Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Κάλυψη για ΕΤΕ - Alpha - Eurobank

Κάλυψη για τις μετοχές των Εθνική (με τιμή-στόχο τα 32 ευρώ και σύσταση ”buy”), Alpha (με τιμή-στόχο τα 31 ευρώ και ”Buy”) Eurobank (με τιμή-στόχο τα 27 ευρώ και σύσταση ”hold”) ξεκινάει η Deutsche Bank, σύμφωνα με έκθεσή της με ημερομηνία 6 Ιουνίου.

Deutsche Bank: Κάλυψη για ΕΤΕ - Alpha - Eurobank
Κάλυψη για τις μετοχές των Εθνική, Alpha Bank και Eurobank ξεκινάει η Deutsche Bank, σύμφωνα με έκθεσή της με ημερομηνία 6 Ιουνίου.

Ειδικότερα, η Deutsche Bank θέτει την τιμή-στόχο των 32 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και σύσταση ”buy” και των 27 ευρώ με σύσταση ”hold” για τη μετοχή της Eurobank.

Επίσης, η Deutsche Bank ξεκινάει κάλυψη της μετοχής της Alpha Bank με σύσταση ”buy” και τιμή-στόχο τα 31,0 ευρώ.

H μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 3 Ιουνίου στα 28,18 ευρώ, της Eurobank στα 25,70 ευρώ και της Alpha Bank στα 23,44 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα ο ξένος οίκος αναφέρεται σε αυτή με τον τίτλο ”The Show must go on”,, ενώ τονίζει τις υψηλές προοπτικές ανάπτυξης που διαθέτει, την αναδιάρθρωση που υλοποιεί, αλλά και στην υψηλή ρευστότητα που διαθέτει.

Η Εθνική αποτελεί καταρχάς μια τράπεζα με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης τονίζει ο διεθνής οίκος, προβλέποντας αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 18% στο διάστημα 2005 – 2007. Η παραπάνω αύξηση θα τροφοδοτηθεί κυρίως από την εγχώρια λιανική τραπεζική αλλά και από τις δραστηριότητες της Εθνικής στην νοτιοανατολική Ευρώπη, προβλέπουν οι αναλυτές του διεθνούς οίκου.

Παράλληλα η Deutsche Bank υπογραμμίζει πως μεταξύ των 3 εγχώριων τραπεζών η Εθνική διαθέτει τα μεγαλύτερα περιθώρια περικοπής δαπανών, καθώς υπολογίζεται ότι ο δείκτης κόστος/ έσοδα θα μειωθεί κατά 13% μέχρι το 2007.

Αναφορικά με τα ρίσκα επένδυσης στην τράπεζα, η Deutsche Bank αναφέρει το γενικότερο μακροοικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας. Για το 2005 τα προ φόρων κέρδη της Εθνικής προβλέπεται να ανέλθουν στα 845 εκατ. ευρώ και τα κέρδη ανά μετοχή στα 1,8 ευρώ.

Από την άλλη, και σχετικά με τη Eurobank, η Deutsche Bank αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα ισχυρή της ανάπτυξη, εκτιμώντας ότι πρόκειται για την πιο αποτελεσματική και καλύτερα διοικούμενη τράπεζα μεταξύ του συνόλου των τραπεζών που καλύπτει.

Ειδικότερα ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι η τράπεζα μέσω ενός άρτια οργανωμένου δικτύου και του brand name εκμεταλλεύτηκε τα περιθώρια ανάπτυξης της εγχώριας αγοράς. Παράλληλα προβλέπει ότι η τράπεζα θα παρουσιάσει την ισχυρότερη αύξηση εσόδων στο α΄ τρίμηνο του 2005, κυρίως λόγω των καθαρών εσόδων από τόκους αλλά και των αμοιβών (fee).

H Deutsche Bank αναφέρεται στην Eurobank ως ”Already a bestseller” και τονίζει ότι η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει τα θετικά χαρακτηριστικά της τράπεζας και ως εκ τούτου συνιστά ”Ηold” και όχι ”Buy”. Για το 2005 προβλέπει προ φόρων κέρδη 665 εκατ. ευρώ και κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,46 ευρώ.

Η Alpha Bank είναι η κορυφαία επιλογή μας λόγω της ελκυστικής αποτίμησης και των προοπτικών ανάπτυξής της στις δραστηριότητες λιανικής στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη”, τονίζει ο ξένος οίκος.

Η Alpha αποτελεί τον ισχυρότερο παίκτη στα δάνεια προς επιχειρήσεις αλλά καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη λιανική, αναφέρει η Deutsche Bank, προβλέποντας παράλληλα ότι θα ενισχύσει περισσότερο το μερίδιό της σε αυτό το κομμάτι, έναντι της Εθνικής και της Alpha Bank.

Στην έκθεσή προβλέπεται ότι ο δείκτης κόστος/έσοδα της τράπεζας θα μειωθεί κατά 6% μέχρι το 2007, ενώ τα προ φόρων κέρδη θα ανέλθουν στα 640 εκατ. ευρώ. Για τα κέρδη ανά μετοχή 2005 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 1,66 ευρώ.

Μας αρέσει ο τρόπος που η Alpha ”εφευρίσκει” φθηνούς τρόπους χρηματοδότησης, συμπληρώνουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v