Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνας καθηγητής στη Ν. Καλιφόρνια: Το νερό είναι μολυσμένο και βρέχει στάχτες

«Δεν ελέγχεται η φωτιά αυτή τη στιγμή, ούτε στο 1%. Οι ισχυροί άνεμοι με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 150 με 200 χιλιόμετρα ισοπέδωσαν τα πάντα».

Ελληνας καθηγητής στη Ν. Καλιφόρνια: Το νερό είναι μολυσμένο και βρέχει στάχτες

«Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε έξω. Υπάρχει πρόβλημα με το νερό και το περιβάλλον είναι τοξικό» δήλωσε στο EΡΤΝews και την εκπομπή «Συνδέσεις» Βασίλης Χριστόπουλος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Southern California περιγράφοντας τις επιπτώσεις της φονικής πυρκαγιάς που καίει για τρίτη ημέρα το Λος Άντζελες.

Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που ζουν οι κάτοικοι της αμερικανικής μεγαλούπολης αλλά και των γύρω περιοχών όπου εξαπλώνεται η πυρκαγιά καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της δήλωσε: «Δεν ελέγχεται η φωτιά αυτή τη στιγμή, ούτε στο 1%. Είναι στο βουνό, όχι μέσα στην πόλη».

«Η κατάσταση θυμίζει συνθήκες πολέμου»

Μάλιστα, όπως τόνισε ο καθηγητής Βιοϊατρικής από την Πασαντίνα όπου βρίσκεται ο κόσμος στην ευρύτερη περιοχή έχει επηρεαστεί λέγοντας ότι ότι τα όσα ζουν θυμίζουν «συνθήκες πολέμου». Και όπως είπε αν και οι κάτοικοι της Καλιφόρνια έχουν εμπειρία από δασικές φωτιές η συγκεκριμένη είναι ανεξέλεγκτη και είναι κάτι πρωτόγνωρο.

«Είμαστε περίπου στα 3 – 4 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της φωτιάς απ’ όπου ξεκίνησε ξεκίνησε την Τρίτη το βράδυ. Οι ισχυροί άνεμοι με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 150 με 200 χιλιόμετρα ισοπέδωσαν τα πάντα και δυστυχώς ήταν και η σπίθα για να ξεκινήσει αυτή η καταστροφή» ανέφερε ο Έλληνας επιστήμονας.

Θέλοντας να περιγράψει το πώς βιώνουν την δύσκολη κατάσταση ανέφερε ότι «το νερό είναι μολυσμένο. Δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ούτε για βούρτσισμα δοντιών ή μαγείρεμα. Μόνο εμφιαλωμένο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί».

«Η κατάσταση θυμίζει πανδημία. Όλοι φοράνε μάσκα. απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουμε το νερό γιατί είναι μολυσμένο», σημείωσε προσθέτοντας ότι μαγειρεύουν με εμφιαλωμένο νερό.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v