Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Inside Story: Γιατί δεν μας εκπλήσσει η παρακολούθηση Τέλλογλου

Το δημοσίευμα του Euractiv και του Σαράντη Μιχαλόπουλου για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Τάσου Τέλλογλου δεν μας εξέπληξε, επισημαίνει.

Inside Story: Γιατί δεν μας εκπλήσσει η παρακολούθηση Τέλλογλου

Με ανάρτησή του το Inside Story παίρνει θέση στη σκιά του ρεπορτάζ του Euractiv ότι ο δημοσιογράφος του Τάσος Τέλλογλου παρακολουθήθηκε από την ΕΥΠ:

«Όλα όσα δεν έχουμε πει μέχρι τώρα:

Το δημοσίευμα του Euractiv και του Σαράντη Μιχαλόπουλου για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Τάσου Τέλλογλου δεν μας εξέπληξε. Στις 17 Νοεμβρίου 2022 κι ενώ ο Τάσος βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης χάριν του ρεπορτάζ για τις παρακολουθήσεις, εκλάπη η τσάντα του, που περιείχε έναν υπολογιστή και σημειώσεις για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, υπό εξαιρετικά ύποπτες συνθήκες, από δύο τουλάχιστον άτομα, όπως έδειξαν οι κάμερες του αεροδρομίου. Για το συμβάν κατατέθηκε μήνυση κατ' αγνώστων.

Κατόπιν, ο Τάσος Τέλλογλου προσέφυγε στην Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών στις 29 Νοεμβρίου και στις 12 Δεκεμβρίου, προκειμένου να μάθει εάν αποτελεί ή αποτέλεσε στο παρελθόν στόχο παρακολούθησης.

Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η ΑΔΑΕ ζήτησε από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών να μάθει εάν τα στοιχεία θέσης-κίνησης του τηλεφώνου είχαν ζητηθεί από τις αρχές, καθώς και το αν είχε παρακολουθηθεί το τηλέφωνο του Τάσου Τέλλογλου στο παρελθόν.

Αναμενόμενη ήταν η αποκάλυψη που ήρθε ως συνέπεια των παραπάνω ενεργειών ότι ζητήθηκε και έγινε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Τέλλογλου. Ο ίδιος εξάλλου έχει μιλήσει πολλές φορές για τις απροκάλυπτες απόπειρες φυσικής παρακολούθησής του τον τελευταίο χρόνο, κατά τον οποίον ερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Αυτό δεν κάνει την τελευταία αποκάλυψη λιγότερο εξοργιστική. Είναι ο κ. Τέλλογλου επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια; Αν ναι, γιατί; Αν όχι, με ποια δικαιολογία παρακολουθήθηκε;

Με βάση τον νέο νόμο, η Αρχή μπορεί, αν θέλει, να ενημερώσει τους θιγόμενους για τα ευρήματά της μετά από τρία χρόνια. Θα ευχόμασταν να υπήρχαν δικαστές στην Αθήνα για να κρίνουν το κατά πόσον ο νέος νόμος είναι σύμφωνος με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Υπάρχουν όμως δικαστές στο Στρασβούργο και θα κρίνουν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v