Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H γαλλική GTT «παγώνει» τα έργα LNG στη Ρωσία

Αναστέλλει την κατασκευή 15 παγοθραυστικών πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου για τη ρωσική Zvezda, αλλά συνεχίζει τις ρωσικές ναυπηγήσεις για την Αρκτική μέσω... Ασίας.

H γαλλική GTT «παγώνει» τα έργα LNG στη Ρωσία

Ο γαλλικός όμιλος τεχνολογίας με ειδίκευση στην κατασκευή δεξαμενών και μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) Gaztransport & Technigaz (GTT) ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές του στη Ρωσία, αφότου μελέτησε τα δύο τελευταία πακέτα κυρώσεων της ΕΕ που απαγορεύουν την παροχή μηχανολογικών υπηρεσιών σε ρωσικές εταιρείες.

Το δελτίο τύπου της εταιρείας, που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, εξηγεί ότι η απόφαση λήφθηκε έπειτα από ενδελεχή ανάλυση του όγδοου και ένατου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω της στρατιωτικής εισβολής της στην Ουκρανία.

Όπως σημειώνεται, η GTT θα αναστείλει τη σύμβασή της με τη ρωσική ναυτιλιακή εταιρεία Zvezda για την κατασκευή 15 παγοθραυστικών πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου από τις 8 Ιανουαρίου. Η συμμετοχή της γαλλικής εταιρείας θα περιοριστεί στην ολοκλήρωση των έργων των δύο «πλέον τεχνολογικά προηγμένων» μεταφορέων φυσικού αερίου. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι στον κατάλογο των παραγγελιών της δεν θα περιλαμβάνει πλέον έργα στη Ρωσία.

Παραγγελίες για τη Ρωσία στα ασιατικά ναυπηγεία

Ταυτόχρονα, στο δελτίο τύπου σημειώνεται ότι άλλες παραγγελίες σε ναυπηγεία της Ασίας για την κατασκευή έξι παγοθραυστικών πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου και δύο πλωτών μονάδων παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης πετρελαίου για ρωσικά έργα στην Αρκτική συνεχίζονται κανονικά.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η GTT υπέγραψε σύμβαση με τη Saren B.V. (κοινοπραξία μεταξύ της εταιρείας πετρελαϊκών υπηρεσιών Saipem και της τουρκικής Renaissance Heavy Industries) για τον σχεδιασμό και την κατασκευή τριών OGT (πλατφόρμες που θα στεγάσουν μονάδες με εξοπλισμό υγροποίησης) για το έργο Arctic LNG-2.

Η GTT ειδικεύεται στην ανάπτυξη και αδειοδότηση της κατασκευής συστημάτων κρυογενικών μεμβρανών για τη μεταφορά και αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v