ΧΑ: Μας πήρανε τα... χαρτιά πατριώτη!

Ισχυρά κέρδη, με νέο τραπεζικό ράλι 19%. Στο 80% τα κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη σε 12 συνεδριάσεις με άνοδο άνω του 160% για Alpha-Eurobank. Στο... limit up και η Πειραιώς. Στα 2,41 ευρώ η Εθνική.

Αρκετά χαμηλά για να ελπίζει και πολύ γρήγορα για να φοβάται.

Ή αλλιώς, η ανοδική αντίδραση ξεκίνησε από ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και “oversold” περιοχές και έτσι μπορεί να ελπίζει ότι θα έχει και συνέχεια.

Από την άλλη είναι τόσο μεγάλη η βιαιότητα της αντίδρασης των Τραπεζικών μετοχών, με αγορές χωρίς αύριο και τόσο μονόπλευρη η ανοδική αντίδραση, που δημιουργεί υποψίες πως η όλη κίνηση απλά εξυπηρετεί έναν κατεπείγοντα “καλλωπισμό” των αποτιμήσεων, για τις αυξήσεις κεφαλαίου που δείχνουν να είναι καθ΄ οδόν.

Άλλωστε ούτε η τρέχουσα ειδησεογραφία, ούτε οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των επαγγελματιών του χώρου, συνηγορούν για τέτοιον μονοσήμαντο “ενθουσιασμό” όταν την ίδια ώρα άλλες μετοχές εταιρειών με πραγματικά ελκυστικότερα θεμελιώδη παραμένουν επιδεικτικά αδιάφορες, ή ακολουθούν την αντίδραση με εμφανέστατη δυσφορία.

Εκτός και αν αυτοί που αγοράζουν Τραπεζικές μετοχές με τόση επιθετικότητα γνωρίζουν κάτι περισσότερο και οι υπόλοιποι θα μάθουν την είδηση από … την τιμή (!)

Ομολογουμένως κανείς από τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και από όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, δεν περίμενε τον Τραπεζικό αιφνιδιασμό που ξεκίνησε από την συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου και δείχνει να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ανταμείβοντας τα χαρτοφυλάκια με γρήγορα αντανακλαστικά που αποφάσισαν να ακολουθήσουν την τάση.

Σημαντικός παράγων είναι ότι κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις αξιοπρόσεκτος αριθμός επενδυτών μπήκε στον πειρασμό να κερδοσκοπήσει ακολουθώντας την ανοδική αντίδραση, την οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να εξηγήσει με λογικά ή λογικοφανή επιχειρήματα.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα κέρδη που βγήκαν από τον Τραπεζικό κλάδο, δεν έδειξαν διαθέσεις να τοποθετηθούν είτε σε άλλος τίτλους του 20αρη, είτε χαμηλότερα και αυτό επιβεβαιώνει την παθογένεια μίας Τραπεζοκεντρικής Αγοράς όπως η Σοφοκλέους.

Όσον αφορά την βραχυπρόθεσμη τάση, εκτιμάται ότι η ανοδική αντίδραση μπορεί να έχει και συνέχεια, καθώς κάτι τέτοιο θα “εξυπηρετήσει” και τις επερχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου στον Τραπεζικό κλάδο.

Αντίθετα, σαν αστάθμητος παράγοντας προβάλλει το ασταθές πολιτικό περιβάλλον, αρνητικές εξελίξεις στο οποίο θα επηρεάσουν άμεσα την εγχώρια Αγορά.

Να σημειωθεί ότι μόλις σε 12 συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης κερδίζει 22,53% (το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο στις 9/11/2011 και στις 767,11 μονάδες), ο Τραπεζικός κερδίζει 80,2% (το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο στις 7/10/2011 και στις 396,46 μονάδες), ο FTSE κερδίζει 31,27%, η μετοχή της Alpha Bank καταγράφει αθροιστικά κέρδη 169%, της Εθνικής 83,97%, της Eurobank 161,17%, της Πειραιώς 102,26% και του Ταχ. Ταμιευτηρίου 97,07%

Σήμερα, μάλιστα και πάντα στο Τραπεζικό ταμπλώ ίσχυσε και η λογική του “ποιος έχει μείνει πίσω”, κάτι που δεν πρόκειται να ισχύσει (λόγω Γαλλικών συνθηκών) στον τίτλο της Γενικής, ή ακόμα και “ποιος τίτλος δεν κλείδωσε” (!!!)

“Καύσιμο” για την ψυχολογία των αγοραστών, η ανατροφοδοτούμενη τάση που λειτουργεί σαν ισχυρό δέλεαρ και οι προσδοκίες για τελική συμφωνία στο PSI και οι φήμες για χαμηλότερες Τραπεζικές επιβαρύνσεις από τον έλεγχο της BlackRock.

Σύμφωνα με τις ίδιες ανεπιβεβαίωτες φήμες, το τελικό ποσό της επιβάρυνσης στις Τράπεζες, από την BlackRock, (σε βάθος 3ετίας) μπορεί να είναι χαμηλότερο από αυτό που αρχικά υπολογιζόταν και αυτό μπορεί να απαιτήσει μικρότερες αυξήσεις κεφαλαίου.

Και βέβαια οι τελευταίες εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η επιτροπή ομολογιούχων, που συνεδρίασε χθες Τετάρτη, στο Παρίσι, εξουσιοδότησε τον Ch. Dallara να συζητήσει ακόμη και τη μείωση του μέσου επιτοκίου στην περιοχή του 3,65% - 3,7%.

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που δείχνει σίγουρο είναι ότι τα αλλεπάλληλα θετικά κλεισίματα συνιστούν πλέον μεσοπρόθεσμη τάση και η ψυχολογία έχει αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακά σημάδια ουσιαστικής βελτίωσης.

Να σημειωθεί ο σημερινός τζίρος που πλησίασε τα 119 εκατ. και το γεγονός ότι άλλαξαν χέρια 96721028 μετοχές, ενισχύοντας τις ενδείξεις και για σημαντικό “short covering”.

Σημαντική αλλαγή και στις τεχνικές ενδείξεις.

Alpha Bank: Πέτυχε κλείσιμο υψηλότερα της ζώνης 0,90 – 1,00 ευρώ και αν το επιβεβαιώσει, ελπίζει σε κίνηση προς τις αντιστάσεις στα 1,20 και 1,40 ευρώ.

Εθνική Τρ.: Υψηλότερα από το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 2,00 ευρώ και από την αντίσταση των 2,24 και 2,35 ευρώ. Επόμενη αντίσταση 2,50 ευρώ.

Eurobank: Άφησε πίσω την αντίσταση των 0,60 ευρώ και οι αμέσως επόμενες οριοθετούνται στα 0,85 και 1,20 ευρώ.

Τρ. Πειραιώς: Μετέτρεψε σε στήριξη την αντίσταση των 0,36 ευρώ και η αμέσως επόμενη “μάχη” θα δοθεί στα 0,55 ευρώ.

Ταχ. Ταμιευτήριο
: Αν δώσει επιβεβαιωμένη ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 0,66 ευρώ, επόμενο τεχνικό εμπόδιο στα 1,00 ευρώ.

Coca-Cola: Κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, βάζοντας τροχοπέδη για μεγαλύτερη άνοδο σε Γενικό Δείκτη και 20αρη.

Υπενθυμίζεται πως η Credit Suisse Group AG ενημέρωσε την εισηγμένη, ότι πριν την 20η Ιανουαρίου 2012 κατείχε 18.691.946 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου που αντιπροσώπευαν ποσοστό 5,0995% του συνολικού αριθμού των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ενώ την 20η Ιανουαρίου 2012 κατείχε 15.236.487 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου στην εταιρία που αντιπροσώπευαν ποσοστό 4,157%. Δεν αποκλείεται οι ρευστοποιήσεις να συνεχίζονται.

Γενικός Δείκτης: Αν δώσει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 750 μονάδων, μπορεί να ελπίζει σε κίνηση τουλάχιστον μέχρι τις 800 μονάδες.

FTSE: Παραμονή πάνω από την ζώνη 300 – 310, δίνει “καύσιμα” προς τις επόμενες αντιστάσεις των 330 και 350 μονάδων.

Αρνούνται να συμμετάσχουν στον άκρατο ενθουσιασμό οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου και περιορίζονται στο να υπενθυμίσουν ότι οι Τράπεζες πολύ σύντομα θα κληθούν να βρουν κεφάλαια για να καλύψουν τις ζημιές που θα προκληθούν από το “κούρεμα” των ομολόγων, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και ότι η τεχνητή αισιοδοξία δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος για τους επενδυτές και όσοι συμμετέχουν στο ανοδικό “παιχνίδι” πρέπει να έχουν έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο και αυξημένα αντανακλαστικά, σε περίπτωση που οι εξελίξεις δεν επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες τους.
 
Η ΕΚΤ έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να δεχθεί εθελοντικά να συμμετάσχει στο PSI. Ωστόσο, εξετάζει τις επιλογές της σε περίπτωση όπου το “κούρεμα” των Ελληνικών ομολόγων πάρει τη μορφή υποχρεωτικής συμμετοχής, αναφέρει το Reuters.


Η λιτότητα από μόνη της δεν αποφέρει τα οφέλη τα οποία θα έπρεπε και οι απειλές της περιορισμένης οικονομικής ανάπτυξης και της ύφεσης παραμένουν αυξημένες για την Ευρωζώνη, δήλωσε στο CNBC ο chief economist της HSBC, Stephen King.

Ο αντίκτυπος μιας Ελληνικής χρεοκοπίας στις Αμερικανικές Τράπεζες είναι αμελητέος, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase, Jamie Dimon στο CNBC, προσθέτοντας ότι παρόλο που υπάρχουν πιθανότητες άσχημης έκβασης στην Ευρώπη, δεν ανησυχεί για δυσάρεστες εκπλήξεις στην περιοχή.

Η Κυβέρνηση του Ισραήλ προετοιμάζεται για την πιθανότητα κατάρρευσης της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Yuval Steinitz. “Δεν αρνούμαστε την πιθανότητα ένα ή περισσότερα Μέλη της Ευρωζώνης να εξέλθουν από την Κοινότητα”, δήλωσε ο κ. Steinitz, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Θετικά υποδέχθηκαν την απόφαση της Federal Reserve, να διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια μέχρι τον Ιούλιο του 2014, χωρίς να αποκλείει και νέα ποσοτική χαλάρωση) οι Ευρωπαϊκές Αγορές (αλλά με πολύ πιο μετρημένα κέρδη), ενώ και οι Ασιατικές σκαρφάλωσαν σε υψηλό τριών μηνών. Πάνω από το 1,31 η ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου, όμως η αντίδραση είχε σημαντικά ίχνη διστακτικότητας.

Άμεση ανάκαμψη βλέπει για το ευρώ η Goldman Sachs, η οποία μάλιστα εκτιμά ότι το κοινό Ευρωπαϊκό νόμισμα αναμένεται να φτάσει βραχυπρόθεσμα ακόμη και στο 1,38 δολ. την ώρα που η Federal Reserve διατηρεί την πολιτική της νομισματικής χαλάρωσης σταθερή.

Εν τω μεταξύ, η χθεσινή απόφαση της Fed για παράταση της εφαρμογής της πολιτικής μηδενικών επιτοκίων, λειτούργησε ευνοϊκά για την Αγορά εμπορευμάτων αρχικά επειδή το δολάριο κατέγραψε σημαντική πτώση και στη συνέχεια γιατί η Fed ουσιαστικά δείχνει ότι θα πλημμυρίσει την Αμερικανική οικονομία με ρευστό προκειμένου να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Από την άλλη ο χαμηλός πληθωρισμός είναι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο το οποίο θα ευνοήσει την άνοδο των τιμών των Εμπορευμάτων.

Διστακτική και μικτή η εικόνα και στο ξεκίνημα της Wall Street, εν μέσω μάλλον μικτών μηνυμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν 3% τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές περίμεναν άνοδο 2% στις πωλήσεις διαρκών αγαθών.
Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 21.000 την περασμένη εβδομάδα στην Αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, κατατέθηκαν 377.000 αιτήσεις νέων ανέργων. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 370.000 αιτήσεις από 352.000 στην προηγηθείσα εβδομάδα.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, τρεις οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο στο ταμπλώ του 20αρη και πιο συγκεκριμένα οι Βιοχάλκο (-2,75%), Ελ. Πετρέλαια (-0,65%) και Coca-Cola (-2,68%), ενώ αμετάβλητος έκλεισε ο τίτλος του ΟΤΕ.

Από την πλευρά των κερδισμένων, τα μεγαλύτερα κέρδη για Alpha Bank (+28,41%), Eurobank (+28,81%), MPB (+10,92%), Πειραιώς (+29,94%), Ταχ. Ταμιευτήριο (+22,4%) και Εθνική (+18,14%), ενώ με σαφώς μικρότερα κέρδη έκλεισε η πλειονότητα από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά φθάνοντας μέχρι τις 750 μονάδες (10.41). Σταδιακή υποχώρηση μέχρι το χαμηλό των 730 μονάδων (11.53) και νέα εντυπωσιακή αντίδραση μέχρι τις 773,98 μονάδες (16.46) για να κλείσει τελικά στις 766,23 μονάδες με κέρδη 3,93%, ενώ ο τζίρος εκτοξεύτηκε στα 118,6 εκατ.

Όχι ανάλογη του υπάρχοντος ενθουσιασμού η τελική εικόνα με 115 ανοδικές μετοχές έναντι 53 πτωτικών και 24 τίτλοι που έκλεισαν με κέρδη από 10 έως 29,94%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η σημαντική ανοδική αντίδραση που παρατηρήθηκε στο Χ.Α. ερμηνεύεται από πολλούς ως η αντίδραση της Ελληνικής αγοράς στην αρχή της λύσης του Ελληνικού προβλήματος, σύμφωνα με την άποψη του Νίκου Χριστοδούλου.

Το ανοδικό κρετσέντο είναι μια ευχάριστη έκπληξη που ακολούθησε την απαξίωση της Ελληνικής Αγοράς κατά τους τελευταίους μήνες και ειδικά κατά την περίοδο των εορτών. Το ανοδικό ξέσπασμα πιθανότατα αντικατοπτρίζει την πρόοδο στις συνομιλίες για το PSI, χωρίς να υπάρχει τελική συμφωνία ως αυτή τη στιγμή και τη δέσμευση των Ευρωπαίων Εταίρων και του ΔΝΤ να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση τους.

Με την προσδοκώμενη επιτυχή έκβαση του PSI γίνεται πιο στέρεα η παραμονή της Χώρας στο ευρώ και αυτό είναι φυσιολογικό να προεξοφληθεί στις τιμές των Ελληνικών μετοχών που ως τώρα εμπεριείχαν την πιθανότητα της αναταραχής που θα δημιουργούσε το αρνητικό σενάριο εξόδου από την Ευρωζώνη στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας.

Το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα απόκλιση στις διαπραγματεύσεις, πρωτίστως όσον αφορά στο επιτόκιο, είναι ανασταλτικός παράγοντας για να συνεχιστεί η άνοδος με την ίδια ένταση.

Από τις ως τώρα διαπραγματεύσεις έχει φανεί ότι στόχος της Γερμανίας και του ΔΝΤ είναι να επιτευχθεί όσο το δυνατό μικρότερο επιτόκιο στα νέα ομόλογα (ακόμα και κάτω του 3%) για να καλυφθεί έμμεσα ένα μέρος από τις αποκλίσεις του περσινού ελλείμματος από τον αρχικό στόχο και ενδεχόμενη απόκλιση και του φετινού.
 
Με τη σειρά του το IIF δε φαίνεται διατεθειμένο να δεχτεί ένα επιτόκιο πολύ κάτω του 4% και έτσι πιθανότατα η χρυσή τομή θα βρεθεί σε ένα μεσοσταθμικό επιτόκιο κοντά στο 3,5% όπου περίπου θα είναι και το επιτόκιο των νέων δανείων της τρόικας.

Μετά τη συμφωνία το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στο ποια θα είναι η εθελοντική συμμετοχή με όλα τα ενδεχόμενα για τη θεσμοθέτηση ή και ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής συμμετοχής και για την ενεργοποίηση των CDS να είναι ανοιχτά, λόγω και του ρόλου που θα διαδραματίσουν τα hedge funds που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του 25% των ΟΕΔ που παραμένουν σε άγνωστα χέρια.
 
“Μπαλαντέρ” για την Ελληνική Κυβέρνηση ίσως αποτελέσουν τα ομόλογα της ΕΚΤ αν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Οι αμφιβολίες αυτές είναι σίγουρο ότι λειτουργούν υπέρ της μεταβλητότητας στην Ελληνική Αγορά.

Στην ανοδική κίνηση πρωτοστατούν οι Τράπεζες παρά το ότι οι κεφαλαιακές τους απώλειες θα είναι αρκετά μεγαλύτερες από αυτό που εκτιμήθηκε στις 27 Οκτωβρίου και μπορούν να φτάσουν έως και το 70%.

Ίσως βέβαια η αντίδραση τους εξηγείται από το ότι πιθανή έξοδος από τη Ευρωζώνη θα προξενούσε ανεπανόρθωτο πλήγμα στο Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα. Από τεχνικής άποψης τα σημερινά επίπεδα του Γενικού Δείκτη είναι κρίσιμα για το αν η βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση μπορεί να μετατραπεί σε μεσοπρόθεσμη.

Αν ο Γ.Δ. απομακρυνθεί ξανά από τα τρέχοντα επίπεδα (κοντά στον ΚΜΟ των 90 ημερών) με διατήρηση των αυξημένων όγκων υπάρχουν σοβαρές ελπίδες για άνοδο άμεσα μέχρι και την αντίσταση των 780 μονάδων αφού ενδιάμεσα δε φαίνεται να υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις.

Τα πάντα βέβαια φαίνεται ότι θα κριθούν από τις διαπραγματεύσεις για το PSI, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η επιστροφή στις 630 μονάδες στο απευκταίο σενάριο της ολικής αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, επισημαίνει ο κ. Χριστοδούλου (Τμήμα Μελετών και Αναλύσεων Merit ΑΧΕΠΕΥ).

Με δυναμικό τρόπο επανήλθαν οι αγοραστές στο προσκήνιο διατηρώντας το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα μετά την αναμενόμενη διόρθωση της περασμένης Τρίτης, τονίζει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Η Αγορά φαίνεται να έχει δυνάμεις καθώς υπάρχει αντίστοιχη αύξηση του όγκου συναλλαγών η οποία οφείλεται σε νέες εισροές κυρίως εγχώριων χαρτοφυλακίων αλλά και στην επανατοποθέτηση κερδών από την γρήγορη κίνηση των τελευταίων ημερών.

Η διαφαινόμενη ολοκλήρωση των όρων του PSI και το θετικό κλίμα στο εξωτερικό συντηρούν το κλίμα εισροών το οποίο αναμένεται να διατηρήσει ζωηρό το ενδιαφέρον σε ένα περιβάλλον αυξημένης διακύμανσης.

Σε αυτή την θετική περίπτωση, θα εξετάζαμε κάποιες κινήσεις με βραχυπρόθεσμη προοπτική ή μερικές τοποθετήσεις σε μια λογική “χτισίματος” θέσεων σε μετοχές που διαπραγματεύονται με πολύ ελκυστικές αποτιμήσεις σε σχέση με την εσωτερική τους αξία όπως ΟΠΑΠ, Μέτκα, Μυτιληναίος, Motor Oil και Jumbo.

Αν και διαπιστώνεται ένας επενδυτικός ενθουσιασμός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πρώιμος σε σχέση με τα γεγονότα που βρίσκονται στο προσκήνιο, η πίεση που έχει δεχθεί η Αγορά από τον Ιούλιο και μετά δικαιολογεί την συνέχιση της ανόδου σε υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Η ταχύτητα ωστόσο της ανόδου προβληματίζει, όχι τόσο ως ένδειξη ολοκλήρωσης αυτής της ανοδικής κίνησης όσο για τις διορθώσεις ή την κατοχύρωση κερδών που ενδεχομένως θα ακολουθούν κάθε νέο τοπικό υψηλό.

Υπό αυτό το πρίσμα θα αποφεύγαμε να κυνηγήσουμε αποδόσεις με μόχλευση ή υπό το καθεστώς μη ορθολογικών κριτηρίων μόνο και μόνο επειδή μια τιμή έχει υποχωρήσει πολύ ή αφορά μια ιστορική υπερβολή.

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης της Beta Sec., το momentum έχει τον πρώτο λόγο, όπως τον είχε και στην πτώση που προηγήθηκε, ενώ πάρα πολλά θα κριθούν στην περιοχή των 840 μονάδων (απλός ΚΜΟ 200 ημερών).

-----ΧΠΑ

Νέα έντονα ανοδική συνεδρίαση, που συνοδεύτηκε με σημαντική αύξηση των συναλλαγών.

Το συμβόλαιο Μαρτίου ακολούθησε τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη περισσότερο επιθετικά, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να γυρίσει σε υπερτίμηση 1,3%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 14676, τιμή εκκαθάρισης 316) κινήθηκαν μεταξύ 291 και 318,5 μονάδων. Τίποτα το ιδιαίτερο, από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTASE-20 μειώθηκε στο 49%, ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν και εδώ αυξημένος στα 2.646 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (1.929 δικαιώματα αγοράς και 717 δικαιώματα πώλησης).

Εντυπωσιακή δραστηριότητα για τα μετοχικά ΣΜΕ με τον συνολικό όγκο να φτάνει τα 116.435 συμβόλαια.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (5000 Coca-Cola, 200000 Alpha Bank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (57983), Alpha Bank (26436), ΟΤΕ (2709), Ταχ. Ταμιευτήριο (585), ΟΠΑΠ (1074), Πειραιώς (4568), ΔΕΗ (1791), Κύπρου (12909), Μυτιληναίο (1510), ΕΧΑΕ (229), ΓΕΚ (515), MPB (1639), MIG (2285), Αγροτική (697), Motor Oil (168), Coca-Cola (125), Intralot (296), Ελλάκτωρα (527).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 26/1 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Επίσης δεν σημειώθηκε κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (14438047 τεμ.), ΟΤΕ (4352894 τεμ.), MIG (4306069 τεμ.), Eurobank (9432136 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v