Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαβρόφ: Μέτρα πυρηνικής αποτροπής εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους σε Ευρώπη-Ασία

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε πως η Μόσχα εκλαμβάνει τη σχεδιαζόμενη προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία ως «σήμα για δράση» από το ΝΑΤΟ στον πυρηνικό τομέα.

Λαβρόφ: Μέτρα πυρηνικής αποτροπής εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους σε Ευρώπη-Ασία
Σεργκέι Λαβρόφ, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας

Η Ρωσία ενδέχεται να λάβει μέτρα στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύξουν πυραύλους μεσαίου και μικρού βεληνεκούς στην Ευρώπη και την Ασία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο RIA ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο κ. Λαβρόφ είπε επίσης πως η Ρωσία εκλαμβάνει τη σχεδιαζόμενη προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία ως «σήμα για δράση» από το ΝΑΤΟ στον πυρηνικό τομέα.

«Προσπαθούν να μας πουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ δεν θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα στην Ουκρανία» είπε, αφού σημείωσε πως τα μαχητικά F-16 έχουν ικανότητα να φέρουν πυρηνικά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο ίδιος ανέφερε πως η Κίνα θα μπορούσε να οργανώσει μια διάσκεψη για την ειρήνη στην οποία θα συμμετείχαν Ρωσία και Ουκρανία, κίνηση που θα αποτελούσε συνέχεια των προσπαθειών του Πεκίνου να επιλύσει την ουκρανική κρίση.

«Συμμεριζόμαστε τη θέση (της Κίνας) ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν κατ' αρχάς τα βαθύτερα αίτια της σύγκρουσης και να προστατευθούν τα νόμιμα συμφέροντα όλων των μερών, με επακόλουθες συμφωνίες που θα βασίζονται στην αρχή της ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας», δήλωσε ο Λαβρόφ στη συνέντευξή του.

«Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω και πάλι, αυτό συνεπάγεται τον σεβασμό της πραγματικότητας επί του εδάφους, η οποία αντανακλά τη βούληση των ανθρώπων που ζουν εκεί», πρόσθεσε.

Ο Λαβρόφ επέκρινε παράλληλα τις ΗΠΑ για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η Ουάσιγκτον έχει γίνει «συνένοχος στα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου». Στη Μέση Ανατολή, είπε ο Λαβρόφ, οι ΗΠΑ «υποδαυλίζουν τις φλόγες των συγκρούσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v