Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε outperform αναβαθμίζει την Εθνική η Citigroup

Σε outperform μετρίου ρίσκου αναβαθμίζει τη μετοχή της Εθνικής η Citigroup, στην έκθεσή της με ημερομηνία 23 Απριλίου, δίνοντας τιμή-στόχο τα 14,80 ευρώ, ενώ σχολιάζει παράλληλα πως το πρώτο τρίμηνο της τράπεζας ήταν ικανοποιητικό.

Σε outperform αναβαθμίζει την Εθνική η Citigroup
Αναβαθμίζει τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Citigroup, σε έκθεσή της με ημερομηνία 23 Απριλίου, από in line μέτριου ρίσκου (2Μ – in line medium risk) σε outperform μέτριου ρίσκου (1Μ – outperform medium risk) και με τιμή-στόχο τα 14,80 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Citigroup, το πρώτο τρίμηνο της Τράπεζας ήταν ικανοποιητικό σε όρους ελέγχου του κόστους και αύξησης των περιθωρίων κερδοφορίας.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Citigroup, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας διαπραγματεύεται με σταθμισμένο P/E 8,7 για το 2003, το οποίο αποτελεί discount της τάξεως του 28% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ανταγωνίστριες τράπεζες.

Εξάλλου, η Citigroup εκτιμά πως η Εθνική θα εμφανίσει κέρδη της τάξεως των 290 εκατ. ευρώ για το 2003, ενώ για το 2004 το αντίστοιχο μέγεθος εκτιμάται σε 359 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Citigroup, οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, όμως για την Εθνική Τράπεζα τα χειρότερα πέρασαν, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Εθνική Τράπεζα, οι αναλυτές της Citigroup υποστηρίζουν ότι η Εθνική είναι η τράπεζα με το μεγαλύτερο μερίδιο στην ελληνική αγορά, ιδιαίτερα στις καταθέσεις, αλλά εκτιμούν ότι αυτή η θέση απειλείται σε μεσο–μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα από την EFG Eurobank Ergasias και τη NovaΒank.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το ελληνικό χρηματιστήριο διαθέτει χαμηλή ρευστότητα και υψηλότερη μεταβλητότητα έναντι των άλλων ευρωπαϊκών αγορών, γεγονός το οποίο πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v