Δίαιτα στις φετινές μεταγραφές στην αγγλική Premier League

Οι 20 κορυφαίοι σύλλογοι της Αγγλίας δαπάνησαν περίπου 2,35 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου ή 16% λιγότερα. Βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλε η Τσέλσι.

Δίαιτα στις φετινές μεταγραφές στην αγγλική Premier League

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ το φετινό καλοκαίρι έμειναν μακριά από το περσυνό ρεκόρ στις δαπάνες για μεταγραφές, καθώς οι οικονομικοί κανόνες περιόρισαν τις αγορές και η προηγουμένως «σπάταλη» Σαουδική Αραβία έδειξε μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση.

Οι 20 κορυφαίοι σύλλογοι της Αγγλίας, που κυριαρχούν δαπάνησαν περίπου 2,35 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα δεδομένων ποδοσφαίρου transfermarkt. Πρόκειται για πτώση 16% από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αλλά οι σύλλογοι της Premier League μείωσαν σημαντικά και τις καθαρές δαπάνες τους - τη διαφορά μεταξύ των χρημάτων που ξοδεύουν για να αγοράσουν παίκτες και αυτών που εισπράττουν από πωλήσεις. Αυτό το καλοκαίρι ξόδεψαν 764 εκατ. ευρώ περισσότερα από όσα έλαβαν για παίκτες, συρρικνώνοντας από έλλειμμα που ήταν σχεδόν 1,3 δισ. ευρώ.

Η Τσέλσι, η οποία ανήκει στους επενδυτές Clearlake Capital και Todd Boehly, ηγήθηκε των δαπανών με 261 εκατ. ευρώ. Η ομάδα του δυτικού Λονδίνου έχει ξοδέψει περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση παικτών από τότε που οι ιδιοκτήτες της στις ΗΠΑ την αγόρασαν έναντι 2,97 δισ. ευρώ το 2022, δείχνουν τα στοιχεία του transfermarkt.

Η Άστον Βίλα, που ανήκει στους δισεκατομμυριούχους Nassef Sawiris και Wes Edens, ξόδεψε 176 εκατομμύρια ευρώ για να ετοιμαστεί για την επιστροφή της στο Uefa Champions League. Η είκοσι φορές πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που επιδιώκει να επιστρέψει στη διοργάνωση, ξόδεψε 214 εκατ. ευρώ. Η Μάντσεστερ Σίτι διέθεσε λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα της Premier League, μόλις 25 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ οι σύλλογοι της Σαουδικής Αραβίας μείωσαν τις δαπάνες τους για αγορές παικτών σε περίπου 300 εκατ. ευρώ από 950 εκατ. ευρώ πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v