One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 30 2024

Ποιον «ψηφίζουν» για πρόεδρο με τα λεφτά τους οι μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ

Η χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του τελικού αποτελέσματος σε διάφορες εκλογές.

Ιδίως, στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. 

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, οι χρηματοδοτήσεις των υποψηφίων προέδρων Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ δημοσιοποιούνται.

Ποιές είναι λοιπόν οι προτιμήσεις των μεγάλων αμερικανικών εταιρειών; Σύμφωνα με το Quiver, η Blackstone έχει δώσει το 85% από τα 7 εκ. δολάρια + στους Ρεπουμπλικάνους και το 15% στους Δημοκρατικούς. Αντίθετα, η Alphabet (Google) έχει δώσει το 89% από τα 8 εκ. δολάρια + στους Δημοκρατικούς και το 11% στους Ρεπουμπλικάνους. Η Netflix έχει συνεισφέρει όλα τα λεφτά, δηλ. 4,4 εκ. δολάρια στους Δημοκρατικούς ενώ η Microsoft έχει δώσει το 78% από τα 4 εκ. δολάρια περίπου στους Δημοκρατικούς και το 22% στους Ρεπουμπλικάνους. 

Η Palantir έχει κατανείμει το 69% από τα 3,3 εκ. δολάρια στους Ρεπουμπλικάνους και το 31% στους Δημοκρατικούς. Η  Newsweb έχει δώσει λεφτά μόνο στην Κάμαλα Χάρις, κάπου 9,2 εκ. δολάρια. Αντίθετα, η Charles Schwab έχει συνεισφέρει το 97% από τα 3,1 εκ. δολάρια στους Ρεπουμπλικάνους και το 3% στους Δημοκρατικούς ενώ η Twilio έχει δώσει λεφτά, κάπου 2,1 εκ. δολάρια, μόνο στους Δημοκρατικούς;   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v