Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπιλ Γκέιτς για κορωνοϊό: Ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα

«Δεν θέλω να γίνω η φωνή της καταστροφής, όμως υπάρχει ένα ρίσκο πολύ πάνω του 5% πως δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα αυτής της πανδημίας» δήλωσε ο δημιουργός της Microsoft. Τι προτείνει.

Μπιλ Γκέιτς για κορωνοϊό: Ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα

Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο Μπιλ Γκέιτς, προειδοποιώντας ότι ο κόσμος δεν έχει δει ακόμα τα χειρότερα.

«Η πανδημία του κορωνοϊού κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει» τόνισε ο Μπιλ Γκέιτς, επισημαίνοντας ότι μπορεί ακόμα να υπάρξει ένα στέλεχος που θα είναι «πιο μεταδοτικό και ίσως πιο θανατηφόρο».

«Έχουμε ακόμη τον κίνδυνο η πανδημία αυτή να παράγει ένα στέλεχος που θα είναι πιο μεταδοτικό και ακόμη πιο θανατηφόρο. Δεν είναι βέβαια πιθανό, δεν θέλω να γίνω η φωνή της καταστροφής, όμως υπάρχει ένα ρίσκο πολύ πάνω του 5% πως δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα αυτής της πανδημίας» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στους Financial Times, αποσπάσματα της οποίας δημοσίευσαν πολλά διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπιλ Γκέιτς προχωρά σε προβλέψεις. Την τελευταία φορά ήταν όταν προειδοποίησε ότι το χειρότερο κύμα της πανδημίας θα «χτυπήσει» τον Δεκέμβριο του ‘21.

Μάλιστα, από το 2015 προειδοποιούσε ότι ο πλανήτης δεν είναι έτοιμος για μια νέα πανδημία. Στο βιβλίο που εξέδωσε την Τρίτη και αφορά την πανδημία, συνιστά στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να ετοιμάσουν ειδικές ομάδες που θα έχουν επιδημιολόγους και μηχανικούς υπολογιστών για να μπορούν να προβλέψουν και να βοηθήσουν σε έναν μελλοντικό κίνδυνο. Αυτό το σχέδιο, όπως λέει, θα μπορεί να στηριχθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και μπορεί να στοιχίζει 1 δισ. δολάρια τον χρόνο.

Ο συναγερμός που σήμανε ο Γκέιτς, έρχεται λίγο μετά και τις προειδοποιήσεις του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος έλεγε ότι πρέπει ο κόσμος να προφυλάσσεται από τον κορωνοϊό και εκτίμησε ότι υπάρχει κίνδυνος, αφού πολλές χώρες έχουν μειώσει τον αριθμό των τεστ και έτσι δεν παρακολουθείται στενά η πορεία της πανδημίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v