Κορυφαίος φιλόσοφος του μάνατζμεντ και γενικότερα της επιχειρηματικότητας, ο Peter Drucker (1909-2005), μέσα από τα 39 βιβλία που έχει γράψει παραμένει επίκαιρος και πάντα σωστός. Ελάχιστοι δε είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι ο Αυστριακός φιλόσοφος, καθηγητής και γκουρού του μάνατζμεντ, το 1939, είχε προβλέψει τη γερμανο-σοβιετική συμφωνία, που υπήρξε και η αφετηρία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Έχοντας πει ότι «…στην ιστορία κάθε επιτυχίας θα βρεις κάποιον που πήρε μια θαρραλέα απόφαση» ο P. Drucker τόνιζε ότι «…ο μάνατζερ του μέλλοντος θα πρέπει να εργάζεται με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους:
1. Να παίρνει αποφάσεις. Όλα όσα λέγονται για τέλος της ιεραρχίας είναι ανοησίες. Θα υπάρχει πάντα κάποιος που πρέπει να παίρνει την τελική απόφαση. Όταν ένα καράβι δεν πάει καλά ο καπετάνιος δεν καλεί συνέλευση. Πρέπει πάντα να είναι γνωστό ποιος έχει το δικαίωμα να έχει τον τελευταίο λόγο.
2. Να μαθαίνει. Όλο και περισσότερο θα έχουν να διοικήσουν άτομα με πολλές γνώσεις και αν έχουν προέλθει από το ίδιο σώμα με τo καιρό οι γνώσεις απαξιώνονται.
3. Να είναι μέλος της ομάδας. Κάθε είδος ομάδας έχει τα καλά και τα κακά της. Λίγοι ξέρουν να αξιοποιούν καλά μια ομάδα. Αυτό θα είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα στο μέλλον.
4. Να είναι συνέταιρος της επιχείρησης. Πολλοί ακόμη νομίζουν ότι σε μια επιχείρηση κάποιος είναι ή μάνατζερ ή υφιστάμενος. Όμως με τo καιρό θα μάθουν όλοι ότι σήμερα χρειάζεται να δουλεύουμε σαν συνέταιροι στο εσωτερικό ή το εξωτερικό της επιχείρησης.