Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Energean Oil & Gas: Πλάνα από τις 3D έρευνες στον Πρίνο

Οι έρευνες της εταιρίας πραγματοποιήθηκαν από τις 14 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου και στο πλαίσιο αυτών συγκεντρώθηκαν δεδομένα από μία έκταση 340 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ήταν οι πρώτες έρευνες που διενεργήθηκαν στο Αιγαίο από το 1997 και μετά.

Βίντεο και φωτογραφίες από την πρόσφατη διεξαγωγή των σεισμικών ερευνών τριών διαστάσεων (3D) στον Πρίνο δημοσιοποίησε η Energean Oil & Gas, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για στιγμιότυπα που καταγράφουν τις εργασίες των πλοίων, την τεχνολογία που χρησιμοποιούν καθώς και τις εμφανίσεις θαλάσσιων θηλαστικών που εντοπίστηκαν στον Κόλπο της Καβάλας από ειδικευμένους παρατηρητές (Marine mammal Observers).

Οι έρευνες, παρά τις συνθήκες που έχουν δημιουργήσει στο επιχειρείν τα capital controls, πραγματοποιήθηκαν από τις 14 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου και στο πλαίσιο αυτών συγκεντρώθηκαν δεδομένα από μία έκταση 340 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ήταν οι πρώτες έρευνες που διενεργήθηκαν στο Αιγαίο από το 1997 και μετά, ενώ υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος της εταιρείας για την περίοδο 2013-2020, όπως αυτό έχει εγκριθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

Από τις έρευνες, αναμένεται να προκύψουν σημαντικά δεδομένα τόσο για την πραγματοποίηση του νέου γεωτρητικού προγράμματος στην παραγωγικά ενεργό περιοχή εκμετάλλευσης Πρίνου, όσο και για τον εντοπισμό πιθανών νέων κοιτασμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Λεκάνης του Πρίνου.

Επιπρόσθετα, από τη διενέργεια των σεισμικών ερευνών αναμένεται να προκύψουν στοιχεία και για το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο αποκτά χωρίς οποιοδήποτε κόστος δεδομένα που θα βοηθήσουν στην καλύτερη αξιολόγηση του δυναμικού της Λεκάνης του Πρίνου και, φυσικά, των περιοχών εκείνων τις οποίες ακόμη το ίδιο δεν έχει παραχωρήσει προς έρευνα και εκμετάλλευση, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Energean Oil & Gas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v