Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Audio / Video

Το δολάριο στην εποχή του Ντόναλντ Τραμπ

Το δολάριο στην εποχή του Ντόναλντ Τραμπ

Οι επενδυτές που «έκαψαν τα χέρια τους» ποντάροντας σε μεγάλη άνοδο του πράσινου νομίσματος εμφανίζονται διστακτικοί, παρά τα ισχυρά επιχειρήματα υπέρ ενός ράλι. Οι ανταγωνιστές επιλογές και ο… μη ρόλος του πλανητάρχη.

Τα αυτοοδηγούμενα οχήματα και το μεγάλο φρένο

Τα αυτοοδηγούμενα οχήματα και το μεγάλο φρένο

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταστρώνουν σχέδια για τη νέα γενιά οχημάτων που δεν θα έχουν τιμόνι, γκάζι ή φρένο. Στοχεύουν σε μια νέα αγορά και τεχνολογία που μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές. Υπάρχει ωστόσο ένα σημαντικό πρόβλημα…

Οι γυναίκες παίρνουν τα πορτοφόλια των ανδρών

Οι γυναίκες παίρνουν τα πορτοφόλια των ανδρών

Γιατί σε Ανατολή και Δύση η περιουσία των γυναικών αυξάνει με ταχύτερο ρυθμό και οδεύει προς τα 18 τρισ. δολάρια. Ποιες είναι οι διαφορές στην στρατηγική τους σε επενδύσεις και προμήθειες από τους άνδρες.

Το «παραδεισένιο» κόλπο της Apple για να κρύψει φόρους

Το «παραδεισένιο» κόλπο της Apple για να κρύψει φόρους

Η στρατηγική «Double Irish» και πώς εξασφαλίζει την ελαχιστοποίηση των φορολογικών βαρών για τις αμερικανικές πολυεθνικές. Ο ρόλος του Jersey και η ξαφνική εμφάνιση 270 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους εθνικούς λογαριασμούς της Ιρλανδίας.

Η κινεζική συνταγή για λιγότερες ανισότητες

Η κινεζική συνταγή για λιγότερες ανισότητες

Η νέα γραμμή του Πεκίνου έχει ως στόχο μια πιο «δίκαια ανάπτυξη». Ποιοι είναι οι δυο βασικοί στόχοι του ηγέτη της Κίνας Xi Jinping. Πώς η νέα στρατηγική που επεξεργάζεται επηρεάζει τις επενδύσεις, ποια είναι η συνταγή για κέρδη.

Η κεντρώα επιλογή Τραμπ για την προεδρία της FED

Τι σηματοδοτεί η επιλογή του Jay Powell για το τιμόνι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Οι θέσεις του για την αύξηση των επιτοκίων και τη μείωση του ισολογισμού της FED. Πόσο πιθανό είναι να αποδομήσει τους ρυθμιστικούς κανόνες.

Η Ιαπωνία βγήκε μπροστά στην κούρσα του Bitcoin

Μοντέλο για άλλες χώρες θα αποτελέσει πιθανότατα η ρύθμιση της αγοράς στην οποία προχώρησε το Τόκιο. Πολλαπλασιάζονται οι υποψήφιοι επενδυτές ενώ ήδη μεγάλες εμπορικές αλυσίδες αποδέχονται το κρυπτονόμισμα ως «μέθοδο πληρωμής».

Οι λάθος θεωρίες και οι κεντρικοί τραπεζίτες

Συνταγές από το παρελθόν δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορούν να απαντήσουν στα προβλήματα του σήμερα. Το μήνυμα που στέλνει ο παγκόσμιος πληθωρισμός και γιατί πρέπει να ανοιχτούμε σε νέες ιδέες.

Σκέρτσος (ΣΕΒ): Δεν πρέπει να γίνουν πισωγυρίσματα στα εργασιακά

Μείωση του μη μισθολογικού κόστους ζητά ο Γεν. Διευθυντής του ΣΕΒ. Η μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων ήταν η πιο επιτυχημένη, στο πλαίσιο των προγραμμάτων. Απαραίτητες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Ο Ανταμ Σμιθ έχει τις λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα

Τέσσερις κανόνες ηλικίας τριών αιώνων αποτελούν τις λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα και τις πρακτικές του τραπεζικού τομέα. Η σημασία της συμμετοχής και της ευθύνης και πώς πρέπει να αρχίσουν να (ξανά)δουλεύουν οι αγορές.

Μήπως δούμε ξαφνικά την… Goople;

Η Μαύρη Δευτέρα και η πιθανότητα επανάληψης

Με τους e-πλειστηριασμούς γλιτώνουμε από τα «κοράκια»

Ανω κάτω η Νορβηγία με τον φόρο… Tesla

Η... λερναία ύδρα των ελεγκτικών εταιρειών

Πώς θα εντοπίσετε την επόμενη κρίση πριν χτυπήσει!

Τα μυστικά του δημοψηφίσματος στην Καταλονία

Το Bitcoin και η «φούσκα της τουλίπας»

Οι ΑΠΕ κερδίζουν το στοίχημα κόντρα στην πυρηνική ενέργεια

Το «πόρισμα» των FT για το νέο iPhone X

v