Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Audio / Video

Το μεγάλο σταυροδρόμι για την αυτοκινητοβιομηχανία

Το μεγάλο σταυροδρόμι για την αυτοκινητοβιομηχανία

Ερώτημα προς απάντηση αν στο μέλλον η καρδιά της βιομηχανίας θα χτυπά σε πόλεις όπως το Ντιτρόιτ ή στη Σίλικον Βάλεϊ. Οι νέες τεχνολογίες και η δυσκολία να βγουν χρήματα από αυτές. Γιατί στο τέλος θα μείνουν… λίγοι.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στη μάχη του 1 εκατ. μιλίων!

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στη μάχη του 1 εκατ. μιλίων!

Οχήματα με απίστευτη διάρκεια ζωής απαιτεί το πέρασμα στην νέα τεχνολογία αυτοοδηγούμενων οχημάτων. Ποιες λύσεις εξετάζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και ποιες ανησυχίες υπάρχουν για το επιχειρηματικό μοντέλο.

Νέο δόγμα ασφάλειας για την υπερδύναμη

Νέο δόγμα ασφάλειας για την υπερδύναμη

Ρωσία και Κίνα βρίσκονται στο «στόχαστρο» της αμυντικής στρατηγικής των ΗΠΑ που χαράσσεται υπό την Προεδρία Τραμπ. Το κλείσιμο της ψαλίδας στον τομέα της στρατιωτικής ισχύος και οι πονοκέφαλοι μιας εξοπλιστικής κούρσας.

Ζητείται ενεργειακός θησαυρός στους ωκεανούς

Ζητείται ενεργειακός θησαυρός στους ωκεανούς

Στα φύκια αναζητείται το υποκατάστατο του πετρελαίου μέσω της παρασκευής βιοκαυσίμου. Η τεχνολογία και το πρόβλημα της ακριβής καλλιέργειας. Πώς επιχειρείται η υπέρβαση των εμποδίων.

Η βιομηχανία ξεκινά το ταξίδι για το… διάστημα

Η βιομηχανία ξεκινά το ταξίδι για το… διάστημα

Τα οφέλη της παραγωγής εκτός ατμόσφαιρας και τα εμπόδια στα φιλόδοξα σχέδια. Ιατρική και τηλεπικοινωνίες είναι μεταξύ των κλάδων που ποντάρουν πολλά εκτός της… γήινης ατμόσφαιρας.

Ο διάλογος και οι παγίδες στην κορεατική χερσόνησο

Ερώτημα οι πραγματικές προθέσεις του Kim Jong Un στις συζητήσεις που ξεκινούν Βόρεια και Νότια Κορέα, με άξονα τη συμμετοχή στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η στάση του Τραμπ.

Η απειλή του Meltdown για υπολογιστές και smartphones

Το σχεδιαστικό σφάλμα που καθιστά ευάλωτες σχεδόν όλες τις συσκευές σε κλοπές ευαίσθητων δεδομένων, όπως password, και πώς εξετάζεται να αντιμετωπιστεί. Γιατί υπάρχει κίνδυνος και για «άλλου τύπου» επιθέσεις από χάκερ.

Η ηρεμία των αγορών δεν θα κρατήσει για πάντα

Χρονιά ρεκόρ το 2017 με κριτήριο τις χαμηλές διακυμάνσεις στα διεθνή χρηματιστήρια. Τα πονταρίσματα των επενδυτών για «ήρεμα νερά» και ο κίνδυνος για απώλειες.

Οι προβλέψεις των Financial Times για τη νέα χρονιά

Πόσο πιθανή είναι η «υπερθέρμανση» της παγκόσμιας οικονομίας και η διόρθωση των αγορών. Ο κίνδυνος εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας και η «νέα πραγματικότητα» στο χώρο της πολιτικής. Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Ευκαιρίες και ρίσκα στις αναδυόμενες αγορές

Μετοχές εταιρειών που αναπτύσσονται και ταυτόχρονα έχουν χαμηλούς δείκτες αποτίμησης μπορεί να εντοπίσει κανείς στο χώρο των «EM». Ποιοι είναι οι ευρύτεροι κίνδυνοι για τις συγκεκριμένες αγορές και γιατί το φθηνό μπορεί να… δαγκώνει.

Χάος και περισσότερη βία έρχεται στη Μέση Ανατολή

Τι φέρνει το νέο έτος σε οικονομία και την πολιτική

Εικόνες και γεγονότα που σημάδεψαν την χρονιά που φεύγει

Η μεγάλη μάχη της… μπαταρίας

Η νέα επανάσταση στη μετακίνηση

Η στροφή της Κίνας στο LNG ανατρέπει τα δεδομένα

Πώς θα γίνετε «χαρισματικός»

Τα κρυπτονομίσματα ως εργαλείο για… τζόγο

Δημοπρασίες με τζίρο 2 δισ. δολάρια τη βδομάδα!

Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι τόσο… πράσινα

v