Ο εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Μπέκαμ με ανακοίνωση απάντησε στα δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τον πελάτη του να μιλάει απαξιωτικά για τη Unicef! Μάλιστα επισημαίνει ότι οι σχέσεις της Unicef με τον Μπέκαμ είναι εξαιρετικές με τον παίκτη μέσω του ιδρύματος του να έχει προσφέρει αρκετά χρήματα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ρόλος του Άγγλου παλαίμαχου άσου στη Unicef είναι αρκετά σκιώδης. Ο "Μπεκς", παρότι είναι πρέσβης απ' το 2005, αρνείται συστηματικά να προσφέρει χρήματα στον οργανισμό, ενώ αρκετές φορές παρουσιάζει αλαζονική συμπεριφορά που δεν συνάδει με το προφίλ της θέσης του.
Μάλιστα, η γαλλική ιστοσελίδα "mediapart.fr" αποκαλύπτει μία ιδιωτική συνομιλία του Μπέκαμ με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Doeyn Sports, Σάιμον Ολιβέιρα, κατά την οποία ο πρώην μεσοεπιθετικός των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης, εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να δωρίσει τα χρήματα που θα του δοθούν από μία τελετή απονομής στη Σανγκάη στη Unicef.
"Να δώσω αυτό το εκατομμύριο σε αυτόν τον οργανισμό είναι σαν να δίνω τα δικά μου χρήματα. Αν δεν υπήρχε αυτό το ίδρυμα (σ.σ. εννοεί το ίδρυμα το με το όνομά του) τότε τα χρήματα θα ήταν δικά μου. Αυτά τα γ... λεφτά είναι δικά μου", ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιό του.
Παράλληλα, σε μία άλλη υπόθεση προσπάθησε να "φεσώσει" τον οργανισμό με 8.000 ευρώ, ύστερα απ' ένα ταξίδι στην Καμπότζη, παρά το γεγονός πως τα έξοδά ήταν πληρωμένα απ' τους χορηγούς του. Η Μπέκαμ έστειλε το παραπάνω ποσό στη Unicef, η οποία όπως είναι φυσικό, αρνήθηκε να το πληρώσει.
Επίσης, όπως γίνεται γνωστό, μεγάλο όνειρο του Μπέκαμ ήταν να ταξιδέψει στο διάστημα. Γι' αυτό το λόγο απευθύνθηκε σε διάφορους ιδιωτικούς χορηγούς προκειμένου να βρεθούν τα 35.000.000 δολάρια (33.000.000 ευρώ) που απαιτούνταν για την εκπλήρωση του ονείρου. Όμως, ανάμεσα στους υποψήφιους χορηγούς ήταν και δικτάτορες, όπως ο Αλί Μπονγκό της Γκαμπόν, ο Ιλχάν Αλίγεφ του Αζερμπαϊτζάν και ο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ από το Καζακστάν!
Τέλος, όπως και οι υπόλοιποι διάσημοι ποδοσφαιριστές, έτσι κι ο αυτός, είχε ιδρύσει offshore εταιρίες σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους προκειμένου να αποφύγει την υψηλή φορολογία της Αγγλίας.