Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νέες μεταγραφές… κέντρου στη Νέα Δημοκρατία - Tips από τη ΓΣ της Eurobank - Σφηνάκια για ΑΔΜΗΕ, ΤΙΤΑΝ, Κορδέλλου

EUROBANK: Παρά την απόσυρση μέτρων στήριξης, την άνοδο επιτοκίων και τις πληθωριστικές πιέσεις που μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα, η Eurobank δεν έχει δει ως σήμερα σημαντική αύξηση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

«Οι επιπτώσεις στο χαρτοφυλάκιο είναι περιορισμένες και επιτρέπουν την εκτίμηση ότι θα παραμείνουν απολύτως διαχειρίσιμες» ανέφερε, χθες, στην τακτική γενική συνέλευση μετόχων, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Φωκίων Καραβίας (φωτό).

 

EUROBANK II: Στόχος της Eurobank παραμένει η διαρκής ενίσχυση της παρουσίας της στις αγορές Κύπρου και Βουλγαρίας.

Ellington: Το deal με Τhrivest, o Nikopoulos και τα γαϊτανάκια στην Attica Bank - Σφηνάκια για ΕΛΓΕΚΑ και Πόρτο Καρράς

ELLINGTON-ATTICA BANKΗ στήλη σάς ενημέρωσε έγκαιρα πριν από δύο εβδομάδες, ότι όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες κατέληγαν σε ένα συμπέρασμα: Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αττικής, αντί για τον Γιάννη (την Ellington Management Group), προσήλθε… Γιαννάκης, (δηλαδή συνδεόμενες εταιρείες και φυσικά πρόσωπα), ενεργώντας ως placeholder, με δανεικά χρήματα από το ΤΜΕΔΕ προς το «όχημα» RINOA LTD -και με «τυρί» για όλα αυτά, τη μελλοντική συμμετοχή του αμερικανικού fund στην επόμενη αύξηση.

Γιατί δέχτηκαν τέτοιου είδους… ακροβατισμούς οι ελληνικές αρχές και οι λοιποί εμπλεκόμενοι (ΤΧΣ-ΤΜΕΔΕ), είναι το ερώτημα. Επειδή μας αρέσει να είμαστε καλοπροαίρετοι, θα πούμε για δύο λόγους: Πρώτον, διότι είχε πέσει απελπισία στην ανεύρεση άλλου ιδιώτη επενδυτή (ώστε να μη χαρακτηριστεί η αύξηση ως state aid).

Κι ο ΟΤΕ στην κόντρα NOVA με Μαρινάκη και Κυριακού - Ο «ειδικός» Στυλιανίδης, οι φωτιές και το πόστο στην Ευρώπη

Οι «φίλοι» του χαρτιού θυμούνται ότι επίπεδα τιμών όπως τα τρέχοντα τα είχε πιάσει η ΤΖΚΑ ήδη από το καλοκαίρι του 2021, όταν ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν κοντά στις 850 μονάδες και όταν η εισηγμένη υλοποιούσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Σε κάθε περίπτωση, η εισηγμένη εταιρεία αποτιμάται στο ΧΑ στα 7,16 εκατ. ευρώ (ίδια κεφάλαια 10,255 εκατ., καθαρός δανεισμός 16,6 εκατ. ευρώ), όταν μάλιστα εξ αυτών τα τρία εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στα χρήματα της ΑΜΚ του 2021.

ΥΓ: Ανεπιβεβαίωτες φήμες στην αγορά μιλούν για επαναδραστηριοποίηση του παλιού άτυπου market maker, καθώς και περί αρχικού ενδιαφέροντος για το «χαρτί», τράπεζας με ισχυρή δράση στα χρηματιστηριακά πράγματα.

Μυτιληναίος: Το σενάριο της MS για... 59 ευρώ - Συνελεύσεις: Άντε και ανήμερα της Παναγίας - Tips για ΕΥΡΩΒ, ΕΚΤΕΡ και... Campari

MYTILINEOS: Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή του φερώνυμου ομίλου του Ευ. Μυτιληναίου (φωτό), δίνοντας μάλιστα το «σήμα» της αντεπίθεσης στο ταμπλό από νωρίς, καταγράφοντας άνοδο άνω του 4% έως τα 35 ευρώ, όταν ακόμη «παιζόταν» το πρόσημο της συνεδρίασης.  

Αφορμή στάθηκε η έκθεση της Morgan Stanley που ανέβασε τον πήχη στα 43 ευρώ, την υψηλότερη τιμή-στόχο που έχει δοθεί για την εισηγμένη, 30% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Υπό προϋποθέσεις μάλιστα (θετικό σενάριο), ο οίκος βλέπει άνοδο του «χαρτιού» ως τα 59 ευρώ!

Τουρισμός: Κακά μαντάτα εντός και εκτός Ελλάδας - Δομική Κρήτης: Τελικά ήταν Κούτρας ή... Μίδας - Tips για Profile, ΕΛΙΝ, Intertech

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Νέα σαρωτική κίνηση των αγοραστών στη Δομική Κρήτης είχαμε χθες, όπου «σκουπίστηκε» το σύνολο της προσφοράς τίτλων, με τη μετοχή να κλείνει στο +15,85% και τον όγκο των συναλλαγών της να διαμορφώνεται στα 390.007 τεμάχια (άλλαξε χέρια το 2,46% της εταιρείας).

Δεν θα μείνουμε στους χρηματιστηριακούς δείκτες (π.χ. P/E 31, P/BV στο 2,7), αλλά στο ότι πριν από μόλις λίγες εβδομάδες ο (εμπειρότατος γύρω από τα κατασκευαστικά πράγματα) Δημήτρης Κούτρας (φωτό) αγόρασε το 29,31% της εισηγμένης προς 0,90 ευρώ ανά μετοχή, ενώ ο τίτλος έκλεισε χθες στο 1,90 ευρώ!

v