Λεβέντης: Να συμπεριληφθεί και η περίοδος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική για την Υγεία

«Φαίνεται ότι η Βουλή έλυσε όλα τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και για αυτό αρχίζει τις Εξεταστικές και να κυνηγάει μάγισσες», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Λεβέντης: Να συμπεριληφθεί και η περίοδος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική για την Υγεία
Τη χρονική επέκταση της έρευνας της Εξεταστικής Επιτροπής στο χώρο της υγείας, που θα συμπεριλαμβάνει και την περίοδο της σημερινής κυβέρνησης, έθεσε ως προϋπόθεση για να υπερψηφίσει το κόμμα του την πρόταση, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Φαίνεται ότι η Βουλή έλυσε όλα τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και για αυτό αρχίζει τις Εξεταστικές και να κυνηγάει μάγισσες. Πρέπει αν το θέλετε να ερευνήσουμε αληθινά το θέμα και όχι να κάνουμε απλά ένα πανηγύρι. Στο χέρι μας είναι αυτό, με την προϋπόθεση να είναι σοβαρή η πρόταση», είπε ο κ. Λεβέντης τονίζοντας ότι «σίγουρα στο χώρο της υγείας γινόταν πάρτι» και ότι «η απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων βοήθησαν στο να ανδρωθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα».

«Άκουσα το επιχείρημα από υπουργό ότι δεν βάζουμε την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχουμε μια διαδρομή που το εγγυάται. Δεν είναι καλό να επικαλούμαστε την διαδρομή μας και να μην βάζουμε την δική μας περίοδο. Το αντίθετο έπρεπε να κάνει για να αποδείξει ότι η διαδικασία είναι διαφανής και ότι δεν φοβάται τίποτα», ανέφερε ο Βασίλης Λεβέντης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι με όσες εξεταστικές ή προανακριτικές έγιναν στο παρελθόν δαπανήθηκαν ώρες άσκοπα ενώ επανέφερε την πρόταση του να ελέγχονται από εισαγγελέα οι μεγάλες προμήθειες, αν θέλει όπως είπε, η κυβέρνηση να πατάξει τη διαφθορά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στη διαπραγμάτευση, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και τονίζοντας την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

«Λέει ο κ. Τσίπρας ότι έχει κλείσει η διαπραγμάτευση αλλά αν δεν ρυθμίσουν το χρέος δεν την υπογράφουμε. Βγαίνει η κ. Λαγκάρντ και λέει πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος. Τι θα κάνετε; Ο κ. Σουλτς ζητά μεταρρυθμίσεις, η κ. Μέρκελ λέει θα βοηθήσουμε, στα λόγια όμως», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι είναι αφελής ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα αν θεωρεί ότι θα μας κάνουν χάρη», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:.

«Το χρέος της Ελλάδας είναι να κάνει μεταρρυθμίσεις και μετά να αξιώνει ρυθμίσεις. Πλανάται ο κ. Τσίπρας αν θεωρεί ότι θα καταφέρει να ικετεύσει για δόσεις προγράμματα και λεφτά χωρίς να τις κάνει».
Ταυτόχρονα πρότεινε εκ νέου, «την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων μέχρι να φύγουμε από τα μνημόνια και η Ελλάδα ξανασταθεί στα πόδια της», καθώς και την σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής για τον έλεγχο των Δημοσκοπήσεων.

Τέλος, ο Βασίλης Λεβέντης, επιτέθηκε τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τα ότι δεν εφάρμοσαν τόσα χρόνια αυτά που προτείνουν σήμερα.

Ακόμα, μίλησε για δυσκολία που είχε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συναντηθούν, γιατί, όπως είπε, προσωπικά πιστεύει στην συναίνεση αντίθετα από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που θέλει την εξουσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v