Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Audio / Video

«Η αγορά πρέπει να υποκαταστήσει τις τράπεζες»

«Η αγορά πρέπει να υποκαταστήσει τις τράπεζες»

Η μεταφορά επενδυτικών πόρων στις εταιρείες πρώτος στόχος για την αγορά, λέει ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου. Προαναγγέλλει αλλαγές, με αναπτυξιακή διάσταση, στη φορολόγηση. Πώς αποτιμά την έξοδο εταιρειών από το ΧΑ. Οι προσδοκίες μετά την υποβάθμιση από MSCI.

Έλληνας επιστήμονας παρουσιάζει γονιδιακό

Έλληνας επιστήμονας παρουσιάζει γονιδιακό "χάρτη"

Η καλύτερη κατανόηση του γονιδιώματος βοηθά στην πρόβλεψη ασθενειών, τονίζει ο Εμμ. Δερμιτζάκης. Οι προσδοκίες για γρηγορότερη ίαση παθήσεων. Τα ευρήματα της επιστημονικής ομάδας της οποίας ηγείται. Συνέντευξη στο Iatronet.

Επενδύσεις με το δάχτυλο στη σκανδάλη...

Επενδύσεις με το δάχτυλο στη σκανδάλη...

Καθώς ηχούν τα τύμπανα του πολέμου για την επέμβαση στη Συρία, ο συντάκτης επενδύσεων των FT εξετάζει ποιες τοποθετήσεις μπορεί να «ωφεληθούν» από τις εξελίξεις. Το παράδειγμα του Ιράκ το 2003 και οι κινήσεις μετοχών και εμπορευμάτων.

Ομόλογα: Ευκαιρίες και παγίδες στα «σκουπίδια»

Ομόλογα: Ευκαιρίες και παγίδες στα «σκουπίδια»

Γιατί τα επονομαζόμενα «junk bonds» έχουν αποδώσει καλύτερα από τον Μάιο σε σχέση με τα «ασφαλή» κρατικά ομόλογα που χάνουν έως 10%. Ο συντάκτης επενδύσεων των FT, James Mackintosh, σκανάρει τις αποδόσεις και προειδοποιεί.

Αγορές: Τι φοβούνται τώρα οι μεγάλοι θεσμικοί

Αγορές: Τι φοβούνται τώρα οι μεγάλοι θεσμικοί

Ο John Authers των FT μιλά με τον CEO της Principal Global Investors κορυφαίας εταιρίας asset management, με κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους $300 δισ. Ο νέος κόσμος των "χαμηλών αποδόσεων" και τα σχέδια των επενδυτών.

«Πιστοποιητικό θανάτου για κλινικές το νέο κούρεμα»

Νομικές ενέργειες προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών Α. Καρταπάνης, σημειώνοντας ότι μετά από 5 μονομερείς αλλαγές συμβάσεων που επέβαλε το κράτος είναι θέμα επιβίωσης. Τι λέει για τους εργαζόμενους στον κλάδο.

TAGS ΥΓΕΙΑ

«Η καινοτομία απαιτεί επενδύσεις και γενναιότητα»

Η κρίση μας έκανε ευρηματικούς και αυτό είναι όπλο, τονίζει η Μαρίκα Λάμπρου, διευθύνουσα σύμβουλος της SingularLogic. Tο άνοιγμα του ομίλου στο εξωτερικό. Πώς χάθηκε το τρένο της πληροφορικής στην Ελλάδα. Ποιο είναι τώρα το στοίχημα.

Sony Kapoor: Η τρόικα πρέπει να διαλυθεί

Δημόσια ευρωπαϊκή επιτροπή πρέπει να εξετάσει το ρόλο της τρόικας, δηλώνει στο Euro2day.gr ο Sony Kapoor, ανερχόμενος αστέρας στο χώρο των think tank. Πρώιμη η αισιοδοξία των αγορών για την Ελλάδα. Το OSI, η πολιτική αδυναμία της ΕΕ και η Μέρκελ.

Τσίγκος: «Στην Ελλάδα λείπει το έξυπνο χρήμα»

Τα προβλήματα όσων ξεκινήσουν ένα startup στην Ελλάδα αναλύει ο Δημήτρης Τσίγκος της Virtual trip. Τα μυστικά για να γίνει "επιχείρηση" μία ιδέα. Οι ελληνικές ιδιαιτερότητες και οι τακτικές ανάπτυξης. Η έλλειψη στρατηγικής στις επιδοτήσεις.

TAGS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - TELECOMS, ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Attica Bank: Η αύξηση κεφαλαίων και η επόμενη μέρα

Τα σχέδια για την επόμενη ημέρα της ανακεφαλαιοποίησης και τα πλεονεκτήματα συμμετοχής των επενδυτών στην ΑΜΚ παρουσιάζει ο Θ. Κρίντας. Πώς ωφελείται η Ατττικής από τη συγκέντρωση στις τράπεζες.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Στ. Μάνος: «Φοβάμαι νέα έκρηξη διαφθοράς»

Μηλιός: Δεν υπάρχει ανάκαμψη χωρίς ζήτηση

Βγενόπουλος: Ποταμός κατηγοριών με... ονόματα

Κίνδυνος "ατυχήματος" με την περίθαλψη

Τα σχέδια για ρύθμιση δανείων και "Τειρεσία"

"Εχει στηθεί πλυντήριο αθωώσεων για επίορκους"

Πού θα κριθεί η μάχη για μισθούς και απολύσεις

MIG: Ζητά αναστροφή της κρατικοποίησης

Βγενόπουλος: Ωρες πολέμου δεν κάνεις κριτική

Γ. Σταθάκης: Ριζική μεταρρύθμιση θέλει το Δημόσιο

v