Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: ”Επεκτατική” αύξηση ύψους 400 εκατ. ευρώ

Με την αναγγελία αύξησης ύψους 400 εκατ. ευρώ ανοίγει η Marfin Financial Group το χορό των εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο, κατόπιν της επίλυσης του Ασφαλιστικού. Στα 16 ευρώ ανά μετοχή η τιμή διάθεσης, σύμφωνα με την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου. Στις 22 Αυγούστου η συνέλευση.

Marfin: ”Επεκτατική” αύξηση ύψους 400 εκατ. ευρώ
Το χορό των εξελίξεων κατόπιν της επίλυσης του Ασφαλιστικού των τραπεζών εμφανίζεται να ανοίγει η Marfin Financial Group, αναγγέλλοντας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ, η οποία ενδέχεται μάλιστα να συνοδευτεί από την έκδοση ομολογιακών δανείων μεγάλου ύψους.

Όπως άλλωστε αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το προϊόν της αύξησης θα χρησιμοποιηθεί για τη ”στρατηγική επέκταση” του ομίλου στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται.

Από το ύψος της αύξησης και το ύψος της διαθέσιμης ρευστότητας του ομίλου (που υπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ), αλλά και τη δυνατότητα σύναψης ομολογιακών, που σημειώνεται στην ανακοίνωση, προκύπτει ότι η MFG προετοιμάζεται είτε για μια κίνηση μεγάλου ύψους και οικονομικού αντικειμένου, είτε για πολλές μικρότερες.

Το euro2day.gr επικοινώνησε με τη διοίκηση της MFG, προκειμένου να λάβει πρόσθετες πληροφορίες, ωστόσο δεν υπήρξε κανένα σχόλιο πέραν της λακωνικής δήλωσης ότι ”όσα χρειάζεται να ειπωθούν, θα ειπωθούν στην έκτακτη γενική συνέλευση της 22ας Αυγούστου”.

To πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Marfin έχει ώς εξής:

”Το Διοικητικό Συμβούλιο της MARFIN FINANCIAL GROUP αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας που θα διεξαχθεί στις 22 Αυγούστου με βασικό θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με ή χωρίς δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η στρατηγική επέκταση του Ομίλου στους τομείς που δραστηριοποιείται.

Στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις και που αναμένεται να διεξαχθεί περί το τέλος Σεπτεμβρίου πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 400.000.000 ευρώ, με την έκδοση 25.000.000 νέων μετοχών με τιμή διάθεσης 16 ευρώ ανά μετοχή (1 νέα για κάθε 1 παλαιά μετοχή).

Παράλληλα στην ίδια Γενική Συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο θα ενημερώσει για το αν και πώς σκοπεύει να κάνει χρήση της εξουσιοδότησης που έχει λάβει βάσει προγενέστερων αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας για την έκδοση ομολογιακού δανείου (χωρίς περιορισμό ύψους) ή/και μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (μέχρι του ύψους του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας).

Πρέπει να τονισθεί ότι η Γενική Συνέλευση των μετόχων της MARFIN FINANCIAL GROUP θα κληθεί να λάβει τις τελικές αποφάσεις επί της ανωτέρω διαδικασίας βάσει τεκμηριωμένου και αναλυτικού επιχειρηματικού σχεδίου που θα παρουσιάσει το Διοικητικό Συμβούλιο εφόσον ολοκληρώσει με τους όρους που επιθυμεί την ή τις συμφωνίες που στοχεύει”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v