Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Εκτιμήσεις για Εθνική - Eurobank

Στα 504 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη 2005 της Eurobank, καταγράφοντας αύξηση 48% προβλέπει η Alpha Finance σε έκθεσή της με ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου. Τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπεται να αυξηθούν με ρυθμό 23% το 2005. Τι εκτιμά για την Εθνική Τράπεζα

Alpha Finance: Εκτιμήσεις για Εθνική - Eurobank
Στα 504 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη 2005 της Eurobank, καταγράφοντας αύξηση 48% προβλέπει η Alpha Finance σε έκθεσή της με ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπεται να αυξηθούν με ρυθμό 23% το 2005, διαμορφούμενα στα 1,34 δισ. ευρώ.

Το consensus των αναλυτών δημοσκόπησης του Bloomberg προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη 2005 της Eurobank θα ανέλθουν στα 503 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με το δ΄ τρίμηνο η Alpha Finance προβλέπει ότι η Eurobank θα καταγράψει καθαρά κέρδη 118,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 30,2%.

Οι αναλυτές της Αlpha Finance εκτιμούν ότι η αύξηση των καθαρών κερδών της τράπεζας στο δ΄ τρίμηνο θα στηριχθεί στην ενίσχυση των καθαρών εσόδων από τόκους αλλά και των εσόδων από αμοιβές και προμήθειες.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την ”outperform” σύσταση και την τιμή - στόχο των 30,8 ευρώ, τονίζοντας ωστόσο ότι θα αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της.

Η μετοχή της Eurobank ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 14ης Φεβρουαρίου στα 32,74 ευρώ.

--Συνάντηση με management της Εθνικής Τράπεζας

Συνάντηση με το management της Εθνικής Τράπεζας είχαν τα στελέχη της Alpha Finance, όπως αναφέρεται στο εβδομαδιαίο report (13/02), στο οποίο διατηρείται η τιμή – στόχος των 39,4 ευρώ και η σύσταση ”outperform”.

Oπως τονίζουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής, το management εμφανίστηκε αισιόδοξο για την πορεία των λειτουργικών αποτελεσμάτων της τράπεζας, κυρίως λόγω των μακροοικονομικών στοιχείων και της ισχυρής πιστωτικής επέκτασης.

Στην έκθεση εκτιμάται επίσης ότι η Εθνική θα είναι η περισσότερη ευνοημένη από ένα περιβάλλον αύξησης των επιτοκίων.

Σε ότι αφορά τις διεθνείς δραστηριότητες της Εθνικής Τράπεζας επισημαίνεται πως δεν έχει αλλάξει τίποτα αναφορικά με την επέκταση στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στη Βουλγαρία, όπως αναφέρεται στην έκθεση, το ”αστέρι” της Εθνικής είναι η UBB που κατέχει μερίδιο 12 – 13% στις χορηγήσεις δανείων. Στη Ρουμανία ο όμιλος σχεδιάζει το άνοιγμα 50 σημείων συναλλαγών ανά έτος, ενώ υπάρχει η πιθανότητα εξαγοράς της CEC, αν η ρουμανική κυβέρνηση ”ξανανοίξει” το θέμα.

Στη Σερβία η τράπεζα εξετάζει πιθανές εξαγορές και κυρίως την Vojvodjanska Banka, την τέταρτη ισχυρότερη τράπεζα της χώρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το management της τράπεζας, η Εθνική διερευνά πιθανούς ”στόχους” εξαγοράς σε Τουρκία, Ουκρανία και Ρωσία. Για τις δραστηριότητες στην ΠΓΔΜ αναμένεται turnaround.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v