Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Μικρή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, με τους traders να ανασυντάσσονται λόγω της θετικής εικόνας στα futures της Wall. Διευκολύνει τις κινήσεις η άνοδος της Coca Cola. Ξεχωρίζουν ανοδικά Lamda, Quest, Σαράντης.

Επιφυλακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Προσπάθεια αντίδρασης στα ευρωπαϊκά, ενόψει και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής και υπό την σκιά
όσων δρομολογεί ο χθεσινός αντιπερισπασμός Πούτιν.

Η θετική εικόνα στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης έδωσε τη δυνατότητα ανασύνταξης των επενδυτών σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, που φθάνει μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από τις 4.473 (0,58%) τα futures του S&P500 στη Wall Street, στις 14.312 (0,20%) ο DAX και στα καθ' ημάς το «άνοιγμα» της συνεδρίασης επιφύλασσε μία ενθαρρυντική -για τους long- ανατροπή. Οι εντολές σε χαμηλότερες τιμές που πέρασαν στο σύστημα «γύρισαν» προς υψηλότερες, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να ξεκινήσει από τις 859,18 μονάδες.

Συναλλαγές περιορισμένες, στα πρώτα 20' της συνεδρίασης, χαμηλότερες συγκριτικά με τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις.

Επικέντρωση σε ΟΠΑΠ, Coca Cola/HBC, OTE, Alpha Bank, Mytilineos, Εθνική, Lamda Development, Eurobank, ΔΕΗ κ.α.

Από τις 2.077,59 μονάδες ο FTSE25, από τις 617,36 ο ΔΤΡ, με ιδιαίτερα επιφυλακτικούς τους επενδυτές, ειδικότερα τους βραχυπρόθεσμους.

Εκ προοιμίου αναμενόμενο πως οι σταθεροί πωλητές της Τρίτης-Τετάρτης και όσων επιχειρούν να «κλειδώσουν» μέρος των θέσεών τους -ενόψει της αυριανής αργίας- θα συνέχιζαν και σήμερα. Οι κατά τι καλύτερες/υψηλότερες τιμές στην αρχή της συνεδρίασης διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τις κινήσεις τους.

Εως τα 12,88 ευρώ οι συναλλαγές στη μετοχή του ΟΠΑΠ, μετά τη 2ήμερη υπεραπόδοση, που αποφέρει ένα 2,71% (σε εβδομάδα). Ικανοποιητικό bonus σε τόσο ρευστή περίοδο.

Προσεκτικές αγορές σε ΟΤΕ (16,15), Coca Cola (19,69), Alpha Βank (1,0765), Mytilineos (14,26), Εθνική (3,115) κ.α.

Στις 39/15 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 108 μετοχές χωρίς μεταβολή, ενδεικτική της επιφυλακτικότητας των επενδυτών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v