Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναλυτές για το τρίμηνο της Alpha Bank (upd 3)

Aρνητικές, αλλά και θετικές πτυχές των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου της Alpha Bank επισημαίνουν οι αναλυτές στα πρωινά τους report. Σε γενικές γραμμές το τρίμηνο ήταν χαμηλότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών, κυρίως λόγω μειωμένων εσόδων απο τόκους και προμήθειες.

Οι αναλυτές για το τρίμηνο της Alpha Bank (upd 3)
Τις αρνητικές, αλλά και τις θετικές πτυχές των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου της Alpha Bank επισημαίνουν οι αναλυτές στα πρωινά τους report.

Ειδικότερα η UBS σε έκθεσή της (29/06) με τίτλο ”Βelow Q1 2005 earnings offset by smaller than expected pension liability” χαρακτηρίζει τα μεγέθη της Alpha Bank χαμηλότερα των εκτιμήσεών της.

Παράλληλα διατηρεί την τιμή-στόχο των 27,5 ευρώ και τη σύσταση ”Buy 1” υπογραμμίζοντας τη θετική της άποψη για τραπεζικό κλάδο, εν όψει της επικείμενης επίλυσης του ασφαλιστικού των τραπεζών. Ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι οι χαμηλότερες του αναμενόμενου υποχρεώσεις της τράπεζας στα ασφαλιστικά ταμεία αντισταθμίζουν τα χαμηλότερα των προσδοκιών μεγέθη τριμήνου.

Ανάμεσα στα αρνητικά των αποτελεσµάτων, η Marfin Analysis υπογραµµίζει την σχετική αδυναµία στην δηµιουργία εσόδων από προµήθειες και το γεγονός ότι το ποσό των ασφαλιστικών υποχρεώσεων της ήταν αρκετά υψηλότερο από αυτό που η τράπεζα συνήθιζε να δηλώνει στις σηµειώσεις της στο παρελθόν.

Στα θετικά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, επισημαίνεται πως η απόδοση του κόστους ήταν πολύ καλή, αντανακλώντας τα οφέλη από τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης που η διοίκηση έχει ακολουθήσει τα τελευταία έτη.

Επίσης, στα θετικά περιλαμβάνεται το γεγονός ότι η τράπεζα εµφανίζει πολύ καλή κεφαλαιακή επάρκεια µε τον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας να φθάνει στο 14,7% και τον δείκτη Tier I στο 11,1%, επιβεβαιώνοντας την ικανότητα της να απορροφήσει πολύ εύκολα το ασφαλιστικό έλλειµµα χωρίς κανένα αντίκτυπο στην ανάγκη της να χρηµατοδοτήσει την ανάπτυξη. Το ROE είναι επίσης ικανοποιητικό στο 18,8%.

”Θα προσαρµόσουµε το µοντέλο µας για να ενσωµατώσουµε την επίδραση από τα ∆ΛΠ και τις τάσεις του πρώτου τριµήνου. Η σύσταση µας για ”διακράτηση θέσεων” παραµένει”, αναφέρει η Marfin.

Ως περισσότερο αδύναμα των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει η Deutsche Bank τα αποτελέσματα τριμήνου της Alpha, ενώ για τις υποχρεώσεις προς τα Ταμεία αναφέρει ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν θα πρέπει να καθησυχάσουν την αγορά, δεδομένων των πρόσφατων φόβων για υψηλότερο κόστος.

Ο οίκος είναι πιθανόν να προχωρήσει σε καθοδική αναθεώρηση της τάξης του 4% των εκτιμήσεών του για την τρέχουσα χρονιά της Alpha. Η τιμή- στόχος είναι στα 31 ευρώ και η σύσταση ”buy”.



Αρνητική επίδραση στη σημερινή συμπεριφορά της μετοχής εκτιμά η EFG Eurobank Securities ότι θα έχει ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Alpha. Αν και τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται πιο αδύναμα έναντι των εκτιμήσεων, τα νέα από τις υποχρεώσεις έναντι των Ταμείων δείχνουν ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και απομακρύνει τους φόβους των επενδυτών για πιθανή αύξηση κεφαλαίου, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της Alpha σε απόλυτα νούμερα, η EFG Sec θεωρεί πιθανό να προχωρήσει σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της, που κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 500 εκατ. ευρώ στο 2005.

Από την πλευρά της, η Π&Κ επισημαίνει ότι συνολικά η αύξηση των εσόδων δείχνει χαμηλότερη απο τις εκτιμήσεις μας, αλλά η τράπεζα συνέχισε να βελτιώνει τα έξοδά της. Κατά την άποψη της χρηματιστηριακής, η ανακοίνωση του αναλογιστικού ελλείμματος θα καθησυχάσει τους επενδυτές. Διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

Χαμηλότερα των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Alpha Bank η Eurocorp, ενώ και η Proton επισημαίνει πως συνολικά τα αποτελέσματα της Alpha Bank ήταν πιο αδύναμα του αναμενομένου, κυρίως λόγω των χαμηλότερων εσόδων από τόκους και προμήθειες. Η ανακοίνωση των ελλειμμάτων πιστεύεται πως θα άρει την αβεβαιότητα για την επίδραση των ΔΛΠ στα κεφάλαια, αναφέρει η Proton.

Με μια πρώτη ματιά τα αποτελέσματα φαίνονται ”μέτρια” κατά την Εγνατία ΑΧΕ. Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η σύστασή της για ”συσσώρευση” μάλλον θα παραμείνει αμετάβλητη.

Τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται κυρίως από την επιτυχή συγκράτηση του κόστους που επέτρεψε την ενίσχυση των λειτουργικών κερδών κατά 7% παρά τη στασιμότητα των εσόδων, αναφέρει η Εμπορική στο πρωινό της report.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v