Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποσύρθηκαν οι ουκρανικές δυνάμεις από συνοικία της Τσάσιβ Γιαρ

Δεν ήταν πλέον πρόσφορο να κρατάμε την Κανάλ, όπου είχε διεισδύσει ο εχθρός. Η διοίκηση αποφάσισε να αναδιπλωθεί σε ασφαλέστερες και καλύτερα προετοιμασμένες θέσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στη ζώνη αυτή.

Αποσύρθηκαν οι ουκρανικές δυνάμεις από συνοικία της Τσάσιβ Γιαρ

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε σήμερα ότι αποσύρθηκε από μια συνοικία της στρατηγικής σημασίας πόλης Τσάσιβ Γιαρ, στην ανατολική Ουκρανία, την κατάληψη της οποίας είχε ανακοινώσει χθες, Τετάρτη, η Μόσχα.

«Η διοίκηση αποφάσισε να αναδιπλωθεί σε ασφαλέστερες και καλύτερα προετοιμασμένες θέσεις», δήλωσε στην τηλεόραση ο εκπρόσωπος των δυνάμεων Χορτίτσια, που έχουν αναπτυχθεί στη ζώνη αυτή, ο Νάζαρ Βολόσιν.

Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, την κατάληψη μιας πρώτης συνοικίας της στρατηγικής σημασίας πόλης Τσάσιβ Γιαρ, την οποία προσπαθεί εδώ και μήνες να καταλάβει.

Η θέση της σε ύψωμα θα επέτρεπε πράγματι στα ρωσικά στρατεύματα να πλήττουν με τα πυροβόλα τους κυρίως το Κραματόρσκ, την πιο μεγάλη πόλη της ανθρακοφόρου περιφέρειας του Ντονέτσκ, στην οποία υπάρχει ουκρανική φρουρά.

«Δεν ήταν πλέον πρόσφορο να κρατάμε τη συνοικία Κανάλ, όπου είχε διεισδύσει ο εχθρός, επειδή αυτό απειλούσε τη ζωή και την υγεία των στρατιωτών. Οι θέσεις των υπερασπιστών μας καταστράφηκαν», εξήγησε ο Νάζαρ Βολόσιν.

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να επιτίθεται στην υπόλοιπη πόλη, ελπίζοντας να την καταλάβει ολόκληρη, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Συνολικά «καταγράφηκαν στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών 238 βομβαρδισμοί μόνο στη ζώνη του Τσάσιβ Γιαρ. Τα περισσότερα από τα πυρά πυροβολικού είχαν στόχο το νότιο τμήμα της πόλης», διαβεβαίωσε.

Το κανάλι DeepState στην πλατφόρμα Telegram, το οποίο βασίζεται σε ανοικτές πηγές και πρόσκειται στον ουκρανικό στρατό, υποστήριξε χθες, Τετάρτη, πως η συνοικία αυτή έχει «ισοπεδωθεί πλήρως» και η διατήρηση του ελέγχου της δεν θα οδηγούσε παρά σε «αυξημένες απώλειες».

«Η αποχώρηση απ' αυτή τη συνοικία ήταν συνεπώς μια λογική, αν και δύσκολη, απόφαση», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο ρωσικός στρατός έχει την πρωτοβουλία τους τελευταίους μήνες στο μέτωπο και καταλαμβάνει λίγο-λίγο εδάφη.

Επιδιώκει να διασπάσει τις ουκρανικές γραμμές άμυνας στα ανατολικά για να καταλάβει το τμήμα του Ντονμπάς που δεν ελέγχει, πάνω από δύο χρόνια μετά την έναρξη της εισβολής και δέκα χρόνια αφότου άρχισε εκεί μια σύγκρουση για την απόσχιση της περιφέρειας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v