Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην πρέσα οι Morgan Stanley, Goldman, GM, Ford

Στο "στόχαστρο" επενδυτών και διεθνών οίκων μπαίνουν, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης στην παγκόσμια οικονομία, οι Morgan Stanley, Goldman Sachs, General Motors και Ford.

Στην πρέσα οι Morgan Stanley, Goldman, GM, Ford
Στο "στόχαστρο" επενδυτών και διεθνών οίκων μπαίνουν -για διαφορετικούς λόγους- οι Morgan Stanley, Goldman Sachs, General Motors και Ford.

Οι αναλυτές "δείχνουν" τη Morgan Stanley ως το επόμενο θύμα της πιστωτικής κρίσης, προχωρώντας σε υποβαθμίσεις στην αξιολόγηση της μετοχής του χρηματοοικονομικού κολοσσού.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Bloomberg, η Moody’s ανακοίνωσε ότι θέτει υπό αναθεώρηση την αξιολόγηση για τη Morgan Stanley και πως ενδεχομένως να προχωρήσει σε υποβάθμισή της, τονίζοντας ότι η κρίση στην αγορά είναι πιθανόν να πλήξει την κερδοφορία της το επόμενο έτος.

Ο οίκος αξιολόγησης ήδη υποβάθμισε το outlook για την Goldman Sachs σε "negative".

Εν τω μεταξύ, ο αναλυτής της Ladenburg Thalmann, κ. Richard Bove, προχώρησε σε μείωση της τιμής-στόχου για τη Morgan Stanley στα 19 δολάρια ανά μετοχή, από 44 δολάρια προηγουμένως, τονίζοντας στη σχετική έκθεσή του ότι "οι πιέσεις στην εταιρία είναι τεράστιες".

Όπως αναφέρει το MarketWatch, το τελευταίο διάστημα εγείρονται ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα της Morgan Stanley, παρά το γεγονός ότι η ίδια η εταιρία αναμένει να λάβει κεφάλαια ύψους 9 δισ. δολαρίων από την ιαπωνική Mitsubishi UFJ Financial Group.

---Σε χαμηλά 58 ετών η μετοχή της GM!

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 58 ετών υποχώρησε η μετοχή της General Motors και σε χαμηλό 26 ετών η μετοχή της Ford Motor, καθώς χειροτερεύουν οι προοπτικές για τις πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ, ενώ η Standard & Poor’s δηλώνει ότι ενδεχομένως να υποβαθμίσει τα ομόλογα του κλάδου σε "junk".

Οι πιέσεις στις General Motors και Ford, τις δύο μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ, έρχονται μετά την ανακοίνωση στοιχείων που δείχνουν πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων κατά 27% τον Σεπτέμβριο, τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 1991.

"Σίγουρα οι εταιρίες δεν θα επιλέξουν να υποβάλουν αίτηση χρεοκοπίας, όμως θα μπορούσαν να βρεθούν σε τέτοιο σημείο ώστε με την υπάρχουσα ρευστότητα δεν θα μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναλυτής της S&P κ. Robert Schulz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v