Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Οχι σε ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών"

Μακάρι όταν θα ολοκληρωθεί η συζήτηση με την τρόικα να μη μας ζητήσουν και ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Χριστόφιας. Σημείωσε ότι είναι δεσμευμένος απέναντι στο κόμμα του.

Οχι σε ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών
Μακάρι όταν θα ολοκληρωθεί η συζήτηση με την τρόικα να μη μας ζητήσουν και ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Χριστόφιας.

«Αν το ζητήσουν - το κάνω ξεκάθαρο ότι - δεν έχω καμιά διάθεση να προχωρήσω σε ένα τέτοιο βήμα», πρόσθεσε.

«Είμαι δεσμευμένος και από το κόμμα μου, είμαι δεσμευμένος και από το πρόγραμμα της κυβέρνησης», ανέφερε, όπως μεταδίδει το Stockwatch.

Μιλώντας στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας στα επαρχιακά γραφεία του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε, «φεύγουμε περήφανοι για τις υπηρεσίες μας στον κυπριακό λαό» ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει καταφέρει να διασφαλίσει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, καθώς και ζητήματα που αφορούν την κυριαρχία του κράτους, κατά τις συζητήσεις της με την Τρόικα.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι, «φέτος αντί οι ειδήσεις στα ΜΜΕ να ξεκινούν με τα Χρόνια Πολλά ξεκινούν με τα διάφορα μέτρα της τρόικα. Είναι και αυτό στο πλαίσιο της καθημερινότητας, πλέον, μιας καθημερινότητας την οποίαν, επιμένω, δεν έχει δημιουργήσει η παρούσα κυβέρνηση. Έχουν δημιουργήσει – λυπούμαι που το λέω και πάλι – τραπεζίτες και επιχειρηματίες, οι οποίοι λοιδορούν την κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία, μη εξαιρουμένου και του Προκαθήμενου της Εκκλησίας, ο οποίος δεν είναι εξαιρετέος ανάμεσα στους επιχειρηματίες και τους τραπεζίτες. Και το λέω ενσυνείδητα γνωρίζοντας τι λέω».

Επίσης, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν αρμόδια για τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος. «Παρακαλώ ειλικρινά τον κυπριακό λαό να το κατανοήσει αυτό. Αν ήμασταν αρμόδιοι θα κάναμε έλεγχο. Δεν είμαστε αρμόδιοι. Αρμόδιος είναι ο εκάστοτε Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε όπως οι συζητήσεις με την Τρόικα, να είναι ενδελεχείς. «Ήταν σκληρές και δύσκολες οι συζητήσεις, για να πετύχουμε όσο γίνεται λιγότερες αποκοπές από τα κοινωνικά ωφελήματα του κόσμου. Έχω τη γνώμη ότι σε σημαντικό βαθμό το έχουμε πετύχει αυτό», είπε.

«Παρακολουθώ τις ειδήσεις και αρχίζουν με την κατάθλιψη, την οποία δημιουργούμε από μόνοι μας στον εαυτό μας και με τον πανικό για την Κύπρο. Ακολουθεί η Ελλάδα, ακολουθεί η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία . Η κατάσταση σε αυτές τις χώρες είναι κατά παρασάγγας χειρότερη από ό,τι στην Κύπρο», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v