Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 1 2024

Λίγοι Ελληνες προσφέρουν λεφτά για φιλανθρωπίες

Η φιλανθρωπία είναι λέξη ελληνική. Όμως, οι περισσότεροι ενήλικες κάτοικοι της Ελλάδας δεν δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο να δώσουν χρήματα για φιλανθρωπίες σύμφωνα με μελέτη του οργανισμού Charities Aid Foundation.

Η τελευταία βασίσθηκε σε Gallup του 2023 στο οποίο έλαβαν μέρος πάνω από 145 χιλ. άτομα από 142 χώρες. Σε γενικές γραμμές, οι χώρες της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης εμφανίζουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής σε σύγκριση με την Δυτική και Βόρεια Ευρώπη.

Για να είμαστε δίκαιοι, η έκθεση καταγράφει ότι η Ελλάδα κατέγραψε πέρυσι την μεγαλύτερη αύξηση συμμετοχής σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ δεν αναφέρει τους λόγους για την χαμηλή συμμετοχή.

Παρ’ όλα αυτά η χώρα παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα καθώς μόλις το 15% των ενήλικων έδωσαν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το ίδιο ποσοστό έχει επίσης η Αρμενία, η Μολδαβία και η Πολωνία.

Για σύγκριση, η Ρουμανία βρίσκεται στο 18% και η Κροατία στο 17%, ο Λίβανος στο 21% όπως η Πορτογαλία, η Τουρκία στο 22% μαζί με την  Αργεντινή, το Μεξικό και την Βολιβία και η Βουλγαρία στο 23%.

Από την άλλη πλευρά, το 43% των ενήλικων Σέρβων δίνει χρήματα για φιλανθρωπίες και το 40% των ενήλικων κατοίκων της Κύπρου.

Πρωταθλητές στη φιλανθρωπία είναι η Ινδονησία με 90% (!), η Μυανμάρ με 78% (!), η Μάλτα με 74%, η Ισλανδία με 71% και η Σιγκαπούρη με 68%.

Ακολουθούν η Ουκρανία, η Ταϊλάνδη και η Βρετανία με 67%, η Ιρλανδία και η Νορβηγία με 65%, το Ισραήλ και η Ολλανδία με 64%, η Αυστρία με 62%, η Γκάμπια με 61% όπως οι ΗΠΑ. Ο Καναδάς έχει 60%και η Αυστραλία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 59% του  πληθυσμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v