγήκαν μαχαίρια μεταξύ ΕΟΤ και Warply - Attica Bank: Αντίδοτο Ηρακλή στα πωλητήρια

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Όπως αναμενόταν, οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού ήταν το μεγάλο θέμα της χθεσινής ημέρας. Περιττό ίσως να σημειώσουμε ότι η ομιλία ήταν εξαιρετικά άρτια, έγινε μεν με τον αέρα της απόλυτης κυριαρχίας που απολαμβάνει ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία, απευθυνόταν όμως σε ευρύτατο πολιτικό ακροατήριο. Με μια φράση, τα μισά από όσα εξαγγέλθηκαν να γίνουν, θα είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα.

Εδώ όμως, θα περιοριστούμε σε ορισμένα «στρατηγικά» θέματα που αφορούν το κοινό μας και δίνουν στίγμα προθέσεων.

v