Σήμερα κλείνουν τα βιβλία και όλα δείχνουν ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της ΔΕΗ θα στεφθεί με επιτυχία. Είναι αναμφίβολα μια θετική εξέλιξη για τη ΔEΗ αφού ενισχύεται κεφαλαιακά, αλλά δεν βλέπουν όλοι στην αγορά με το ίδιο μάτι την πορεία της μετοχής της το επόμενο διάστημα.
Μια άποψη θέλει τη ΔEΗ να είναι ακριβά αποτιμημένη γι' αυτό που είναι. Σύμφωνα μ' αυτή την άποψη, η ΔEΗ παραμένει μια επιχείρηση που ελέγχεται από το κράτος, αφού το τελευταίο διατηρεί το 34% και συνεχίζει να διορίζει τη διοίκησή της και επομένως δεν μπορεί να ξεφύγει από την πολιτική επιρροή, π.χ. ρουσφέτια κ.λπ.
Επιπλέον, δεν είναι πεπεισμένοι ότι τα κεφάλαια της ΑΜΚ δεν θα «καούν», όπως συνέβη κι άλλες φορές στο παρελθόν. Η ΔEΗ είναι μια επιχείρηση με χιλιάδες υπαλλήλους και χρόνια θέματα, που ένας ή δυο-τρεις άνθρωποι δεν μπορούν να θεραπεύσουν, λένε. Χρειάζονται αρκετές ομάδες έμπειρων ατόμων και τέτοιες δεν υπάρχουν. Κατ' αυτούς, η μετοχή θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη, ιδιαίτερα αν πλησιάσει τα 10 ευρώ.
Η δεύτερη άποψη, που συναντάται κυρίως στο εξωτερικό, είναι πιο «χρηματιστηριακή» και αισιόδοξη. Αν και ενήμεροι για τα προβλήματα της ΔEΗ, δίνουν μεγαλύτερο βάρος στην τεράστια ρευστότητα που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο και ψάχνει να τοποθετηθεί. Ενα μικρό κομμάτι να πάρουν οι μεγάλοι παίκτες, η ζήτηση θα είναι μεγάλη, δίνοντας ώθηση στη μετοχή της ΔEΗ μετά την ΑΜΚ.
Ποιος έχει δίκιο θα φανεί στο ταμπλό.