Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχνή Τραπεζική αντίδραση, με αστείο τζίρο

Παρασκευή και 13 επέλεξαν οι Τραπεζικοί τίτλοι να αντιδράσουν από το συνεχές σφυροκόπημα των αποτιμήσεων, χωρίς ουσιαστικές βοήθειες από τους υπόλοιπους τίτλους του 20αρη, πλην Βιοχάλκο. Κέρδη για ΕΤΕ, Πειραιώς, Αγροτική.

Παρασκευή και 13 επέλεξαν οι Τραπεζικοί τίτλοι να αντιδράσουν από το συνεχές σφυροκόπημα των αποτιμήσεων, χωρίς ουσιαστικές βοήθειες από τους υπόλοιπους τίτλους του 20αρη (πλην Βιοχάλκο) και εν μέσω απόλυτα επιφυλακτικού διεθνούς κλίματος.

Ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση από τον σημερινό τζίρο (ο χαμηλότερος των τελευταίων 13 συνεδριάσεων, με την καθαρή αξία συναλλαγών μόλις και μετά βία να υπερβαίνει τα 50 εκατ.), που παραπέμπει περισσότερο σε ανακωχή πωλήσεων και λιγότερο σε ουσιαστικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ακόμα και ο Τραπεζικός δείκτης (+1,13%) που θεωρητικά “ηγήθηκε” της σημερινής αντίδρασης, υποχώρησε εντυπωσιακά από το υψηλό ημέρας των 1009,39 μονάδων (+2,56%).

Και η σημερινή συνεδρίαση, απλά επιβεβαίωσε την μηδενική διάθεση ανάληψης ρίσκου, ακόμα και στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, καθώς οι traders βαρέθηκαν να σημειώνουν συνεχείς απώλειες ρευστότητας, ενώ όσοι παραμένουν επιδεικτικά εκτός Αγοράς, αφήνουν λίγες μονάδες … ανόδου στους βιαστικούς περιμένοντας πειστικότερες ενδείξεις από το μέτωπο της πραγματικής οικονομίας.

Από την άλλη, η Αγορά ασφαλώς και αντικατοπτρίζει τα όσα παρατηρούνται στην πραγματική Αγορά, στο μέτωπο της ανεργίας, στις εξελίξεις του Δημοσιονομικού προβλήματος και βέβαια τις μηδενικές προσδοκίες της επενδυτικής κοινότητας, οι οποίες συνεχίζουν να “αποψιλώνονται” από τα συνεχόμενα εγχώρια αρνητικά μηνύματα.

Μετά από σχεδόν 10 μέρες εντατικών ελέγχων από τα τεχνικά κλιμάκια και τους επικεφαλής της τρόικας, το συμπέρασμα είναι απογοητευτικό, καθώς διαπιστώνονται σχεδόν παντού καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Μνημονίου και στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, ενώ πλέον και Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρονται σε πλήρη εκτροχιασμό του προϋπολογισμού, πράγματα που δίνουν λαβές στο να συνεχίζονται οι αρνητικότατες δηλώσεις και εκτιμήσεις για το “ζοφερό” μέλλον της Χώρας.

Η Ελλάδα φαίνεται να μην ανταποκρίνεται, το τελευταίο διάστημα, στους όρους του πακέτου στήριξης, σύμφωνα με τον Ewald Nowotny της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μεταδίδει το Reuters. Μιλώντας στην Αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, ο κ. Nowotny δήλωσε ότι “η Ελλάδα φαίνεται να μην εκπληρώνει επαρκώς, τελευταία, τους όρους. Το θέμα των αποκρατικοποιήσεων θα είναι το πιο ευαίσθητο σημείο”.

Επιπλέον μέτρα ζητά από την Αθήνα ο Όλι Ρεν, επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά και νομισματικά θέματα, διαπιστώνοντας αδυναμία στην επίτευξη των στόχων για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού. “Λόγω της πιο αδύναμης από ότι αναμενόταν ανάπτυξης για τον προηγούμενο χρόνο, αλλά και λόγω κάποιων επιπλέον δημοσιονομικών ολισθημάτων, υπάρχει η ανάγκη για επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για το 2011” δήλωσε ο κ. Ρεν σε συνέντευξη Τύπου.

Την προειδοποίηση ότι, εάν η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δείξει πως η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τη συμφωνία για τη διεθνή οικονομική βοήθεια, η Σλοβενία δεν θα καταβάλλει την επόμενη δόση του δανείου προς αυτήν, διατύπωσε ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ.

Η στρατηγική της διάσωσης είναι το ίδιο χρεοκοπημένη με την Ελλάδα και θα πρέπει να εγκαταλειφθεί, επιμένει με νέο άρθρο του ο Economist, επανερχόμενος στην έκκλησή του για την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους. Σε άλλο άρθρο, το περιοδικό προειδοποιεί ότι η άρνηση της ΕΚΤ να εξετάσει έστω την αναδιάρθρωση απειλεί να καταστρέψει το ευρώ.

“Εάν τα όσα διακυβεύονται δεν ήταν τόσο σημαντικά, η ανικανότητα των Ευρωπαίων στην κρίση χρέους θα ήταν κωμική”, δηλώνει ο Economist. Το περιοδικό μιλά για παταγώδη αποτυχία της διάσωσης καθώς όπως αναφέρει, η αρχική διάγνωση για την Ελλάδα ήταν λανθασμένη.

Το δημοσιονομικό πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για να λυθεί με τα δάνεια διάσωσης.
Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου απευθύνει ο διευθυντής της εφημερίδας Ηandelsblatt Γκάμπορ Στάινγκαρτ, με την οποία τον καλεί να παραδεχτεί ότι η Χώρα έχει ουσιαστικά φτάσει στα όρια στάσης πληρωμών.

Πλησιάζει η μέρα που και το υγιές σώμα παραιτείται”, λέει ο κ. Στάινγκαρτ. “Αν η ελληνική οικονομία είχε ένα μάτι, θα έκλαιγε. Αν μπορούσε να πει μόνον μία λέξη, θα φώναζε: σταματήστε! Πλησιάζει η μέρα που είναι εφιάλτης για τους επενδυτές. Τότε η λέξη «στάση πληρωμών» θα είναι στα στόματα όλων”, προειδοποιεί ο κ. Στάινγκαρτ.

Εκτιμά ότι ο αντίκτυπος στις Αγορές θα είναι τρομακτικός, αλλά θα είναι και ορόσημο για μία νέα πορεία της Χώρας με το βάρος στις επενδύσεις και όχι την εξυπηρέτηση των δανείων με νέα δάνεια, υπογραμμίζοντας ότι “υπάρχει ζωή μετά το θάνατο, αυτό ισχύει κυρίως για υπερχρεωμένα κράτη”.

Εν τω μεταξύ και οι εμπνευστές του μνημονίου αναγκάζονται να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις τους για την Ελλάδα, επί τα χείρω.

Σαφώς δυσμενέστερες από τους στόχους του ΔΝΤ είναι οι προβλέψεις της Κομισιόν για το χρέος και το έλλειμμα της Ελλάδας, όπως διατυπώνονται στην εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, η Κομισιόν προβλέπει έλλειμμα προϋπολογισμού στο 9,5% του ΑΕΠ για το 2011 και στο 9,3% του ΑΕΠ για το 2012, εάν δεν υπάρξουν αλλαγές στην οικονομική πολιτική. Ως προς το δανειακό βάρος της Χώρας, η Κομισιόν προβλέπει χρέος στο 157,7% του ΑΕΠ για το 2011 και στο 166,1% του ΑΕΠ για το 2012.
 
Ως προς την ύφεση της Ελληνικής οικονομίας, η Κομισιόν αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις της κάνοντας λόγο για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 3,5% για το 2011 έναντι αρχικής εκτίμησης για 3%.

Από την άλλη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, το 85% των ξένων επενδυτών προβλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας, ενώ η ισχυρή πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα έχουν την ίδια μοίρα. Επισημαίνεται ότι από την προηγούμενη δημοσκόπηση Bloomberg Global Poll (Ιανουάριος 2011) του Bloomberg το ποσοστό των ερωτηθέντων που προβλέπει χρεοκοπία της Ελληνικής οικονομίας έχει αυξηθεί κατά 11%.
 
Στη δημοσκόπηση αυτού του τριμήνου, το 59% των ερωτηθέντων προβλέπει αδυναμία της Πορτογαλίας να αποπληρώσει το σύνολο των χρεών της, ενώ το 55% εκτιμά ότι και η Ιρλανδία θα έχει την ίδια τύχη.

Επιστρέφοντας στα δικά μας, την Τρίτη 17 Μαΐου 2011 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άϋλη μορφή, ποσού 1.250 εκατομμυρίων Ευρώ, λήξεως 19 Αυγούστου 2011.

Απόλυτα απογοητευμένοι οι περισσότεροι παράγοντες της Αγοράς, περιορίζονται στο να επισημάνουν την παντελή έλλειψη μέτρων που θα μπορούσαν να δώσουν “restart” στην Αγορά και στην οικονομία γενικότερα, τονίζοντας ότι το Κράτος θα συνεχίσει να προσπαθεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του απέναντι στους ομολογιούχους του. Και ενώ οι ομολογιούχοι και ο απέραντος Κρατικός τομέας πρέπει να πληρωθούν (προς θεού μην γίνουν απολύσεις στο δημόσιο), ο ιδιωτικός τομέας έχει χάσει περίπου εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά αυτοί είναι “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”, ή τουλάχιστον έτσι αντιμετωπίζονται.

Όσον αφορά το Χ.Α. και τα στατιστικά εβδομάδας που έληξε, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε εβδομαδιαίες απώλειες 1,01% και ο Τραπεζικός 0,65%. Από την αρχή του χρόνου ο Γενικός Δείκτης σημειώνει απώλειες 4,08% και ο Τραπεζικός 20,44%.

Εν τω μεταξύ την Δευτέρα οι αγοραστές πρέπει να “λάβουν τα μέτρα τους”, καθώς ο ΟΠΑΠ θα διαπραγματεύεται χωρίς το υπόλοιπο μικτού μερίσματος ύψους 0,85 ευρώ, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για FTSE και Γενικό Δείκτη.

Επιφυλακτικό ξεκίνημα και στην Wall Street, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή συνέχισε να καταγράφει αυξητικές τάσεις τον Απρίλιο στην Αμερικανική οικονομία.

Ο πληθωρισμός αυξήθηκε 3,2% στο 12μηνο και 0,4% στον μήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών. Οι αναλυτές περίμεναν άνοδο 0,4% στον μήνα και 3,1% στο 12μηνο.

Από την άλλη, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν σε συνεργασία με το Thomson Reuters, βελτιώθηκε τον Μάιο στο 72,4 από 69,8 τον Απρίλιο. Οι οικονομολόγοι περίμεναν κατά μέσο όρο ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 71.

Σε κάθε περίπτωση οι αναλυτές που ασχολούνται με τα τεχνικά μηνύματα των Αμερικανικών δεικτών, διαπιστώνουν ενδείξεις κόπωσης για τον Dow Jones που δημιούργησε η προσέγγιση του ψυχολογικού ορίου των 13000 μονάδων και δεν αποκλείουν κάποια στιγμή να ξεκινήσει μία διόρθωση προς την περιοχή των 12500 – 12450 μονάδων.

Αν δεν αντέξει αυτή η ζώνη στήριξης, η αμέσως επόμενη οριοθετείται στις 12100 – 12000 μονάδες.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, στο ταμπλό του 20αρη, περισσότεροι οι τίτλοι με θετικό πρόσημο, όπου ξεχώρισαν οι Αγροτική (+5,77%), Πειραιώς (+4,08%) και Βιοχάλκο (+2,87%).

Κέρδη μεγαλύτερα του 1% για Εθνική, Motor Oil, Alpha Bank, MPB, απλά θετικό πρόσημο για ΟΤΕ και Eurobank και αμετάβλητοι οι τίτλοι των ΔΕΗ, Ελ. Πετρελαίων και Κύπρου.

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για την MIG (-3,08%), ακολούθησαν με απώλειες μεγαλύτερες του 1% οι Τιτάν και Jumbo, ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές που απαρτίζουν τον FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 22 μονάδων, με υψηλό ημέρας τις 1376,82 (10.38) και χαμηλό τις 1354,64 (16.20) μονάδες για να κλείσει τελικά στις 1356,24 με οριακά κέρδη 0,09%, ενώ ο τζίρος περιορίστηκε στα 61 εκατ. από τα οποία τα 10,6 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (μέρος του placement της Frigoglass).

Τίποτα το ιδιαίτερο από την τελική εικόνα με 66 ανοδικές μετοχές έναντι 69 πτωτικών, 22 τίτλοι με κέρδη μεγαλύτερα του 4% και άλλοι 21 με απώλειες μεγαλύτερες του 4%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η Αγορά στερείται επενδυτικής ορατότητας, περιμένοντας κάποια είδηση στο μακροοικονομικό πεδίο και η οποία δεν αποκλείεται να είναι αρνητική, εκτιμά ο Σπύρος Παπαθανασίου.

Θεωρητικά, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα ληφθούν όσον αφορά την κρίση χρέους σημαντικές πολιτικές αποφάσεις στους κόλπους της Ευρ. Ένωσης, στην Ευρωζώνη.

Μέχρι στιγμής οι ξένοι διαχειριστές δεν βρίσκουν πολλούς λόγους να επενδύσουν στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και στην Ελλάδα γενικότερα, στην βάση του Δημοσιονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Εν τω μεταξύ τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εισηγμένες για το α΄ τρίμηνο δεν ενθαρρύνουν, επιβεβαιώνοντας ότι στην Αγορά βαθαίνει η κρίση, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και η συνεχώς αυξανόμενη αυξανόμενη ανεργία.

Με αυτά τα δεδομένα η Αγορά θα παραμείνει άνευρη και σε φάση αναμονής.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου, η μείωση μισθών και εισοδημάτων ήταν το εύκολο μέρος των αλλαγών και τώρα θα πρέπει να προχωρήσουν οι υπόλοιπες, ώστε να πεισθούν οι ξένοι πως έχουμε τη διάθεση και την ικανότητα να τις υλοποιήσουμε.

Με τον τρόπο αυτό θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, ενώ υπογράμμισε πως η αναγκαιότητα για ένα νέα μνημόνιο από μόνη της σημαίνει πως το προηγούμενο πρόγραμμα τουλάχιστον δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Τεχνικά και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α., πολύ σημαντικό επίπεδο στήριξης θεωρούνται οι 1340 μονάδες, οι οποίες αν χαθούν οι αμέσως επόμενες εντοπίζονται στις 1310, 1290 και 1273 μονάδες, όμως ο Δείκτης θα έχει βάλει στόχο τις 1000 μονάδες.

Βραχυπρόθεσμη αντιστροφή του αρνητικού κλίματος, θα σηματοδοτηθεί με συνεχή κλεισίματα του Δείκτη υψηλότερα των 1395 μονάδων.

Συνεδριάσεις αυξημένης μεταβλητότητας περιμένει ο Μάνος Χατζηδάκης, καθώς η ισχυρή πίεση που έχουν υποστεί αρκετά blue chips δεν αποκλείεται να τύχει ανοδικής διόρθωσης.
Οι ανοδικές αποκλίσεις έχουν διευρυνθεί χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει ότι η διόρθωση θα είναι άμεση καθώς είναι ενδεικτική η κυρίαρχη θέση που έχουν ακόμα οι πωλητές.

“Δεν παραγνωρίζουμε την αρνητική ψυχολογία της Αγοράς, την απαξιωτική φημολογία και το χαμηλό βαθμό εκτιμήσης της Αγοράς από ξένους διαχειριστές.

Ωστόσο η αποτίμηση των 51 δισ ευρώ δεν μπορεί να θεωρείται απαιτητική και ως εκ τούτου παραμένουμε αγορασμένοι σε επιμέρους περιπτώσεις που δείχνουν μια θετική εικόνα κερδοφορίας κατά το α΄ τρίμηνο”, τονίζει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Παράλληλα, οι φόβοι για νέες υποβαθμίσεις (από την Moody's ενδεχομένως) διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την αβεβαιότητα στο επενδυτικό κοινό. Από την άλλη πλευρά, τα πρώτα αποτελέσματα των εισηγμένων για το α' τρίμηνο του 2011 – πλην κάποιων εξαιρέσεων όπως είναι π.χ. η Frigoglass και η S&B – ήταν κατώτερα των προβλέψεων.

Αρνητική εξέλιξη για το Χ.Α. θεωρείται και η διορθωτική κίνηση που συντελείται το τελευταίο διάστημα στις διεθνείς Αγορές ύστερα από μία διετία έντονου ανοδικού ράλι.

Δυστυχώς, η έλλειψη κάποιου ισχυρού θετικού “καταλύτη” σε συνδυασμό με τους εξαιρετικά χαμηλούς τζίρους που πραγματοποιούνται στην αγορά, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον.

Η εγχώρια Κεφαλαιαγορά εμφανίζεται ιδιαίτερα ευάλωτη σε οποιαδήποτε αρνητική είδηση ή φήμη, ενώ φαίνεται πως έχει φθαρεί το περιεχόμενο των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί η Κυβέρνηση.

“Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στην περιοχή των 1350 μονάδων, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα υπερπουλημένα επίπεδα στα οποία διαπραγματεύονται οι περισσότερες ελληνικές μετοχές, θα δικαιολογούσαν μία έντονη ανοδική αντίδραση, έστω και βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα”, τονίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, με εξαιρετικά ισχνές συναλλαγές.

Τα συμβόλαια του 20αρη ακολούθησαν τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, διατηρώντας τις υποτιμήσεις στο 0,25% (με βάση την τιμή εκκαθάρισης και τα αναμενόμενα μερίσματα).
Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4537, τιμή εκκαθάρισης 602,16) κινήθηκαν μεταξύ 598 και 608,75 μονάδων.

Απολύτως τίποτα από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE-20 ήταν στα επίπεδα του 45% ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν στα 941 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (508 δικαιώματα αγοράς και 433 δικαιώματα πώλησης).

Σχετικά μικρός ο δανεισμός τίτλων (200000 Εθνική, 9000 Eurobank, 9000 Πειραιώς, 58000 Alpha Bank, 16000 Frigoglass), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (4011), Alpha Bank (1001), Πειραιώς (1606), Eurobank (752), ΟΤΕ (569), Ταχ. Ταμιευτήριο (555), Αγροτική (1239), ΔΕΗ (176), MIG (631), ΟΠΑΠ (123), ΓΕΚ (152), Intralot (262).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 13/5 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: ΔΕΗ (33000 τεμ.), Αγροτική (134596 τεμ.), ΟΠΑΠ (24000 τεμ.), Πειραιώς (100000 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Ταχ. Ταμιευτήριο (10000 τεμ.), Alpha Bank (12500 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (8438266 τεμ.), Eurobank (15463216 τεμ.), Εθνική (12787843 τεμ.), Πειραιώς (11576810 τεμ.), Κύπρου (4582472 τεμ.), MIG (7225754 τεμ.), Αγροτική (5098420 τεμ.), MPB (4304592 τεμ.).
Ας σημειωθούν τα 250 δικαιώματα αγοράς για την Εθνική, λήξεως Ιουνίου, με τιμή εξάσκησης τα 5,20 ευρώ και άλλα 300 δικαιώματα αγοράς για τον ίδιο τίτλο, λήξεως Σεπτεμβρίου, με τιμή εξάσκησης τα 6,00 ευρώ.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 13/05/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (100.428) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,13%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 12 Μαϊου 2011.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v