«Μπουχτισμένοι» από την αβεβαιότητα μηνών και την απορία για το αν οι θέσεις εργασίας τους θα μετακινηθούν ή θα εξαλειφθούν, ξένοι εργαζόμενοι σε κάποιες από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Λονδίνου παίρνουν πρωτοβουλία και ζητούν να μεταφερθούν πίσω στην πατρίδα τους, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.
Προσωπικό στην Citigroup, στην Goldman Sachs και στην HSBC Holdings έχουν προσφερθεί να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε περίπτωση που οι εργοδότες τους χρειαστεί να μετακινήσουν εργατικό δυναμικό μετά το Brexit, ανέφεραν οι πηγές.
Στη Societe Generale, τουλάχιστον δύο traders έχουν ήδη επιστρέψει στις χώρες τους, στη Γαλλία και την Ιταλία, καθώς αναμένουν πως η τράπεζα μάλλον θα αρχίσει να στέλνει εργαζόμενους με έδρα στο Λονδίνο, σε ολόκληρη την ήπειρο, πρόσθεσαν αυτά τα πρόσωπα.
Οι παγκόσμιες τράπεζες έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες μεταφοράς κάποιων από τις βρετανικές τους δραστηριότητες σε νέα ή υφιστάμενα κέντρα trading που επεκτείνονται, στους κόλπους της ΕΕ, αφότου η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πυροδότησε τις επίσημες διαδικασίες του διαζυγίου.
Οι περισσότερες εταιρίες ετοιμάζονται για hard Brexit και θέλουν να έχουν πλήρως λειτουργικά γραφεία αλλού, πριν το τέλος της διετούς περιόδου διαπραγματεύσεων μεταξύ Βρετανίας και ευρωπαϊκού μπλοκ. Εδώ τα όσα είναι γνωστά για τα σχέδια έκτακτης ανάγκης των μεγαλύτερων τραπεζών ενόψει Brexit.
Το πρακτορείο συμπληρώνει ακόμη πως το Brexit πιθανώς θα αντιστρέψει μια τάση δεκαετιών: εδώ και δεκάδες χρόνια, οι πιο ταλαντούχοι απόφοιτοι πανεπιστημίων από όλη την ΕΕ μετακομίζουν στο Λονδίνο σε αναζήτηση καριέρας στα χρηματοοικονομικά, διότι στη βρετανική πρωτεύουσα είχαν την ευρωπαϊκή έδρα τους οι παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες.