Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ETE: Ενδιαφέρον για αγορά Σερβίας και Τουρκίας

Το ενδιαφέρον της για τις αγορές της Σερβίας και της Τουρκίας επιβεβαιώνει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, σε απάντησή της από 28/3/2006 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ETE: Ενδιαφέρον για αγορά Σερβίας και Τουρκίας
Το ενδιαφέρον της για αγορές της Σερβίας και της Τουρκίας επιβεβαιώνει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, σε απάντηση της από 28/3/2006 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως τονίζει, κατά διεθνή πρακτική, οι συμμετοχές σε διαδικασίες πώλησης επιχειρήσεων, δημόσιες ή ιδιωτικές, καλύπτονται από συμβάσεις εμπιστευτικότητας (confidentiality agreements), οι οποίες απαγορεύουν στους συμμετέχοντες να προβαίνουν σε οποιεσδήποτε ανακοινώσεις σχετικά με τις διαδικασίες αυτές (ακόμη και όσον αφορά την επιβεβαίωση συμμετοχής σε αυτές).

Σκοπός των συμβάσεων αυτών είναι να προστατεύονται τα συμφέροντα των μετόχων των υπό μεταβίβαση εταιριών αλλά και να αποφεύγεται η διακίνηση -σε πρώιμο στάδιο- πληροφοριών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αισθητά την τιμή των χρηματιστηριακών μέσων (μετοχών ή άλλων μέσων) των συμμετεχόντων στη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα, κατά πάγια πρακτική, τηρεί τις κανονιστικές, αλλά και τις παραπάνω συμβατικές υποχρεώσεις της στο ακέραιο.

Με βάση τα παραπάνω, η Εθνική Τράπεζα, στην παρούσα φάση, είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το γενικό ενδιαφέρον της για την περαιτέρω επέκτασή της στις αγορές της Σερβίας και της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων και επιλεκτικών εξαγορών στις χώρες αυτές, όπως εξάλλου έχει και στο παρελθόν επισήμως δηλώσει.

Τέλος, τονίζει ότι σχετικές δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναφέρονται στην επιστολή, αντανακλούν απόψεις και εκτιμήσεις των συντακτών και δεν προέρχονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από την Εθνική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v