Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών

Αρκετά μαθήματα μπορεί να αντλήσουν οι αρμόδιοι απο τη συμφωνία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC.

Πρώτον, οι πιθανότητες να εισπράξει κανείς υψηλότερο τίμημα μειώνονται, συνήθως, όσο περνάει ο χρόνος.

Δεύτερον, οι αποφάσεις των κοινοτικών αρχών, π.χ. DG Comp, από τη στιγμή που θα ανακοινωθούν, δεν μπορούν να τροποποιηθούν μέσω διαπραγματεύσεων όπως νομίζουμε ή κάνουμε στην Ελλάδα.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η σωρευτική ζημιά απομείωσης της Εθνικής Τράπεζας από την πώληση του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital Partners ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ.

Τα στελέχη της αγοράς που έχουν τα προσόντα για να αναλάβουν μια κορυφαία θέση σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς είναι λίγα και συνήθως γνωστά.

Γι' αυτό τον λόγο τούς γίνεται κρούση από «κυνηγούς κεφαλών», δηλ. τα γραφεία που είναι επιφορτισμένα με την αναζήτηση τέτοιων ανθρώπων από τράπεζες, οργανισμούς (head hunters) κ.λπ., για να διερευνηθούν οι προθέσεις τους.

Με άλλα λόγια, δεν τους ζητάνε να στείλουν τα βιογραφικά τους μέσω e-mail όπως γίνεται με τη διαδικασία του ΤΧΣ, γιατί πολύ απλά αυτοί ΔΕΝ πρόκειται να στείλουν αφού έχουν δουλειά και θα πρέπει να τους πείσεις να την αλλάξουν για να έλθουν σε σένα. Αντίθετα, θα στείλουν όλοι οι άλλοι, που δεν έχουν τα ίδια προσόντα.

Ο Ντέκλαν Κοστέλο, ο επί χρόνια επικεφαλής της Κομισιόν στους αποκαλούμενους θεσμούς που επέβλεπαν την εφαρμογή των μνημονίων στη χώρα μας, έχει επιστρέψει στην Αθήνα διάφορα πρότζεκτ που υποβλήθηκαν από ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο της αξιοποίησης των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές.

Σ' ένα από αυτά τα πρότζεκτ, που άπτεται του ψηφιακού μετασχηματισμού, το προϋπολογιζόμενο κόστος εκτιμήθηκε ως υπερβολικό.

Στις Βρυξέλλες γνωρίζουν τους δεσμούς πολιτικών, τραπεζιτών, επιχειρηματιών και συμβούλων ελεγκτικών εταιρειών στην Ελλάδα από τα χρόνια της τρόικας και εμφανίζονται αποφασισμένοι να υποβάλουν σε αυστηρό conditionality τα πρότζεκτ που θα είναι υποψήφια για χρηματοδότηση από τις επιχορηγήσεις του Ταμείου.

Εως 100 εκατ. ευρώ κατά μέγιστο θα μπορούσαν να μοιραστούν οι επαγγελματικές και οι ερασιτεχνικές ομάδες από τα επιπλέον έσοδα που θα φέρει ο τρόπος φορολόγησης των κερδών από τα τυχερά παιγνίδια, εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα χρήματα προέρχονται από τον διαφορετικό τρόπο φορολόγησης των κερδών από τυχερά παιγνίδια που έφερε το ΥΠΟΙΚ πριν λίγους μήνες και θα πρέπει να κατευθυνθούν στην ανάπτυξη των φυτωρίων, τη συντήρηση και ενίσχυση των εγκαταστάσεων κ.λπ., απελευθερώνοντας χρήματα των ομάδων για άλλους σκοπούς.

Η Ευρωπαϊκή Πολιτική πρότεινε πριν λίγες μέρες τη δημιουργία ενός ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού για την ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Για την αποφυγή διακρίσεων εις βάρος όσων δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί και την άρση των αντιρρήσεων από κάποια κράτη-μέλη όπως η Γαλλία, «το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό θα είναι μια απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19, έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής ή ανάρρωσε από την Covid-19».

Οι συγκλίνουσες πληροφορίες θέλουν να υπάρχει σε εξέλιξη συζήτηση στην ΕΕ για το θέμα της διαλειτουργικότητας (interoperability), δηλαδή της ανάγνωσης των ψηφιακών πράσινων πιστοποιητικών από όλα τα κράτη-μέλη, που ενδεχομένως θα οδηγούσε σε κάποιες προσαρμογές.

v