Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς αναδιάρθρωση δανεισμού η ΗΛΕΑΘ

Σε αναδιάρθρωση του δανεισμού της προχωρά η Ηλεκτρονική Αθηνών, μετατρέποντας το μεγαλύτερο μέρος των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων σε μακροπρόθεσμες, σύμφωνα με τα όσα ανάφερε η διοίκηση στην τακτική γ.σ.

Σε αναδιάρθρωση του δανεισμού της προχωρά η Ηλεκτρονική Αθηνών, μετατρέποντας το μεγαλύτερο μέρος των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων σε μακροπρόθεσμες, σύμφωνα με τα όσα ανάφερε η διοίκηση της εταιρίας στο περιθώριο της τακτικής γ.σ. των μετόχων της.

Η κίνηση αυτή, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ.Γ.Στρούτσης εκτός από θετική επίπτωση στο χρηματοοικονομικό κόστος του ομίλου, αποτυπώνει την εμπιστοσύνη των τραπεζών στη διοίκηση και την προοπτική της εταιρίας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η εταιρία αν και διανύει μια ακόμη δύσκολη χρονιά, όπου η ζήτηση παραμένει χαμηλή, εν τούτοις συνεχίζει να κερδίζει μερίδια και να διατηρεί σταθερό το μικτό περιθώριο κέρδους της.

Με βάση τις εκτιμήσεις η εταιρία, αν και θα συνεχίσει να εμφανίζει μείωση κύκλου εργασιών στην τρέχουσα χρήση, αυτή θα είναι ηπιότερη έναντι των προηγούμενων χρήσεων, ενώ θα είναι σαφώς μικρότερη της πτώσης που εμφανίζουν τα κόστη λειτουργίας της.

Σύμφωνα με τον κ.Στρούτση, η μείωση των γενικών εξόδων ξεπερνά το 20% και προέρχεται από την ωρίμανση των κινήσεων αναδιοργάνωσης που ήδη έχουν υλοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα. Η υποχώρηση εξόδων αναμένεται δε να επιτρέψει στην εταιρία να εμφανίσει οριακά θετική λειτουργική κερδοφορία, επαναφέροντας σταδιακά την αλυσίδα σε ισορροπία.

Σε επίπεδο εμπορικής δραστηριότητας, η αλυσίδα καταγράφει κινητικότητα και το καταναλωτικό ενδιαφέρον για εποχιακά είδη (π.χ. συστήματα θέρμανσης) καθώς και σε είδη τεχνολογίας, διαπιστώνοντας ωστόσο ότι η πρόθεση δεν συνοδεύεται από κατανάλωση. Οσον αφορά το δίκτυο του, ο όμιλος εξετάζει το ενδεχόμενο μετακίνησης ή συγχώνευσης καταστημάτων, χωρίς ωστόσο αυτές οι κινήσεις να είναι εκτεταμένες.

Η διοίκηση της εταιρίας επανέλαβε τέλος ότι μάχεται προκειμένου να δικαιωθεί στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια, αρνούμενη το πρόστιμο ύψους 79 εκατ. ευρώ που έχει επιβληθεί στην εταιρία για φερόμενες παραβάσεις των διατάξεων του Κώδικα Βιβλίου και Στοιχείων.

Οσον αφορά τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκε μεταξύ άλλων η ετήσια οικονομική έκθεση για τη χρήση 2011-2012, εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ανακλήθηκε η απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v