Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολίσθημα του NBC: Παρουσίασε τον Μέγα Αλέξανδρο ως βασιλιά των Σκοπίων!

Έντονες αντιδράσεις από όλο τον πλανήτη προκάλεσε η "γκάφα" του σχολιαστή του NBC, που εκτός του ότι προσφώνησε την ομάδα της ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία", είπε και ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν από εκεί.

Ολίσθημα του NBC: Παρουσίασε τον Μέγα Αλέξανδρο ως βασιλιά των Σκοπίων!

Μαθήματα ιστορίας και μάλιστα άμεσα χρειάζεται να κάνει ο σχολιαστής του NBC, Ματ Λοέρ, καθώς υπέπεσε σε συνεχόμενες γκάφες κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός δημοσιογράφος, όταν παρουσιάστηκε η ομάδα των Σκοπίων την προσφώνησε ως «Μακεδονία» αν και είπε ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή την αναφέρει ακόμα ως ΠΓΔΜ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι από εκεί ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, ενώ πρόσθεσε:

«Όπως μου υπενθύμισε η συμπαρουσιάστριά μου Μέρεντιθ Βιέρα, ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Φίλιππος Β', που ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας, κέρδισε τρία μετάλλια για την Μακεδονία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας».

 

Επόμενο ήταν λοιπόν το Αμερικανικό κανάλι να λάβει έντονες αντιδράσεις από όλο τον πλανήτη μέσω των Social Media, με τους περισσότερους όχι μόνο να κατακρίνουν τους δύο σχολιαστές αλλά να ζητούν από το NBC να απολογηθεί δημόσια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v