Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αντίδρασης ήπια συνέχεια…

Κέρδισε πόντους το ΧΑ, με τη συνέχιση της τεχνικής αντίδρασης. Υψηλότερα τράπεζες, υπεραντίδραση για ΔΕΗ και επιλεγμένες μετοχές του 20άρη και της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Στο 4 προς 1 η αναλογία ανοδικών-καθοδικών.

Εξαιρετική η σημερινή αναφορά του Fred Goodwin (όνομα και… ουσία ο αρθρογράφος των FT) που "πλέκει" τον Buffet την τακτική που ακολουθεί ο μεγαλοπαίκτης και φιλόσοφος των αγορών με την Ελλάδα, το ελληνικό χρηματιστήριο.

Στο… ταμπλό τώρα συνεχίστηκε αρχικά η αντίδραση βασικών δεικτών, μετοχών με τον Γενικό να φτάνει έως τις 2.267 και τον Ftse20 έως τις 1.170 μονάδες. Με συναλλαγές 45 εκατομμυρίων ευρώ, μέρος των θέσεων να κατοχυρώνεται σε σχετικά καλές τιμές και την αγορά να διολισθαίνει λίγο προς τις 2.235-2.240 μονάδες.

Σχεδόν, ό τι συνέβη και εχθές με τους βασικούς δείκτες να "επιβεβαιώνουν" ενδοσυνεδριακά δύο φορές τις ημερήσιες στηρίξεις τους. Με γνώμονα την τεχνική προσέγγιση, πως οποιασδήποτε μορφής αντίδραση έως τις 2.380 μονάδες αποτελεί μέρος του ίδιοι κυματισμού, χωρίς να οδηγείται σε αναστροφή τάσης (σε ανοδική) κινούμεθα στη συνέχεια. Με τον τραπεζικό δείκτη κατά 2,9% υψηλότερα, καθώς η Εθνική διαμορφώνεται στα 18,80 (υψηλό στα 19,01 ευρώ), η Alpha Bank στα 8,35 ευρώ.

Σε αυτές τις δύο τραπεζικές μετοχές έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα σχεδόν το 35% των συναλλαγών με τις Κύπρου, ΟΤΕ, 3 Ε, Eurobank να ακολουθούν. Πολύ δυνατή και σήμερα η Κύπρου με αποτίμηση 2,8 έναντι των 2,9 δις. ευρώ της Πειραιώς, στα 1,2 δισ. ευρώ το ΤΤ και στα 1,6 δισ. ευρώ η Αγροτική (με τους δύο ομίλους να παρακολουθούνται πλέον από την στήλη παράλληλα) ενώ στα 2,41 ευρώ διαμορφώνεται η μετοχή της Marfin Popular και στα 8,42 ευρώ της Eurobank, που επίσης αρχίζει να "στρώνει".

Ικανοποιητική η αντίδραση και άλλων μετοχών του 20άρη με ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Motor Oil κ.α. να δίνουν πειστικές βραχυπρόθεσμες ενδείξεις. Από το υπόλοιπο της αγοράς η σχέση ανοδικών-καθοδικών διαμορφώνεται στο 4 προς 1 με 85-90 μετοχές στο πράσινο και αρκετές από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Στα 0,39 ευρώ ο Καρδασιλάρης, στα 4,80 ευρώ ο Sarantis, στα 1,10 ευρώ η Lavipharm στα 0,56 ευρώ η Σέλμαν κ.α.

Για τη συνέχεια εμμένουμε στην τεχνική αντίδραση, τουλάχιστον όσο κρατούν Εθνική και Alpha Bank, όσο αντιδρά η μετοχή της ΔΕΗ (3,4%) και όσο η ροή ρευστότητας ξεπερνά τις εκροές. Επίσης όσο μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο συντήρησης της τάσης προς τις 2.380 μονάδες.

Επίπεδα, που παραμένουν στόχος και επίπεδο πιθανής αναστροφής τάσης. Όμως συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε, πως μέχρι τις 2.380 μονάδες η κίνηση αποτελεί ξεκάθαρη και μόνο τεχνικής μορφής αντίδραση. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v