Χριστοδουλάκης: Η κυβέρνηση έκανε το μοιραίο λάθος να ξαναβάλει το ΔΝΤ στο προσκήνιο

«Εάν η συμφωνία δεν κλείσει σύντομα ο Σόιμπλε θα κάνει και πάλι το ελληνικό ζήτημα κεντρικό προεκλογικό θέμα στη Γερμανία» υποστηρίζει στη συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομία και Οικονομικών.

Χριστοδουλάκης: Η κυβέρνηση έκανε το μοιραίο λάθος να ξαναβάλει το ΔΝΤ στο προσκήνιο
«Εάν η συμφωνία δεν κλείσει σύντομα ο Σόιμπλε θα κάνει και πάλι το ελληνικό ζήτημα κεντρικό προεκλογικό θέμα στη Γερμανία» υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην υπουργός Οικονομία και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης προσθέτοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα υποχρέωνε και τον Σουλτς, «για να μην πάθει στραπάτσο, να σπεύσει να δηλώσει ότι ούτε αυτός συμφωνεί με τις διαρκείς απαιτήσεις της Ελλάδας και έτσι τον Σεπτέμβριο θα είμαστε πάλι χωρίς συμμάχους».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς «εάν συμμερίζεται τους φόβους που εξέφρασε πρόσφατα ο Κώστας Σημίτης για ατύχημα και τον τρόπο που γίνεται η διαπραγμάτευση», ο Νίκος Χριστοδουλάκης λέει χαρακτηριστικά:

«Έχουν ήδη γίνει πολλά ατυχήματα με την καθυστέρηση και τώρα απομένει το ερώτημα μήπως γίνει το μοιραίο».

Ο κ. Χριστοδουλάκης υποστηρίζει ότι «οι Ευρωπαίοι αγαλλιάζουν με την παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης» και εκφράζει την άποψη ότι «είναι εξωφρενικό ότι για να κλείσει η συμφωνία πρέπει η ΔΕΗ να προχωρήσει στην πώληση μονάδων».

Κατά τα λοιπά, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χριστοδουλάκης δηλώνει ότι «κάθε μέρα που περνά και διαχέεται ξανά η εικόνα της αναξιόπιστης χώρας οι πιο συντηρητικοί πιστωτές κερδίζουν πόντους για την επιβολή μακροχρόνιων απαιτήσεων για την Ελλάδα» και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση έκανε το μοιραίο λάθος και έβαλε ξανά το ΔΝΤ στο προσκήνιο επειδή νόμισε ότι θα την υποστηρίξει στο θέμα του χρέους».

Πάρα ταύτα, ο κ. Χριστοδουλάκης εκτιμά ότι «ακόμα και τώρα μπορεί να βρεθεί λύση αν ξεχωρίσει η κυβέρνηση δυο-τρεις βασικές μεταρρυθμίσεις και τις προχωρήσει χωρίς αναβολές» και αναφέρει τη μείωση του αφορολόγητου αν συνδυαστεί με την μείωση άλλων φορολογικών συντελεστών και τη μείωση της προσωπικής διαφοράς σε χαριστικές συντάξεις.

Τέλος, αναφερόμενος στην πρόσφατη κίνηση των Διαμαντοπούλου- Φλωρίδη- Ραγκούση ο πρώην υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι είναι ενδιαφέρον να διατυπώνονται νέες προτάσεις «με την προϋπόθεση οι συγγενείς δυνάμεις να ενώνονται και να προχωρούν μαζί».


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v