Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Οι επόμενοι στόχοι για Γενικό Δείκτη και FT 25

Κλειδί για πιθανή συνέχεια της ανοδικής κίνησης στο Χρηματιστήριο, μετά τη χθεσινή ώθηση από ΕΚΤ, είναι ο τραπεζικός κλάδος. Πού εντοπίζονται οι στηρίξεις και οι αντιστάσεις για Γενικό Δείκτη, FT 25. Τα κρίσιμα επίπεδα για τις τραπεζικές μετοχές.

XA: Οι επόμενοι στόχοι για Γενικό Δείκτη και FT 25

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης με μια «δυνατή» συνεδρίαση βρέθηκε οριακά υψηλότερα από τη ζώνη αντίστασης των 1.180 μονάδων με την καθαρή αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, η υψηλότερη μετά το χαμηλό της 8ης Αυγούστου.

Η απόφαση της ΕΚΤ έδωσε την απαραίτητη ώθηση και στην εγχώρια αγορά μετοχών να κινηθεί ανοδικά, με τους αγοραστές να «αφυπνίζονται» μετά τις 14.30 και να εστιάζουν στις τραπεζικές μετοχές.

Κλειδί της ανοδικής κίνησης και σημείο αναφοράς θα παραμείνει ο δεικτοβαρής τραπεζικός κλάδος, όπου η Εθνική Τράπεζα διατηρεί την πρώτη θέση σε όρους κεφαλαιοποίησης, με αποτίμηση άνω των 9,5 δισ. ευρώ και η Τράπεζα Πειραιώς ακολουθεί με αποτίμηση οριακά χαμηλότερα από τα 9 δισ. ευρώ. Στα 8,8 δισ. ευρώ η Alpha Bank.

Στον τραπεζικό δείκτη, το βραχυπρόθεσμο stop είναι η περιοχή των 143-144 μονάδων, ενώ στις 170-172 μονάδες βρίσκεται ο εκθετικός κινητός μέσος όρος των 200 ημερών. Κρίσιμα επίπεδα τιμών στις τραπεζικές μετοχές είναι τα 2,85 ευρώ για την ΕΤΕ, το 1,60 ευρώ για την Πειραιώς και το 0,713 για την Alpha Bank.

Η άνοδος του Γ.Δ. στις 1.120 μονάδες, και έπειτα στις 1.140 μονάδες και τις 1.180 μονάδες, ακολουθεί κατά γράμμα το σενάριο που θέλει την αγορά να αντιδρά έπειτα από την ισχυρή πίεση. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι ενθαρρυντικό που η αγορά μετά το χαμηλό στις 8 Αυγούστου δεν συνέχισε άμεσα προς τριψήφια επίπεδα, αλλά αντίθετα κινήθηκε υψηλότερα στις 1.175 μονάδες, όπου βρίσκονται τόσο ο εκθετικός κινητός μέσος όρος των 55 όσο και των 200 ημερών. Η πρώτη ζώνη στήριξης οριοθετείται στη ζώνη των 1.140 μονάδων και όσο διατηρείται το παραπάνω όριο, η τάση παραμένει θετική, ενώ τα αντίστοιχα επίπεδα του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι οι 370 μονάδες.

H τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη

Εφόσον οι όγκοι των συναλλαγών στις ανοδικές συνεδριάσεις παραμένουν σε αυτά τα επίπεδα, τότε είναι πιθανό η αγορά να κινηθεί προς την επόμενη ζώνη αντίστασης και τις 1.220 μονάδες, υψηλά στα τέλη του Ιουλίου.

Η τεχνική αντίδραση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι πιο δυναμική. Στο ανοδικό σκέλος, ο δείκτης έχει μπροστά του τη ζώνη των 390-392 μονάδων, υψηλό στα τέλη του Ιουλίου. Πάνω από αυτά τα επίπεδα επιστρέφει το βλέμμα στις 405 μονάδες. Οι επόμενες κρίσιμες ζώνες είναι οι 405 μονάδες, που είναι και το 23,6% Fibonacci Retracement της ανοδικής κίνησης από τις 270 μονάδες του Ιουλίου του 2013 στο υψηλό των 445 μονάδων.

H τεχνική εικόνα του FT 25

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v