Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση με μέτριο τζίρο στο Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος περνά ο Γενικός Δείκτης, με τους λιγοστούς αγοραστές να επιχειρούν στον τραπεζικό κλάδο. Ξεχωρίζει ανοδικά η Εθνική, πιέσεις για Eurobank. Περιορίζονται τα κέρδη στη ΔΕΗ, άνοδος για Motor Oil, Jumbo.

Αντίδραση με μέτριο τζίρο στο Χρηματιστήριο

Προσπάθειας συμμαζέματος συνέχεια. Από Φρανκφούρτη, Λονδίνο, μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μερική ανακωχή μεταξύ «εμπολέμων» short vs long, με την προσοχή στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης αλλά με εστίες να έχουν «ανάψει» στα μέτωπα συναλλαγματικών ισοτιμιών, κρατικού χρέους/ομολόγων κ.λπ.

Στις 12.720 με τοπικό υψηλό ημέρας στις 12.772 και χαμηλό στις 12.655 μονάδες για τον DAX, την ώρα που το ευρώ «βουλιάζει» στα χαμηλά 20ετίας έναντι του δολαρίου και οι αποδόσεις των κρατικών τίτλων διορθώνουν ενόσω συνεχίζονται οι εκροές από ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία. Γιώργος Α. Σαββάκης (Societe Generale - οι κόντρες στην ΕΚΤ σημαίνουν short στο ευρώ) και Λία Δεληγιάννη (Βουτιά για τις αποδόσεις των ευρωομολόγων, νέες πιέσεις στο ευρώ) μάς αναλύουν το τι, πώς και γιατί η Ευρώπη θα πρέπει να κοιτάξει τα του οίκου της, εάν θέλει να μετριασθούν τα επερχόμενα χειρότερα.

Σε αυτό το πλαίσιο υπεισέρχεται και η παράμετρος της Wall, με τους traders να προσβλέπουν στην ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, αύριο Τετάρτη. Ανάλογες οι θέσεις με τους short -μέχρι τώρα- να «βλέπουν» στην προθεσμιακή του S&P500 τα futures του από 0,52% χαμηλότερα και τις 3.837 μονάδες.

Σε αυτό το περιβάλλον στο ΧΑ, όπως καταδείχθηκε περίτρανα χθες, 2-3 μέτριοι πωλητές μπορούν να «χειραγωγήσουν» την αγορά μας. Με τζίρο 40 εκατ. εξαερώθηκε αξία αποτίμησης υπερδεκαπλάσια, χωρίς να ακουσθεί το παραμικρό.

Στα της συνεδρίασης, μεταξύ 783,52-794,33 μονάδων η διακύμανση για τον ΓΔ, με ελάχιστο ζητούμενο για σύντομες ανάσες την επιβεβαίωση των 788 μονάδων. Σε αυτή την περίπτωση και με την προϋπόθεση θετικού νέου για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, θα είναι εφικτή η ανοδική διόρθωση προς τις 810-815 μονάδες.

Αξία συναλλαγών μέτρια, μάλλον θα διαμορφωθεί σε περισσότερα των 40 εκατ. της χθεσινής συνεδρίασης και αυτό γιατί είναι ενισχυμένες οι εντολές από αγοραστές σε Alpha Bank (0,763 ευρώ), Εθνική (2,97), έχουν ενεργοποιηθεί αγορές σε Motor Oil (16), Jumbo (13,99) κ.α., επιχειρείται ένα συμμάζεμα -όπως από νωρίτερα σημειωνόταν.

Η ενεργοποίηση αγορών από τα 4,81 στη μετοχή της ΔΕΗ συνέβαλε στη μερική βελτίωση του κλίματος, στην αλλαγή στάσης των βραχυπρόθεσμων καθώς ακολούθησαν σε Αlpha Bank, Εθνική κ.α.

Διακριτή η βελτίωση και στη συνολικότερη εικόνα της αγοράς, καθώς οι αγοραστές υπερείχαν σε 56 έναντι 46 σε πτώση.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v