Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα περί ακροδεξιάς στροφής

Τα μηνύματα της παρουσίας και ομιλίας του στην εκδήλωση του ΚΕΦΙΜ. Βλέπουν απομάκρυνση Τσίπρα από τις κοινωνικές ομάδες που θέλει να εκπροσωπεί.

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα περί ακροδεξιάς στροφής

Με δύο στόχους ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το παρών στη σημερινή εκδήλωση «Ελλάδα 2021 - Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία», που διοργανώνει το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ). Ο πρώτος είναι να απαντήσει στην κατηγορία που του αποδίδει η κυβέρνηση, ότι επηρεασμένος από τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, έχει κάνει ακροδεξιά στροφή και ο δεύτερος, να επαναλάβει για μία ακόμη φορά τις θέσεις του για την οικονομία και τα εργασιακά, με το βλέμμα στη μεσαία τάξη, όρο που επανήλθε τελευταία στον δημόσιο λόγο του προέδρου της ΝΔ.   

Στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με πρόσωπα από τον πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο, με τους οποίους υπάρχει αλληλοεκτίμηση αλλά και ταύτιση απόψεων σε πολλά ιδεολογικοπολιτικά και οικονομικά ζητήματα.

«Η κατηγορία για ακροδεξιά στροφή είναι σαφές πως δεν γίνεται πιστευτή από τον κόσμο. Πρόκειται για ένα ακόμα ‘πυροτέχνημα’ του Μεγάρου Μαξίμου που, αφού απαλλάχτηκε από τους ΑΝΕΛ, τώρα θυμήθηκε την κεντροαριστερά για να ξεπλύνει τη συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο», σημειώνει στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και προσθέτει: «Όταν δεν έχεις φροντίσει να προχωρήσει η δίκη για τη Χρυσή Αυγή και μάλιστα μαζί της έχεις ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση, σε συνδυασμό και με τη συνύπαρξη με τον Καμμένο, δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς. Πρόκειται για ακόμα ένα κυβερνητικό αφήγημα για τον κάλαθο των αχρήστων».

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη θα κινηθεί και γύρω από τα εργασιακά, την οικονομία και δη τη φορολογία. Επικαλούμενος την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), σύμφωνα με την οποία το 70% των μεσαίων νοικοκυριών στην Ελλάδα είναι οικονομικά ευάλωτο, ο πρόεδρος της ΝΔ θα τονίσει την ανάγκη ριζικής αλλαγής της οικονομικής πολιτικής, με μείωση της φορολογίας, διευκόλυνση και προσέλκυση των επενδύσεων, καθώς και δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, θα ταχθεί υπέρ της ειλικρινούς σχέσης ανάμεσα στον εργοδότη και τον εργαζόμενο, της αύξησης του κατώτατου μισθού αλλά σε άμεσο συνδυασμό με την ανάπτυξη και της οικονομικής ελευθερίας, ως βάσης της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών και της γενικότερης κοινωνικής ευημερίας.

Κοινωνικές ομάδες

Στην Πειραιώς θέτουν μια σειρά στοιχείων τα οποία, όπως λένε, απομακρύνουν ολοένα και περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα από τις κοινωνικές ομάδες που θέλει να εκπροσωπεί. Μεταξύ αυτών:

- Δύο εκατομμύρια Έλληνες χρωστάνε 500 ευρώ στην εφορία.

- Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά έχουν φύγει στο εξωτερικό.

- Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια έχουν υποστεί μειώσεις στις αποδοχές τους και οι πολύ χαμηλοί μισθοί έχουν γίνει ακόμα χαμηλότεροι.

- Οι εργασιακές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί.

«Αν όλο αυτό ο κ. Τσίπρας το θεωρεί ατού του, είναι δικαίωμά του», αναφέρει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού ΝΔ, που εκτιμά πως η οικονομία είναι ένα πεδίο στο οποίο ο πρωθυπουργός έχει ηττηθεί. Όπως εξηγεί, «οι Έλληνες δεν ξεχνούν τι έχει συμβεί στη χώρα αυτά τα τέσσερα χρόνια. Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί για μια σειρά από προτάσεις που δίνουν ανάσα στη μεσαία τάξη», δηλώνει.

Σε ό,τι αφορά τις βουλευτικές εκλογές, στη ΝΔ εκφράζουν τη γνώμη ότι ο κ. Τσίπρας αναζητά την κατάλληλη χρονική συγκυρία «γιατί αισθάνεται την απειλή να χάσει όσα κέρδισε πολιτικά τα προηγούμενα 6-7 χρόνια». Και για τον λόγο αυτό, παρά τις συνεχείς κυβερνητικές διαψεύσεις, θεωρούν ότι ακόμα ο πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει. «Εμείς είμαστε πάντως έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», διαμηνύουν στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v