Οι ομάδες της Premier ζητάνε «αίμα» εάν κριθεί ένοχη η Σίτι

Οι κατηγορίες προέρχονται από έρευνα για τις οικονομικές συναλλαγές της Μάντσεστερ Σίτι που ξεκίνησε πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, μήνες μετά τη δημοσίευση των εγγράφων «Football Leaks» από το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Οι ομάδες της Premier ζητάνε «αίμα» εάν κριθεί ένοχη η Σίτι

«Oι σύλλογοι της Premier League απαιτούν "αίμα" και ταχεία ετυμηγορία. Και τιμωρία πριν από το τέλος της σεζόν». Αυτό αναφέρει σήμερα η βρετανική εφημερίδα «The Sun», σχετικά με τις κατηγορίες κατά της Μάντσεστερ Σίτι, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος ενός συλλόγου της Premier League είπε ότι «αν αποδειχθούν αυτές οι κατηγορίες, πρέπει να υπάρξει κατάλληλη τιμωρία και η μόνη κατάλληλη είναι να υποβιβαστούν. Μιλάμε για μια δεκαετία υποτιθέμενων καταχρήσεων και θέλουμε η Premier League να κάνει το σωστό».

Στην «υπόθεση Μάντσετσερ Σίτι», την οποία μελετά μια ανεξάρτητη επιτροπή που αναλύει τους αριθμούς του αγγλικού συλλόγου από το 2009, όταν η ομάδα εξαγοράστηκε από το City Football Group με έδρα το Άμπου Ντάμπι, η Σίτι κατηγορείται για περισσότερες από 100 φερόμενες παραβιάσεις των κανόνων χρηματοδότησης της Premier League. Κατηγορείται επίσης ότι δεν παρείχε «αληθινές πληροφορίες» και για παραβιάσεις των κανονισμών της UEFA σχετικά με το οικονομικό Fair Play (FFP) και τους κανονισμούς αδειοδότησης και της Premier League σχετικά με το κέρδος και τη βιωσιμότητα.

Μερικά από τα κύρια αδικήματα για τα οποία κατηγορείται η Μάντσεστερ Σίτι είναι η απόκρυψη της πραγματικής πηγής χρηματοδότησης του συλλόγου, η δήλωση μέρους μόνο των μισθών των παικτών και των προπονητών και η εσκεμμένη παρεμπόδιση της έρευνας που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018.

Οι κατηγορίες προέρχονται από έρευνα της Premier League για τις οικονομικές συναλλαγές της Σίτι που ξεκίνησε πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, μήνες μετά τη δημοσίευση των εγγράφων «Football Leaks» από το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel». Στη συνέχεια, η Σίτι αποκλείστηκε από το Champions League από την UEFA για δύο χρόνια, αλλά προσέφυγε επιτυχώς στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), το οποίο ανέτρεψε την απαγόρευση το 2020. Στον αγγλικό σύλλογο επιβλήθηκε πρόστιμο 30 εκατομμυρίων ευρώ από την UEFA, το οποίο το CAS μείωσε στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αγγλικός σύλλογος, ο οποίος έχει κερδίσει τον τίτλο της Premier League έξι φορές από την εξαγορά του από το City Football Group, δήλωσε έκπληξη από την «ανακοίνωση αυτών των υποτιθέμενων παραβιάσεων από το πρωτάθλημα». «Ο σύλλογος χαιρετίζει την επανεξέταση αυτού του θέματος από μια ανεξάρτητη επιτροπή, για να εξετάσει αμερόληπτα το ολοκληρωμένο σύνολο αδιάψευστων στοιχείων που υπάρχουν για να υποστηρίξει τη θέση του», ανέφερε η Σίτι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v