Tι απαντά η διοίκηση της Plias

Στη δανειακή επιβάρυνση των εταιριών που ενσωματώνονται στα ενποιημένα στοιχεία αποδίδει ο διευθύνων σύμβουλος κ. Στελλάκης τον υψηλό δανεισμό της εταιρίας. Εξάλλου, το στέλεχος της Plias υποστήριξε ότι τα αυξημένα έξοδα οφείλονται σε αποσβέσεις από μεγάλες επενδύσεις και αισιοδοξεί για την επιστροφή της εταιρίας στην κερδοφορία.

Tι απαντά η διοίκηση της Plias
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Στελλάκης, ερωτηθείς, σχολίασε τα δυσμενή αποτελέσματα της εταιρίας.

”O πολύ υψηλός δανεισμός του ομίλου προέκυψε μερικώς από τη δανειακή επιβάρυνση εταιριών που ενσωματώνονται στα ενοποιημένα στοιχεία, όπως η Olympus Foods, η Τσακίρης (περίπου 9 εκατ. ευρώ), αλλά και από επενδύσεις που έγιναν με δάνεια, όπως για παράδειγμα η ανέγερση του νέου εργοστασίου της Παπουτσάνης (περίπου 15 εκατ. ευρώ), το εργοστάσιο της GAGEO στο Αίγιο, κ.λπ.” ανέφερε στο ”Μέτοχο” ο κ. Νίκος Στελλάκης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του το έτος 2000.

Για τα αυξημένα έξοδα διάθεσης υποστήριξε ότι ενσωματώνουν υψηλές αποσβέσεις από μεγάλες επενδύσεις σε αποθήκες και φορτηγά διανομής, ενώ για τη μείωση του τζίρου το 2001 ανέφερε ότι οφείλεται στην απώλεια τριών επώνυμων προϊόντων που διανέμονταν από το δίκτυο της εταιρίας (του Lucozade, του Aquafresh και του B-Free της Telestet), τα οποία έφερναν τζίρο περίπου 4 δισ. δρχ. Ο τζίρος αυτός δεν αναπληρώθηκε από την έλευση νέων μεγάλων πελατών παρά μόνο προς το τέλος της χρήσης (όπως το NOYNOY Family της Friesland), γεγονός που θα επηρεάσει θετικά το 2002, όπως είπε.

Ο κ. Στελλάκης παραδέχθηκε ότι τα χρηματοοικονομικά προβλήματα είναι μεγάλα και επείγοντα, προσθέτοντας ότι αναζητούνται λύσεις ”προς κάθε κατεύθυνση”, από τη μείωση του προσωπικού (αφορά σε κίνηση που κατά πληροφορίες έγινε πρόσφατα, με μείωση της τάξεως του 10% στο προσωπικό των 650-700 ατόμων) και των δαπανών, ως και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Επίσης στο πρόγραμμα είναι η πώληση και άλλων περιουσιακών στοιχείων που δεν σχετίζονται με την κύρια δραστηριότητα, όπως επίσης και η διενέργεια διαπραγματεύσεων με τράπεζες για τη μετατροπή του υψηλότατου βραχυχρόνιου δανεισμού σε μακροχρόνιο, πιθανώς με τη λήψη κοινοπρακτικού δανείου.

Και κατέληξε λέγοντας ότι ”με σωστές κινήσεις και με χρόνο, η δύσκολη αυτή, αλλά πάντως σοβαρή εταιρία, θα γυρίσει σε κερδοφορία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v