Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Στις 5/2 η ΓΣ για ΑΜΚ και ομολογιακό

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών έως 199,4 εκατ. ευρώ και την έκδοση ομολογιακού δανείου έως 200 εκατ. ευρώ, καλείται μεταξύ άλλων να αποφασίσει η ΓΣ της Attica Bank που έχει προγραμματιστεί για τις 5/2.

Attica Bank: Στις 5/2 η ΓΣ για ΑΜΚ και ομολογιακό
Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών έως 199,4 εκατ. ευρώ και την έκδοση ομολογιακού δανείου έως 200 εκατ. ευρώ, καλείται μεταξύ άλλων να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση της Attica Bank που έχει προγραμματιστεί για τις 5/2.

Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση των μετόχων καλείται να εγκρίνει την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της Τράπεζας έως 400 εκατ. ευρώ μέσω της καταβολής μετρητών και την έκδοση νέων κοινών μετοχών και μέσω της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, το οποίο θα φέρει χαρακτηριστικά που θα το κατατάσσουν στα κεφάλαια πρώτης διαβάθμισης της Τράπεζας, ‘Tier I’.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

*Αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Τράπεζας με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών (reverse split). Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΔΣ, προτείνεται η αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Τράπεζας από €0,35 σε €2,45 ανά μετοχή με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών (reverse split) με αναλογία 7 παλαιές μετοχές για κάθε μία νέα μετοχή, δηλαδή από 244.885.573 σε 34.983.653 μετοχές συνολικά και την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας για την τακτοποίηση των κλασματικών δικαιωμάτων.

*Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών με σκοπό το συμψηφισμό σωρευτικών ζημιών. 

Ειδικότερα, προτείνεται η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά € 75.214.854,65 με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών από €2,45 σε €0,30, με σκοπό το συμψηφισμό σωρευτικών ζημιών ύψους €75.214.854,65, σύμφωνα με το άρθρο 4 του κ.ν. 2190/1920. H ως άνω μείωση δεν θα επηρεάσει το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της Τράπεζας, ούτε συνεπάγεται οποιαδήποτε αναπροσαρμογή της τιμής της κοινής μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

*Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 6 του Καταστατικού της, ήτοι με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών.

Συγκεκριμένα προτείνεται από το ΔΣ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά το ποσό των €199.406.822,10 με καταβολή μετρητών μέσω της έκδοσης 664.689.407 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας €0,30 και προτεινόμενης τιμής διάθεσης € 0,30 ανά μετοχή, η οποία θα δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων κατόχων κοινών μετοχών σε αναλογία 19 νέες κοινές μετοχές για κάθε μία παλαιά κοινή μετοχή με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι € 199,4 εκατ. .

*Τροποποίηση του άρθρου 5 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του Καταστατικού της Τράπεζας.
Πρόβλεψη δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων-κατόχων κοινών μετοχών κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ως προς τις μετοχές που θα εκδοθούν, σύμφωνα με τις διατάξεις άρθρου 6, παρ. 6 του Καταστατικού της Τράπεζας.

Καθορισμός της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών, της προθεσμίας άσκησης του δικαιώματος προτίμησης. Δικαίωμα απόληψης μερίσματος των μετοχών που θα προέλθουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εισαγωγή των νέων μετοχών που θα εκδοθούν συνεπεία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

*Έκδοση ομολογιακού δανείου με ομολογίες μετατρέψιμες σε κοινές ονομαστικές μετοχές της Τράπεζας (το «ΜΟΔ» ή το «Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο»), σύμφωνα με το άρθρο 3α του Κ.Ν. 2190/1920 και το άρθρο 8 του Ν. 3156/2003, μέχρι του ποσού των € 200 εκατ., υποχρεωτικώς μετατρέψιμου μετά την πάροδο πενταετίας και με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης όλων των παλαιών μετόχων υπέρ των μετόχων (υφιστάμενων ή /και νέων) της Τράπεζας που θα έχουν προηγουμένως συμμετάσχει με μετρητά στην ανωτέρω, και δη στο θέμα 3 της παρούσας πρόσκλησης, προβλεπόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Προσδιορισμός: α) του αριθμού των μετατρέψιμων ομολογιών, β) της ονομαστικής τιμής τους, γ) του εύρους του λόγου μετατροπής των ομολογιών σε μετοχές, δ) της τιμής διάθεσης των ομολογιών, ε) λοιπών όρων του ομολογιακού δανείου.

*Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν στην κατάρτιση Ενημερωτικού Δελτίου, στην χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο Αθηνών και τις λοιπές εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές. Επιπλέον,παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας για τη ρύθμιση κάθε θέματος συναφούς με τους λοιπούς όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και την έκδοση του ανωτέρω, και δη στο θέμα 6 της παρούσας πρόσκλησης, προβλεπόμενου ΜΟΔ.

*Επικύρωση της εκλογής νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων σύμφωνα µε το άρθρο 18, παρ. 7 του Κ.Ν. 2190/20.

*Επικύρωση ορισμού προσωρινού μέλους της Επιτροπής Ελέγχου. Ορισμός νέου μέλους της Επιτροπής Ελέγχου και ανασύνθεση αυτής.

*Διάφορα Θέματα - Ανακοινώσεις

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για το σύνολο ή ορισμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, οι κ.κ. μέτοχοι κάτοχοι κοινών μετοχών καλούνται σε:

*Α’ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 18/02/2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00, στην Αθήνα, στην αίθουσα Βικέλα του ισογείου του επί της οδού Ακαδημίας 54 κτηρίου της Τράπεζας.

*Β΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 01/03/2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00, στην Αθήνα, στην αίθουσα Βικέλα του επί της οδού Ακαδημίας 54 κτηρίου της Τράπεζας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Attica Bank, κ. Ιωάννης Γαμβρίλης, « Με τη σημερινή της απόφαση η Διοίκηση της Τράπεζας δηλώνει την βούλησή της η Attica Bank να επιδιώξει με ίδια μέσα να διεκδικήσει την θέση που της αναλογεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
 
Η ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της Attica Bank αποτελεί κορυφαία και απόλυτη προτεραιότητα και βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή του επιχειρηματικού της σχεδίου που την θέλει τα επόμενα χρόνια να επεκτείνεται, να μεγαλώνει και να διεκδικεί τον σημαντικό ρόλο που της αναλογεί στην επόμενη ημέρα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς όφελος της οικονομίας, των μετόχων της και της κοινωνίας.

Έχοντας ως γνώμονα το όραμα για μια κεφαλαιακά ισχυρή Attica Bank, στόχος μας και επιθυμία μας είναι η συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μετόχων, παλαιών και νέων στην προτεινόμενη αύξηση».

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και επαναλαμβάνεται στην σχετική έκθεση που συνοδεύει τη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο βασικός μέτοχος της Attica Bank, το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, έχει δηλώσει την πρόθεσή του να στηρίξει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v