Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο

Ισχυρά κέρδη 3% καταγράφει ο Γενικός Δείκτης, με τις τράπεζες σε πρωταγωνιστικό ρόλο και την Εθνική με άνοδο άνω του 5%. Ξεχωρίζουν ανοδικά ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΓΕΚΤέρνα. Πτώση για Coca Cola. Αυξάνεται σταδιακά ο τζίρος.

Διευρύνονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο

Ισχυροποιείται η ανοδική αντίδραση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, "ανεβάζει" στροφές το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η ανακοίνωση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας, νωρίτερα στις ΗΠΑ, έδωσε ώθηση στα futures στην Wall Street με αποτέλεσμα η αρχικά ήπια κίνηση σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, Μιλάνο να αποκτήσει επιθετικότερο ρυθμό.

Κλίμα, που επηρέασε σε ικανοποιητικό βαθμό και το ελληνικό χρηματιστήριο, που μετά τις 15.00' άρχισε-σταδιακά- να διαμορφώνεται σε υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Προ ολίγου με το συμβόλαιο του S&P500 να "δείχνει" προς τις 3.145 μονάδες, από 1,28% υψηλότερα, ο DAX έφθανε έως 2,54% και τις 12.570 μονάδες.

Εστω και με καθυστέρηση μισής ώρας η ανοδική αντίδραση στις διεθνείς αγορές έφθασε μέχρι Αθήνα, με τον Γενικό Δείκτη-πριν λίγο- πάνω από τις 660 μονάδες με ποσοστό σχεδόν 3%.

Ταχύτερη η ροή συναλλαγών, πιο επίμονη από την πλευρά των αγοραστών με το trading να εστιάζει κυρίως στις τραπεζικές μετοχές αλλά και το (σχεδόν) σύνολο των blue chips. Αφορμής δοθείσης ακολουθούν και πολλές μετοχές από τη μεσαία- χαμηλότερη συνεδρίαση, σε μία ημέρα που μπορεί να ξεκίνησε υποτονικά με ήπιες κινήσεις από λίγους για να εξελιχθεί σε μία αρκετά ενδιαφέρουσα, ίσως την πιο ενδιαφέρουσα των τελευταίων 1-2 εβδομάδων.

Πάνω από τα 30 εκατ. η αξία των συναλλαγών, με τα (σχεδόν) μισά να πραγματοποιούνται στην εξέλιξη της αντίδρασης, που πρακτικά σημαίνει ότι γίνονται τοποθετήσεις με την προσδοκία, πως θα μπορέσουν να αποφέρουν άμεσα.

Ισχυρή αντίδραση, επιτελους, για τον τραπεζικό κλάδο που και σε αυτόν οι long άρχισαν να γίνονται επιθετικότεροι μετά τις 15.00-15.30' . Προς τις 390 μονάδες ο ΔΤΡ με ποσοστό 5% σε μία από τις πιο μεστές κινήσεις εδώ και μέρες.

Στα 0,7118 η μετοχή της Alpha Bank, στα 0,4328 της Eurobank, στα 1,384 η Εθνική και στα 1,582 η Πειραιώς. Μεγαλύτερη απόδοση με 8,37% για την ΕΤΕ.

Κατά 3,35% και επαναφορά υψηλότερα των 1.600 μονάδων για τον FTSE25, με ενδεικτικό πως μόνο η μετοχή της Coca Cola και αυτή οριακά διμορφώνεται με αρνητικό πρόσημο.

Στις 79/22 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με 25 μετοχές να έχουν απόδοση μεγαλύτερη του 4%.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v