Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!
Επί άλλων εποχών, αμαρτωλών, επικρατούσε η άποψη που ήθελε το σημαντικό της υπόθεσης να μην είναι τα έργα, αλλά η επικοινωνία περί αυτών. Η ανάδειξη, δηλαδή, των όποιων πεπραγμένων της τότε κυβέρνησης. Πλέον, κατά τα φαινόμενα, έχουν παραμεριστεί ακόμη και τα έργα και το μόνο πρόταγμα είναι πια η επικοινωνία.
Πώς αλλιώς, άραγε, μπορούν να ερμηνευτούν όσα διαδραματίζονται στο κυβερνών κόμμα εσχάτως, με τις… “απολύσεις” να σημειώνονται μόνον όταν οι “εμπλεκόμενοι” κρεμάστηκαν στα μανταλάκια της δημοσιότητας και όχι νωρίτερα;
Ο φίλτατος Νότης Μηταράκης, για παράδειγμα, “παραιτήθηκε” από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όταν “συνελήφθη” να κάνει ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές εν μέσω πυρκαγιών (στο πρώην υπουργείο του υπάγεται και η Πυροσβεστική) – και το γεγονός έλαβε δημοσιότητα. Δεν αποπέμφθηκε για τα όποια ατοπήματα του με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, την κατάργηση της οποίας προανήγγειλε δίχως έγκριση της λοιπής κυβέρνησης ή για την εξαγγελία δημιουργίας έφιππης Αστυνομίας, για την οποία επίσης δεν είχε το “πράσινο φως”. Δεν αποπέμφθηκε καν επ’ αφορμή αυτού του ολιγοήμερου ταξιδιού του, για το οποίο όπως ο ίδιος υποστηρίζει, είχε ενημερώσει… αρμοδίως. Αποπέμφθηκε όταν το γεγονός του ταξιδιού έλαβε δημοσιότητα.
Αντίστοιχα, ο φίλτατος Γιώργος Πατούλης, η παραμονή του οποίου εμφανίζεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ως αμφίβολη στη θέση του υποψηφίου της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, τέθηκε “υπ’ ατμόν” μόνον κατόπιν της δημοσιότητας που έλαβε το “ζεϊμπέκικό” του στο Ζάππειο Μέγαρο – και πάλι εν μέσω πυρκαγιών και την ίδια ημέρα που κηδευόταν ο ένας εκ των δυο πιλότων του μοιραίου Canadair – και όχι επειδή η Αττική παραμένει πλήρης νεκρής καύσιμης ύλης, παρά τα κονδύλια που διατέθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την διενέργεια των σχετικών καθαρισμών. Εάν δεν “έριχνε” τον συγκεκριμένο χορό, δηλαδή, ο φίλτατος Πατούλης, θα ετίθετο εν αμφιβόλω η θέση του ως επισήμου υποψηφίου της ΝΔ ή όχι;
Επικοινωνία über alles όπως θα έλεγε και μία ψυχή…
Εάν όμως, έχουν όντως έτσι τα πράγματα, τότε ποια η προοπτική αυτής της χώρας; Εάν με το εναρκτήριο λάκτισμα είναι αυτές οι επιδόσεις της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη, τότε προς τι οι ελπίδες περί ανασυγκρότησής της χώρας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ ή περί προσέλκυσης νέων ξένων άμεσων επενδύσεων;
Τη στιγμή κατά την οποία η νέα κυβέρνηση του τόπου όφειλε να οδεύει πάση δυνάμει στην υλοποίηση του προγράμματός της, δεδομένης της νωπής εντολής που κατέχει αλλά και των ασφυκτικών χρονικών διοριών που θέτει το RRF και ενώ ο τόπος μαστίζεται από την πύρινη λαίλαπα, εμφανίζεται να κάνει ένα βήμα εμπρός και δυο πίσω και να “απολύει” τον υπουργό ο οποίος έχει στην δικαιοδοσία του την Πυροσβεστική. Συνάμα, μόλις δυο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές εμφανίζεται να επανεξετάζει την επιλογή του “εκλεκτού” της για την σημαντικότερη Περιφέρεια της χώρας. Αυτά, δεν είναι “δυο βήματα πίσω”, που έλεγε μία άλλη ψυχή αλλά... πολλά περισσότερα.
Το εκλογικό σώμα ανέδειξε την παρούσα κυβέρνηση με ισχυρό ποσοστό και της έδωσε μία σαφή εντολή υλοποίησης της προεκλογικής της ατζέντας. Είναι αντιληπτό αυτό το γεγονός από την κυβέρνηση; Διότι, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων τούτο δεν είναι απολύτως σαφές.
Διανύουμε ακόμη μία απολύτως κρίσιμη περίοδο, τόσο υπό το φως των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης όσο και της ανάγκης αλλαγής του οικονομικού μοντέλου της χώρας. Όπως έχει καταδειχθεί τα τελευταία χρόνια, ελέω κλιματικής κρίσης, είναι ιδιαίτερη αμφίβολης σοφίας η ανάδειξη του τουρισμού σε “βαριά βιομηχανία”. Κάποιος, όμως, πρέπει να “φροντίσει” ώστε να μπουν τα θεμέλια ενός νέου οικονομικού υποδείγματος…
Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.