Το κρασί είναι ένα από εκείνα τα ελληνικά προϊόντα που θα μπορούσαν να έχουν πολύ καλύτερες εξαγωγικές επιδόσεις σε σχέση με αυτές που παρουσιάζουν.
Αναμφίβολα, όλα τα κρασιά δεν είναι ίδια σε γεύση, ηλικία και ποιότητα.
Κάποια υπερτερούν έναντι των άλλων.
Όμως, ειλικρινά νιώσαμε μεγάλη έκπληξη όταν πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι το κόστος ενός μπουκαλιού κρασί φθάνει μέχρι το 1 ευρώ.
Κι αυτό γιατί αρκετοί οινοπαραγωγοί πουλάνε το μπουκάλι πολύ πιο ακριβά, με αποτέλεσμα να καταλήγει να πωλείται από 12 μέχρι 18 ευρώ σε διάφορα σημεία.
Επομένως, τα περιθώρια κέρδους είναι αρκετά μεγάλα.
Οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι ένα δένδρο βγάζει 40 κιλά σταφύλι, από τα οποία βγαίνουν 20 λίτρα κρασί.
Ως γνωστόν, τα σταφύλια συλλέγονται τον Αύγουστο και βγαίνει το κρασί τον Οκτώβριο.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν μήπως θα ήταν σωστό οι αρμόδιοι να ρίξουν μια ματιά στη λειτουργία του κλάδου και να δουν τι θα μπορούσε να γίνει για να μην λέει ο μέσος Έλληνας καταναλωτής το καλό κρασί... κρασάκι.